Küçük oteller için 5 etkili pazarlama yöntemi

Last Updated on 6 Şubat 2021 by Yaşar Çelik

Tesislerine yeni misafir çekmek isteyen oteller, kalabalık bir pazarla ve çok sayıda rekabetin yarattığı zorluklarla karşı karşıyadır. Diğer oteller tekliflerini tanıtırken, çevrimiçi seyahat acenteleri (OTA) ucuz fiyatların reklamını yapmakta ve Airbnb gibi paylaşım ekonomisi rakipleri alışılmadık konaklama seçenekleri sunmaktadırlar.

Otelinizin potansiyel bir misafirin dikkatini çekmesini sağlamak çok kolay değildir. Çoğu zaman pazarlamacılar, fiyat konusunda rekabet ederek ve indirim tekliflerini teşvik ederek OTA’nın liderliğini takip etme eğilimindedirler. Bu durum rezervasyonlarda kısa vadeli bir artış yaratabilirken, uzun vadede sadık konuklar oluşturmak için çok fazla önem teşkil etmemektedir. Bunun yerine, pazarlamacılar aşağıda belirtilen 5 etkili pazarlama stratejisini değerlendirmelidir.

1. Duyguyu Kucaklayın

İndirimler ve özel teklifler kitlenizin cüzdanına hitap ederken, etkili içerik pazarlaması onların kalplerine hitap etmelidir. Dahası, otel pazarlamacıları izleyicilerin duygularını etkileyen mesajlar oluşturmalıdır. İster lüks deneyimler isterse rahatlama arzusu olsun, kampanyalar konukların isteklerine hitap etmelidir. Bunu yapmak için güçlü bir araç sanal gerçekliktir. Bir Carnival yolcu gemisinde sanal bir tura çıkan izleyicilerle ilgili yakın zamanda yapılan bir araştırmada, deneyimi görüntüleyenlerin yüzde 66’sı onları heyecanlandırdığını söyledi. Ek olarak, neredeyse birçok kişinin söylediği gibi, bu onlara bir “neşe duygusu” verdi ve yüzde 58’i “harika” olarak nitelendirdi. Bunlar, sanal gerçeklik deneyimi tarafından üretilen somut duygulardır; tipik bir çevrimiçi reklamın ortaya çıkarması beklenebilecek bir şey değildir.

2. Bir Hikaye Anlatın

Aynı şekilde, oteliniz için etkili bir kampanya, otelinizin eşsiz hikayesini sergileyecektir. Lüks tekliflerinizin fotoğrafları veya videoları, izleyicilerin dikkatini çekmenin iyi bir yoludur. Ancak, ilgilerini korumak için otelinizin hikayesini öne ve merkeze koymanız gerekir. Otelinizi benzersiz kılan nedir? Onu benzer bir otel veya tatil köyünden ayıran nedir? Orada çalışan dost canlısı personel, yalnızca otelinizin sağladığı özel deneyimler veya misafirlerin bekleyebileceği yüksek düzeyde konukseverlik olabilir. Her ne ise, bu teklifleri öne ve ortaya koyun.

İzleyiciyi otelinize geldiklerini hissettirdikçe gerçek şeyi deneyimleme olasılıkları artacaktır.

3. Paylaşımı Teşvik Edin

İster videolar, hikayeler veya etkileşimli deneyimler olsun, ikna edici pazarlama mesajlarını doğru bir şekilde karşı tarafa iletin. Mesajlarınızı tanıtmak için sosyal medya platformlarını kullanın ve izleyicileri gördükten sonra paylaşmaya teşvik eden bağlantılar yerleştirin. 360 derece video araçlarından yararlanın.

4. Teklif Değeri

Otelinizin sunduğu parasal değeri yükseltmekten kaçınmanız gerekirken, promosyonlarınızda sergileyebileceğiniz birçok başka avantaj da vardır. Bunlar, yerel cazibe merkezlerinin bir araya getirilmesi, iş seyahatinde olanlar için pratik rehberler veya otelinizin yaygın olarak bilindiği popüler bir yemeğin tarifleri olabilir. Tanıtımınız izleyiciye net bir fikir veriyorsa, bunu hatırlama ve pazarlama mesajınızla olumlu bir şekilde bağlantı kurma olasılıkları daha yüksektir.

5. Sürükleyici Hale Getirin

Otelinizi ziyaret etme deneyimini tahmin etmenin yollarını bulun. Hiçbir şey gerçek olanı kopyalayamaz. Bununla birlikte, otelinizde olmanın nasıl bir şey olduğuna dair duyusal deneyimi uyandırmak için ne kadar çok şey yaparsanız, potansiyel konuğu o kadar çok etkileyecektir. Görüntülere ek olarak, videoyu da düşünün; standart video yerine 360 derecelik videoyu denemeyi düşünün; 360 derecelik videonun ötesinde, tamamen etkileşimli sanal gerçeklik deneyimleriyle deneyimi daha da etkileyici hale getirin. Yapılan araştırmalara istinaden; Attığınız adım ne olursa olsun, izleyicinin otelinize gelmiş gibi hissetmesini ne kadar çok sağlarsanız, gerçek şeyi deneyimleme olasılıkları o kadar artar. Bu durum da tam olarak otelcilerin istediği bir fırsattır.

Yukarıda belirtmiş olduğum beş önemli stratejiyi hayata geçirebilirseniz, arzu etmiş olduğunuz yeni misafirleri bağımsız otelinize çekmek için büyük bir adım atmış olursunuz.

Selçuk Kuttaş‘ın önceki yazılarını okumak için linke tıklayın.