Pandemide İstanbul’da safari yaptık

Doğa ve Yaşam Kompleksi Park Of İstanbul - Poi Hayvanat Bahçesi

Last Updated on 17 Eylül 2022 by Yaşar Çelik

İstanbul’un en büyük ve en kapsamlı doğa ve yaşam kompleksi olan Park Of İstanbul ile tanışmaya hazır olun! Park Of İstanbul nerede, nasıl gidilir, giriş ücreti var mı, mekanları, otopark bilgileri ve çok daha fazlası bu yazıda sizi bekliyor, keyifli okumalar. İstanbul hayvanat bahçesi

Ziyaretçilerine 200 dönüm (200.000) metrekare alanda toplam 8 aktivite birden sunan kompleks, İstanbul’un Çekmeköy ilçesi Alemdağ semtinde yer alıyor.

İster hafta içi ister hafta sonu, siz ne zaman giderseniz gidin “Poi Hayvanat Bahçesi, Poi Macera Parkı, Poi Pony Club, Poi Restaurant & Cafe, Poi Mesire & Piknik Alanı, Poi Yöreseller, Poi Büfe & Çay Bahçesi, Poi Şarküteri” hizmetleri ile her anınızı dolu dolu yaşayabilirsiniz.

Kapısı her yaştan ziyaretçiye açık olan Park Of İstanbul, şehrin en büyük hayvanat bahçesini de içerisinde barındırıyor. Bu bölümle ilgili bagstage’de yaşadığım komik bir anıyla başlayacağım. 😊 Ardından bu güzel komplekste neler yapabileceğinizi #TGilekeşfet ‘meye koyulacağız.

PARK OF İSTANBUL’DA KOMİK VE İLGİNÇ DENEYİMLER
  • Aa çanta mı o, ne var ki içinde? Dur bir bakayım, fiiiiyuuuuu TAAAKKKK! 🐒

Bu kompleksten içeri girer girmez rakun (Pek severim kendisini ama ya utangaçlığından ya da havanın soğuk oluşundan dışarı çıkmadı. Seslendiğimde bana attığı kısa kaçamak bakış haricinde ne yazık ki göremedim. 😔) ve kuati gibi hayvanların kafesinden sonra maymunlarla karşılaştım. Orta ve küçük boylu türlerinin yer aldığı maymun kategorisinde anlık irkilme durumu aslında yaşayacağım büyük olayın habercisi gibiydi ama ben fark edememişim.

Rhesus maymunu

Buradaki olay özetle şu; çantamdan telefonumu çıkartırken Rhesus türündeki maymunların uzak bir köşeden birden bire tel örgülere atlayarak beni korkutmaları. Bunu hiç beklemediğiniz bir anda olduğunu gözünüzde canlandırın. Etki-tepki olayı. Refleks olarak geri adım atıp çığlık atabilirsiniz. Doğal olarak bende de bu oldu. (:

Maymunumuzun atlamasında sebep ise çantamın içindekileri merak etmesi. Sanırım ona yiyecek bir şeyler vereceğimi sandı fakat hayvanat bahçesi kurallarına bağlı kalınması gerektiğini savunduğum için böyle bir şey yapmadım. Hem de zaten yanımda yiyecek içecek yoktu. (Siz de görevliler izin vermediği sürece hayvanlara bir şey vermemelisiniz. Bu onların yararına çok zararına olabilir.) Hayvanların çoğu elinizdeki eşyaları merak ettiğinden sincap, deve kuşu, lama gibi türlerde de bu durumu yaşadım. Ama maymundaki irkilme gibi bir durum olmadı.

Tüyleri ipek gibi 😍

Sırasıyla kafeslerini gezdiğim hayvanat bahçesinin en güzel ve asil duran kanatlılarıyla tanıştım: Sülünler. Her çeşidinin muazzam olduğu bu hayvanlardan ben en çok Sarı Altuni Sülün ve Altuni Sülüne hayran kaldım.

Fotoğraf: Sahra Gülal. Tatlı kedimizin bana nasıl hamle yaptığını bu fotoğraftan anlayabilirsiniz.

Küçük, tatlı ve vahşi 🐆

Sonra kedigillerden küçük bir vahşi ile karşılaştım. Birkaç temiz görüntü alabilmek için telefonumu kafes içerisine sokup ona seslendim. Ancak beni gördüğü oyun alanından hemen avını yakalayacakmış gibi bir pozisyona geçtiği için kedimiz gelmeden elimi geri çektim. Burada demek istediğim kendiniz ve çocuklarınız için dikkatli ve kontrollü olmanız. Sonuçta hayvanlar kafeslerinde ve temas kurmak isteyen sizsiniz. Burada olası yaralanma olaylarında hayvanlar değil akıl sahibi bizler sorumluyuz. Kurallara uymayı ihmal etmeyelim.

Sev beni, sev beeeniiii 🐶

Küçük vahşi kedimi bırakıp onun hemen yanında bulunan beyaz yavru köpeklere uğradım. Pek hareketliler ve kendilerini sevdirmek istiyorlar. Kendinizi dayanamayıp dokunurken bulabilirsiniz ama hayvanlara hastalık bulaştırma olasılığınızı düşünerek bu isteğinizi olabildiğince bastırmalısınız.

Fotoğraf: Sahra Gülal

Büyük kediler rrrrıııııırrrr 🦁🐯

Ve sıra tabii ki bir hayvanat bahçesini hayvanat bahçesi yapan büyük kedileri görmeye geldi. İlk olarak pumayı ziyaret ettim. Kendisi benden oldukça uzaktaydı ve yakına hiç gelmedi. Hemen karşı bölümünde erkek ve dişi olmak üzere camlı bölmede uyuyan iki aslan gördüm. Rahatsız etmemek için sadece baktım bu iki güzelliğe. Ardından yetişkin olmasına daha var olan kaplanlarımızla karşılaştım. Erkek olanı ziyaretçilerle ve özellikle kendini sevdirdiği güvenlik görevlisiyle etkileşim kurmak adına kafesin yakın bölümünde durarak etkili gözleriyle bize bakmayı seçti.

Fotoğraf: Sahra Gülal

Harry Potter’daki Hedwig sanki 🦉

Buradan hemen bahçenin orta bölümünde bulunan kafeslere yöneldim. Harry Potter’daki baykuşları görmüşsünüzdür. Aynı oradakilere benzer bir asil beyefendi-hanımefendi (cinsiyetini bilmiyorum) ile göz göze geldim. Amiyane tabirle çok cool bulduğum bu kuştan kendi yorumlamamla bir gülümseme ve bir de göz kırpma kaptım. 😊😉

Aman dikkat! 🦙

Hemen ardından ağaçların olmazsa olmazı sincap ile etkileşim kurdum. Biraz oynadıktan sonra büyük kanatlılar bölümüne geçtim. Yani lama, deve kuşu ve bilmediğim bir sürü küçük kuş alanına. Tükürme, ısırma ve gaga atma risklerinden dolayı kendileriyle pek iletişime geçmedim. 😂 Siz de geçmeyin bence.

Muhteşem üçlü 🐺🐗🐻

Burada yer alan verandanın sol tarafında kalan bozkurt, ayı ve domuz kafeslerine de yukarıdan bir selam verdim. Kurtların volta atarken birden bire sanki o yüksekliği aşıp çıkabileceği hissiyatı beni endişelendirse de tabii ki böyle bir ihtimalin olmadığını hemen belirteyim. Benimki sadece hüsnü kuruntu. 😂

Fotoğraf: Sahra Gülal İşte hayvanat bahçesi maceramın baş oyuncusu. 🙂 Çekim yaparken dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum.

Bir boynuz darbesi size değmeden de zarar verebilir! 🐐🐏🐑🦌

Ve işte yavaş yavaş beni bekleyen kaderime doğru bihaber ilerliyordum. Yani geyik-keçi-koyun bölümüne geldim. Rengi, dikdörtgen gözbebekleri, güçlü boynuzlarıyla kafesinin ziyaretçilerle yakın bir bölümünde duran Berberi Koyunu ile benim için pek hoş sonlanmayan bir anı yaşadım.

Aslında her şey tellerin gözükmediği bir görüntü alabilmek içindi. Ben kayda aldığım görüntüye odaklanmışken güzel koyunumuzun o esnada saldırıya hazırlanıyor oluşunu fark edemedim. Vee korkuyla geriye sıçrayarak düşmeme ve her yerimin çamur içinde kalmasına sebep olan o boynuz darbesi tellerin diğer tarafında olsam da beni bu şekilde sarsmaya yetti. Darbeyi gerçekte değil telefon ekranından görüp korkmam olayın en gülünç kısmı aslında. İşte bu tam bir meslek aşkı. (: Tabii birkaç gün omuz ağrısı çektiğimi de söyleyeyim. Hayvanat bahçesi maceram burada sonlanırken hala ara ara aklıma gelen bu anı beni kahkahaya boğuyor. Ama siz siz olun Berberi Koyunu ile çok haşır neşir olmayın.

DOĞA VE YAŞAM KOMPLEKSİ PARK OF İSTANBUL’DA NELER YAPABİLİRSİNİZ?
  1. 60 türden 450 adet hayvanı yakından görebileceğiniz hayvanat bahçesinde harika dakikalar geçirebilirsiniz.
  2. Çocuklarınız için Pony Club Binicilik alanında at binme coşkusunu birlikte yaşayabilirsiniz
  3. Yeşillikler içerisinde dinlenip keyifle çayınızı yudumlayabileceğiniz Poi Büfe & Çay Bahçesi‘nde vakit geçirebilirsiniz.
  4. Macera parkurunda ağaçlar arasından ipler üzerinden geçiş yaparken nefesinizi tutacağınız ve kalp ritimlerinizi en yüksek seviyede hissedeceğiniz, heyecanlı aktiviteler yapabilirsiniz.
  5. Mesire alanında size açık hava restoran konseptinde sunulan masalarda barbekünüzü yakıp keyifle doğanın ve yeşilliklerin tadını çıkarabilirsiniz. Siz bunun keyfini sürerken çocuğunuzda Çocuk Parkında gönüllerince eğlenebilir.
  6. Poi Restaurant & Cafe‘de ise günün yorgunluğunu lezzetli bir menü söyleyerek atabilirsiniz.
PARK OF İSTANBUL’A NASIL GİDİLİR?

ÖZEL ARAÇLA: Altunizade, Ümraniye, Çekmeköy Şile Yolu istikameti üzerinden, Nişantepe, Özyeğin Üniversitesi istikametine ilerleyip; Alemdağ yönüne geçiş yapıp ulaşım sağlayabilir, ya da Taşdelen, Alemdağ istikametini takip edip alanımıza ulaşabilirsiniz.

MARMARAYLA: Üsküdar Marmaray istasyonundan Üsküdar – Ümraniye – Çekmeköy hattına geçiş yapıp Madenler İETT Otobüs durağından Nişantepe istikametine gitmekte olan, 11A – 11NM – 14A – 522 – 522N hatlı otobüs hatları ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

ÜSKÜDAR: Üsküdar – Ümraniye – Çekmeköy metro hattında geçiş yapıp Madenler İETT Otobüs durağından Nişantepe istikametine gitmekte olan, 11A – 11NM – 14A – 522 – 522N hatlı otobüs hatları ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

ALTUNİZADE: Şile Yolu Üzerinden 11A hatlı İETT Otobüsü ile tek vesait olarak yada metro aktarması yaparak ulaşım sağlayabilirsiniz.

KADIKÖY: Kadıköy – Ataşehir – Dudullu OSB – Alemdağ istikametine 14A veye 14AK hatlı İETT otobüsleri ile direk ulaşım sağlayabilirsiniz.

4.LEVENT-KAVACIK: 4.Levent – Kavacık – Çekmeköy – Madenler istikametine 522N hatlı İETT otobüsüyle direk ulaşım sağlayabilir ya da 522T hatlı otobüsler ile Madenler İETT Otobüs durağından Nişantepe istikametine gitmekte olan, 11A – 11NM – 14A – 522 – 522N hatlı otobüs hatları ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

SULTANBEYLİ – SANCAKTEPE – SAMANDIRA: Bulunduğunuz bölgeden Çekmeköy Madenlere aktarma yapabilir, Madenler İETT Otobüs durağından Nişantepe istikametine gitmekte olan, 11A – 11NM – 14A – 522 – 522N – hatlı otobüs hatları ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

PENDİK – KARTAL: Bulunduğunuz bölgeden; 132ÇK hatlı otobüs ile Taşdelen’e aktarma yapabilir, Taşdelen İETT Otobüs durağından, 131Y hatlı otobüs ile Madenler iETT durağından, Nişantepe istikametine gitmekte olan, 11A – 11NM – 14A – 522 – 522N hatlı otobüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ulaşılacak Durak İsmi ÇATALMEŞE DURAĞI

PARK OF İSTANBUL’A NE ZAMAN GİDİLMELİ?

Bu soru sizin hayat koşullarınız ve müsaitlik durumunuza bağlı olsa da benim kişisel deneyimim ile mutlaka hafta içi bir gün gitmenizi öneriyorum.

Ben ne yazık ki pandemi nedeniyle kompleksi havaların pek soğuk olduğu bu dönemde ziyaret etmek zorunda kaldım. Havanın soğuk olması da hayvanların çoğunun dinlendikleri kapalı alanlarında vakit geçirmesine neden oluyor. Böylece siz de çoğu hayvanı göremeden dönmek zorunda kalıyorsunuz. O yüzden mevsimsel olarak önerim bahar ve yaz aylarını tercih etmenizde fayda var.

PARK OF İSTANBUL’DA GİRİŞ ÜCRETLERİ NE KADAR?

Komplekse gitmeden önce internet sitesi üzerinden bilet satın alabilirsiniz. Bu biletler 1 ay boyunca tek seferlik giriş için geçerli. Yani örneğin biletinizi bugün alıp haftaya bir gün tek giriş için kullanabilirsiniz. Güncel fiyat bilgilerini buradan takip edebilirsiniz: Park Of İstanbul Ücret Bilgileri

Macera Parkı içinde yer alan 8 aktivite

  • Dev Salıncak – Mini ATV (Çocuk)
  • Salto Trambolin – Çocuk İp parkuru
  • İnsan Sapanı
  • Zipline
  • Roller Coaster Zipline – İp Parkuru

Mesire Alanı 

  • Masa ile birlikte barbekü, köz ve servis malzemeleri tesis tarafından verilmektedir. Et ve piknik malzemelerinizi tesisin şarküteri bölümünden temin edebilirsiniz. Buradaki ürünler kompleksin kendi çiftliğinden tedarik edilip tesisinde işlenmektedir.

Yetişkin At Binicilik

Pony Club Binicilik

Otopark

Gün boyu araç parkı 10 TL
Otoparka hafta sonları ve resmi tatillerde MİNİBÜS – MİDİBÜS – KAMYONET vb. araçların girişi yasak.

PARK OF İSTANBUL ÇALIŞMA SAATLERİ

Pandemi koşullarından dolayı sadece iki alanın açık olduğu komplekste Hayvanat Bahçesi ve Macera Parkı 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

PARK OF İSTANBUL’DA HANGİ HAYVANLAR VAR?

MEMELİLER: Ceylan, Zebra, Lama, Karaca, Deve, Beyaz Alageyik, Benekli Alageyik, Berberi Koyunu, Ankara Keçisi, Cüce Keçi, Saanen Keçisi, Kamerun Koyunu, Alpaka, Buzağı, Boz Ayı, Boz Kurt, Aslan, Kaplan, Domuz, Kırmızı Elli Tamarin Maymunu, Cüce İpek Maymunu, Vervet Maymunu, Rhesus Maymunu, Su Faresi, Rakun, Kuati, Feret, Oklu Kirpi, Midilli, Pony, Kanguru, Tavşan. İstanbul hayvanat bahçesi

SÜRÜNGENLER: Timsah, İguana, Piton Yılanı, Kayman Timsahı. İstanbul hayvanat bahçesi

KANATLILAR: Emu Kuşu, Deve Kuşu, Hokko Kuşu, Flamingo, Leylek, Kaz, Martı, Şahin, Kartal, İjima Bakır Sülün, Sarı Altuni Sülün, Altuni Sülün, Gümüş Sülün, Siyam Ateşi Sülün, Himalaya Monal Sülün, Gri Orman Tavuğu, Bech Tavuğu, Saz Horozu, Tavus Kuşu, Güvercin, Sultan Papağanı, Rozella Papağanı, Monk Papağanı, Joko Papağanı, Hint Bülbülü, Keklik, Bıldırcın, Hindi, Ördek, Kuğu. İstanbul hayvanat bahçesi – İstanbul hayvanat bahçesi

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres: Çatalmeşe Mahallesi, 30 Ağustos Cd. Mesire Alanı No: 3 Alemdağ – Çekmeköy / İstanbul
E-Posta: bilgi@parkofistanbul.com
Telefon: 0216 363 44 44 – 0216 363 44 54