İşte 2021’de öne çıkan altı seyahat trendi

Travel and teach
Travel and teach

Last Updated on 24 Haziran 2021 by Yaşar Çelik

2020, hayatın göz açıp kapayıncaya kadar baştan aşağı değişebileceğini öğrendiğimiz bir yıl oldu. Yurt içi dahil seyahat özgürlüğümüz neredeyse elimizden alındı. Geçtiğimiz yıl ile birlikte birçok ilklere şahit olduk. Bu yılın trendleri, seyahatlerin koronavirüs tedbirlerinden dolayı engellenmeyeceği umarak hazırlandı.

2021’in altı seyahat trendi

1- Çok uzaklara gidin veya evde kalın

2021’de gezginlerde gördüğümüz tema “Çok uzaklara gidin veya evde kalın” oldu. Amadeus anketleri, gezginlerin yüzde 55’inin 14 gün veya daha uzun süre seyahat edeceklerini söyledi. Ayrıca yüzde 60’ının yılda yalnızca birkaç geziye çıkmayı beklediğini ortaya çıkardı. Bu da demek oluyor ki insanlar daha fazla gezme arzusu duyabilir.

2020 evimizde oturup gelecekte yapacağımız yolculukların hayalini kurmakla geçti. 2021, onu hayata geçirme yılı olacak.

Kaybedilen zamanı telafi etmek için, insanlar belli bir yaşa gelmeden gerçekleştirmek istedikleri gezilere yönelecek. “Hayat kısa dünya büyük” düşüncesi ile hayatta bir kez yaşanacak maceralara yol alacaklar.

Ek seyahat programları ile, gezginler benzersiz deneyimler arayacak. Daha az uçuş yapacaklar ve gittikleri yerlerde daha uzun kalarak, gezilerinin tadını çıkaracaklar.

2- Göçebe yolculuk ile her yerden çalışmak mümkün

2021, istenilen yerden çalışmayı seçerek, işyerlerinin yeniden tasarlandığı yıl olabilir. Koronavirüs geçtikten sonra bile, işverenler çalışanları ofise geri getirmekte zorlanabilir hatta buna ihtiyaç duymayabilirler. İhtiyacımız olan tek şey Wi-Fi ve işi bitirebilmek için yeterli zaman. Böylece hemen hemen her yerden çalışabiliriz.

Koronavirüs seyahat kısıtlamalarına ve ekstra strese neden olurken, insanların işlerini yanlarında götürmelerine de izin veriyor. Gün geçtikçe daha fazla sayıda konaklama şirketi odak noktasını daha uzun tatillere çevirdi.

Barbados, bu fırsatı değerlendiren ilk ülke oldu: “dijital göçebe” vizeleri, bir yıl boyunca cennetten çalışabileceğiniz anlamına geliyor. Bu trendi hızla Bermuda, Anguilla, Gürcistan, Dubai, Estonya takip ediyor.

3- Herkes için daha iyi hizmet

Koronavirüsten önce tüketiciler, puanlarını aldıkları hizmet ve kalite düzeyine göre veriyorlardı. Ancak bu dinamik altüst oldu.

Artık turistlerin yüzde 40’ının daha yüksek sağlık ve güvenlik standartlarına sahip havayollarını, havalimanlarını ve otelleri tercih edecekleri görülüyor. Turizm şirketleri bundan böyle müşterilerinin güvenini sağlamaya bakmalı.

4- Teknolojide sağa kaydırın

Temassız teknoloji, gezginlere şeffaflık ve güvenlik açısından mutlaka güven vermeli. Çünkü bu güveni sağlayanlar 2021’in açık kazananları olacak.

Censuswide tarafından yapılan yakın tarihli bir ankette göre gezginleri için teknolojik gelişmeler oldukça önemli. Gezginlerin çoğu temassız ödeme yöntemleri ya da seyahat edecekleri ülke hakkında acil gelişmelerin bildirilmesi için mobil uygulamalar gibi teknolojik gelişmelerle seyahat etmek için güvenlerinin artıracağını belirtti.

2021 yılında güvenlik ve basit teknolojik çözümler ile birlikte, gezginlerin güvenilir bir şekilde yolculuk yapmalarına olanak sağlayacak.

5- Seyahat acentaları olmadan sakın evden çıkmayın

Salgın ile birlikte seyahat acentalarının önemi ortaya çıktı, 2020 yılında turlarını seyahat acentasından almayanlar muhtemelen pişman olmuşlardır.

Planlanan seyahati değiştirmek veya büyük bir seyahat aksaklığını kendi başınıza yönetmek zorunda kaldıysanız, muhtemelen seyahat acentesinden profesyonel size özel hizmet almanın neden yararlı olduğunu anlamışsınızdır.

Bu nedenle, küresel gezginlerin yüzde 40’ının seyahat acentelerinin sorunu çözmek ve daha fazla öneri sağlamak için hazır olmasını beklediğini görmemiz şaşırtıcı değil. Haftalık olarak değişen önemli miktarda belirsizlik ve karantina kurallarıyla, seyahat acenteleri için paha biçilmez ve yeri doldurulamaz bilgi kaynakları olma fırsatları bulunmakta.

2021 yılında seyahat acentalarının güvencesi altında seyahat edebilirsiniz. Güvenlik ve sağlık garantisi altında en iyi fırsatlar size sunulacaktır.

6- Etkili seyahat edin, gezegeni ve tarihi kültürü koruyun

Salgının hayatımızda yarattığı zorunlu duraklama, gezginlere ve seyahat endüstrisine, gezegende nasıl hareket ettiğimizi derinlemesine düşünme fırsatını verdi. Örneğin, aşırı turizm karşısında Venedik kimliğini korumaya çalışan Venedik merkezli bir grubun sözcüsü şunları söyledi: “Venedik, fast-food restoranı olarak satılan beş yıldızlı bir restoran. Şansı boşa harcamamalıyız, yeniden baştan başlayın”.

Gezginler gezegenimiz için iyi şeyler de yapmak istiyor. Yakın zamanda yapılan bir anket, gezginlerin yüzde 68’inin seyahat için harcadıkları paranın topluma geri dönmesini istediğini ortaya koydu.

Yolculuk tutkusu her zamankinden daha güçlü olacak, 2021 yenilenme ve yeniden bağlanma yılı olacak. Bununla birlikte, insanlar nasıl seyahat edecekleri konusunda daha bilinçli olacak. 2021’de, bu avantajları mümkün olan en kısa sürede telafi etmek ve kaybedilen zamanı telafi etmek isteyen gezginler göreceğiz.