Turizmin akademik geleceği için bir araya geldiler

TUREGAST

Last Updated on 4 Mart 2021 by Yaşar Çelik

Turizm işletmeciliği, Turizm Rehberliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları bilim dallarında yüksek lisans ve doktora eğitimi almakta olan topluluk üyeleri turizm akademik geleceğini en iyi şekilde temsil edebilmek için bir araya gelerek TUREGAST’ı kurdu.

LİSANSÜSTÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ, TURİZM REHBERLİĞİ VE GASTRONOMİ ÖĞRENCİLERİ DAYANIŞMA TOPLULUĞU KURULDU

20 ayrı üniversiteden bir araya gelen lisansüstü turizm öğrencileri şu anda online olarak 109 üyesi ile TUREGAST’ı kurdu. Topluluğun amacı; kültürel, sosyal, mesleki ve bilimsel alana katkı sağlamak, turizm lisansüstü öğrencileri arasında dayanışma sağlayarak, turizm sektörüne ve alan yazınına fayda sağlamak için çalışmalar yaparak, projeler geliştirmek ve yürütmek, bu kapsamda alandaki akademisyenlerle, kuruluşlarla ve derneklerle iş birliği geliştirmektir. Bu bağlamda lisansüstü turizm öğrencilerinin bilgi birikimlerinin turizm sektörünün bilimsel ve sosyal gelişimine katkıda bulunmasını sağlamak amacı ile dayanışma ortamı oluşturmaktır.

Topluluk Başkanı Zihni Bilir toplulukla ilgili şu sözleri ifade etti;

“Uzun süredir kurmayı planladığım bu topluluğu faaliyete geçirmek için bir türlü fırsat bulamıyordum. Bir gün akademik ortamdan tanıştığım Alperen KÖK ile bu fikrimi paylaştım. Kendisi şu anda topluluğumuzun başkan yardımcılığını yürütmektedir. Süreç boyunca en büyük destekçilerimden birisi olmuştur. 9 Şubat tarihinde 6 kişi ile kurulan topluluğumuz çok kısa sürede 106 kişiye ulaşmıştır. Hedefimiz en kısa sürede turizm ve gastronomiden yüksek lisans ve doktora yapan tüm öğrencilere ulaşmaktır. Şu anda çok yeni bir grup olsak ’da ilk günden itibaren birbirimize faydamız dokunmaya başladı. İlerleyen süreçlerde çok daha başarıları işlere imza atıp birbirimize çok faydamız olacağına tüm kalbimle eminim. Genç turizm akademisyen adayları olarak hedeflerimiz her zaman sektörümüz adına en iyisini yapmaya çalışmak olacaktır. Buradan tüm yol arkadaşlarıma bu ortamda oldukları ve çabaladıkları için çok teşekkür ediyorum. Birlikte daha güçlüyüz hocalarım…”

Topluluk Genel Sekreteri Seda Adıgüzel; “Birlik ve beraberliğin olduğu yerlerde her zaman güzel işler çıkmıştır. Bizler de bu duyguyla bir araya gelerek, akademi ve sektör gücünü birleştirip başarılara adım atmak için yola çıktık. Bu yolda bizimle birlikte olan hocalarımıza teşekkür ediyorum.”

Topluluk Turizm İşletmeciliği Birim Başkanı Rana Şat; TUREGAST topluluğu 81 ili hedef alan tüm akademisyen adayı lisansüstü Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Turizm Rehberliği alanlarına hâkim yenilikçi fikirler taşıyan akademik camiada ilk ayak izlerini taşıyan, kendinden emin ve güvenen kişilerin içerisinde yer aldığı bir topluluk hareketidir. Topluluğumuz hızla büyüyerek akademisyenlerin de katkılarıyla filizlenerek örnek yeni fidanlar yetişmesini ve gelişmesine katkı sağlamayı düşünmektedir. Bu topluluğun bir parçası olmayı kabul eden tüm üyelerimize teşekkürü borç biliriz.

Topluluk Turizm Rehberliği Birim Başkanı Hasan Kumkale; Anadolu’nun tanıtımında kültür elçisi rolünü üstlenen bizler, aynı rolü akademide de üstlenmek için bir yola çıktık. Bu yolda karşımıza TUREGAST Topluluğu çıktı, bizler bu topluluğun bir parçası olarak, daha geniş kitlelere ulaşmak, akademik paylaşımlarda bulunmak ve bacasız sanayimiz turizm sektörünü el ele bir adım daha ileriye taşımak için bir araya geldik. Ulaşabildiğimiz tüm lisansüstü turizm bölümlerine ulaşarak, büyüyerek, yenilikçi fikirler sunarak ve kendimizi yenileyerek turizm sektörünü ve akademisini bir adım daha ileriye taşımak gayesindeyiz.

Topluluk Gastronomi Birimi Başkanı Gamze Günalp; Heves ve azimle başlamış olduğum akademi yolunda sağlam değerler üzerine kurulmuş bu toplulukta aynı heves ve azmi içinde barındıran geleceğin bilim insanlarıyla bir çatı altında olmaktan dolayı kendimi şanslı hissediyorum. Farklı fikir, bakış açısı ve çalışma alanları olan bu kadar insanı bir araya getiren en büyük dinamiğin üretme arzusu olduğunu düşünerek hepimizin gönüllü olarak yer aldığı topluluğumuzda bu yüzden ‘birlikte daha güçlüyüz ’diyoruz.

Topluluğun yönetim kurulu ise 10 üniversiteden görev dağılımı yapılarak oluşturuldu;

Yönetim Kurulu BaşkanıZihni BİLİR- Necmettin Erbakan Üniversitesi
Yönetim Kurulu Başkan YardımcısıAlperen KÖK- Adnan Menderes Üniversitesi
Yönetim Kurulu Başkan YardımcısıBerker MUŞTU- Kocaeli Üniversitesi
Genel SekreterSeda ADIGÜZEL- Kırklareli Üniversitesi
Genel Sekreter YardımcısıElif Tansu DİNÇ- Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
Genel Sekreter YardımcısıTurgut BALA- Kırklareli Üniversitesi
Gastronomi Birim BaşkanıGamze GÜNALP- Kocaeli Üniversitesi
Gastronomi Birim Başkan YardımcısıCan Berkay KILINÇ-Gaziantep Üniversitesi
Gastronomi Birim Başkan YardımcısıOsman Burak DURSUN- Adnan Menderes Üniversitesi
Turizm Rehberlik Birim BaşkanıHasan KUMKALE- Mersin Üniversitesi
Turizm Rehberlik Birim Başkan YardımcısıGökhan DOĞAN – Mersin Üniversitesi
Turizm Rehberlik Birim Başkan YardımcısıEsra ÇANKAYA- Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
Turizm İşletmeciliği Birim BaşkanıRana ŞAT- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
Turizm İşletmeciliği Birim Başkan YardımcısıSinan GÜNGÖR- Kırklareli Üniversitesi
Turizm İşletmeciliği Birim Başkan YardımcısıMert ÜNAL- Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
Etkinlik Birim BaşkanıErdi SAĞDIÇ- Necmettin Erbakan Üniversitesi
Etkinlik Birim Başkan YardımcısıPelin ERGİN- Mersin Üniversitesi
Etkinlik Birim Başkan YardımcısıGizem KAYAKIRAN- Mersin Üniversitesi