Kutup ayılarını kullanarak reklam yapan otele tepki!

Kutup Ayısı Oteli / Çin

Last Updated on 16 Mart 2021 by Yaşar Çelik

Çin’in Heylongciang eyaletinde kutup ayılarını kullanarak rezervasyon başlatan bir otel eleştiri yağmuruna tutuldu.

‘Harbin Polarland’ adlı tema parkının bir parçası olarak hizmet veren ‘Kutup Ayısı Oteli’, “İster yiyin, ister oynayın, isterseniz uyuyun, kutup ayıları size eşlik edecek” ifadeleriyle başlattığı uygulama ülkenin sosyal paylaşım platformu Veybo’da tepkilere neden oldu.

Sosyal medya kullanıcılarından bazıları ‘kutup ayılarının acınası bir duruma düşürüldüğü ve kazanç sağlamak için istismar edildiğini’ ifade ederken bazıları ise ‘vahşi hayvanların otellerde tutulmasının doğru olmadığını belirterek, kutup ayılarının popülasyonunun azaldığını’ söyledi.

Söz konusu otelde gecelik oda rezervasyonu 1888 yuan (yaklaşık 290 dolar – yaklaşık 2 bin 190 TL) ile 2 bin 288 yuan (yaklaşık 351 dolar – yaklaşık 2 bin 600 TL) arasında değişiyor.

Kutup ayılarının, yüksek ışıkla aydınlatılmış dar bir alanda tutulduğu The Polar Bear Hotel isimli otel, ‘dünyanın ilk kutup ayısı oteli’ olarak tanıtıldı ve tüm tepkilere rağmen kutup ayılarının muhafaza alanına inşa edilerek açılış yaptı.

Uluslararası hayvan hakları derneği PETA, ‘hayvanların sefaletinden kâr sağlayan kuruluşlardan’ uzak durulması için çağrıda bulundu.