Ukrayna ile karşılıklı uçuşlar arttırılıyor

Last Updated on 30 Mart 2021 by Turizm Günlüğü

Türkiye ile Ukrayna sivil havacılık otoriteleri arasında, sivil havacılık alanındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacı ile temaslar gerçekleştirildi.

Türkiye ile Ukrayna sivil havacılık otoriteleri arasında, sivil havacılık alanındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacı ile temaslar gerçekleştirildi.

Bu kapsamda, T.C. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile Ukrayna Sivil Havacılık Otoritesi arasında gerçekleştirilen yazışmalar neticesinde; Antalya – Gazipaşa, Türk havayolu şirketleri için Türkiye’deki çıkış noktaları arasına eklendi ve Ukrayna havayolu şirketleri için de Türkiye’deki varış noktaları arasına eklenmiş oldu.

İki ülke arasında, sivil havacılık işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla yapılan bu değişiklik ile;

Türk havayolu şirketleri İstanbul, Ankara, İzmir, Bodrum, Dalaman, Bursa, Adana ve Gazipaşa’dan çıkış yaparak Kiev, Dnipropetrovsk, Odessa, Simferopol, Donetsk, Kharkiv, Lviv, Sivastopol, Kherson, Nikolayev, Vinnytsia, Chernivtsi, Ivano-Frankivsk ve Zaporizhzhya’ya sefer düzenleyebilecekler.

Ukrayna havayolu şirketleri ise Kiev, Dnipropetrovsk, Odessa, Simferopol, Donetsk, Kharkiv, Lviv, Sivastopol, Kherson, Nikolayev, Vinnytsia, Chernivtsi, Ivano-Frankivsk ve Zaporizhzhya’dan çıkış yaparak İstanbul, Ankara, İzmir, Bodrum, Dalaman, Bursa, Adana ve Gazipaşa’ya sefer düzenleyebilecekler.

Gazipaşa – Kiev hattı için haftalık 14 frekans, Gazipaşa ile Ukrayna’daki diğer noktalar (Dnipropetrovsk, Odessa, Simferopol, Donetsk, Kharkiv, Lviv, Sivastopol, Kherson, Nikolayev, Vinnytsia, Chernivtsi, Ivano-Frankivsk, Zaporizhzhya) için haftalık 7’şer frekans anlaşmaya eklendi.

Ayrıca Bodrum – Kiev hattı için mevcut olan haftalık 7 frekans, 14 frekansa çıkarıldı. Bu kapsamda, ilave 1 nokta ve toplam 112 frekanslık kazanım elde edildi.