Les Clefs d’Or Türkiye’de yeni dönem: Hedef 2023

Les Clefs d’Or Türkiye Yönetim Kurulu Asil ve Yedek Üyeler Soldan Sağa; Cem Boztepe, Can Kurtuluş, Ömer Sarıoğlu, Derya Koçak, Adnan Öner, Alida Reggio, Kerem Katıoğlu ve Sinan Benzonana

Last Updated on 5 Nisan 2021 by Yaşar Çelik

Yerli ve yabancı konuklara eşsiz bir Türkiye deneyimi sunan Les Clefs d’Or Türkiye, yeni hedeflerini 4. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda paylaştı.

500 yıllık bir mesleki geleneğin devamı olarak, bugün dünyada yılda 100 milyon turiste, geldikleri kent ve ülkede iyi zaman geçirmeleri için hem konakladıkları otellerde hem de otel dışında, çok özel deneyimleri yaşamalarını sağlayan ve bu sayede turizme yaptıkları katkı ile hizmet sundukları otel ve kentlere itibar kazandıran Les Clefs D’or üyeleri pandemi döneminde de çalışmalarını sürdürüyor.

Kurumun Türkiye bölümü de bu büyük küresel ağın önemli bir parçası olarak Türkiye turizmine kattığı itibar değeri ile eşsiz bir işlevi yerine getiriyor. Les Clefs D’or – Altın Anahtar Otel Danışma Görevlileri (Concierge) Derneği 25 Mart 2021’de, İstanbul’un yeni simgelerinden Le Vapeur Magique “Müze-Restoran-Seyir Gemisi”nde gerçekleştirdikleri 4. Olağanüstü Genel Kurul Toplantıları’nda hem yeni Yönetim Kurulu’nu seçti, hem de yenilenen tüzükleri ile 2023 küresel hedeflerini üyeleri ve basınla paylaştı.

Seçim sonuçlarına göre Swissotel the Bosphorus Hotel’in Head Concierge’i (Şef Konsiyerj) Adnan Öner yeniden Yönetim Kurulu Başkanı seçilirken, Yönetim Kurulu aşağıdaki isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Başkanı: Adnan ÖNER (Swissotel The Bosphorus)
Yönetim Kurulu Genel Sekreter: Ömer SARIOĞLU (CVK Park Bosphorus Hotel)
Yönetim Kurulu Sayman: Cem BOZTEPE (CVK Park Bosphorus Hotel)
Yönetim Kurulu Asil Üye: Alida Reggio (The St. Regis İstanbul Hotel)
Yönetim Kurulu Asil Üye: Kerem Katıoğlu (Ajwa Hotel Sultanahmet)

Soldan sağa, Cem Boztepe, Ömer Sarıoğlu, Adnan Öner, Alida Reggio, Kerem Katıoğlu

ULUSLARARASI KONSİYERJLER BİRLİĞİ’NİN KONGRESİ’NİN, 2023’TE TÜRKİYE’DE YAPILMASI İÇİN İLK ADIMLAR ATILDI!

Genel Kurul’da açılış konuşması yapan Adnan Öner, yeni dönemde Yönetim Kurulu olarak en büyük hedeflerinin, 2023 yılında Uluslararası Kongre’nin Türkiye’de yapılmasını sağlamak olduğunu dile getirdi. Genel Kurul’dan 1 gün önce online olarak gerçekleştirilen Uluslararası Genel Kurul toplantısına bağlanarak söz alan Öner, 2023 yılının Türkiye için önemli bir yıl olduğunu belirterek, bu kongrenin neden İstanbul’da yapılmasının önemini toplantıya katılan üyelere detaylı olarak anlattı. Her yıl düzenli olarak farklı bir ülkenin ev sahipliği yaptığı kongreye, farklı kıtalardan yüzlerce konsiyerjin (Concierge) ve ünlü zincir otellerin üst düzey yöneticilerinin katıldığını belirterek, bu kongrenin Türkiye’de yapılmasının ülke tanıtımına ve mesleğin ülkemizde daha da gelişmesine büyük bir katkı sağlayacağını belirtti. Ama bu yarışta bir çok ülke olduğunu ve her ülke başkanının uluslararası komite üyelerinin oyları ile belirlenen kongreyi kendi ülkelerine çekebilmek için çok ciddi lobi ve tanıtım çalışması yaptığını sözlerine ekledi.

Adnan Öner, “İlk iş olarak Kültür ve Turizm Bakanlığını ziyaret edeceğiz. Az önce bahsettiğim lobi faaliyetleri ve tanıtım için kendilerinden destek isteyip çalışmalara başlayacağız. Malumunuz, 2023 Türkiye için çok önemli bir yıl. Her yıl dünyada tüm turizm sektörünün acaba bu yıl kongre nerde olacak diye beklediği bu kongreyi 2023’te İstanbul’a getirerek, bayrağımızı o salonda gururla dalgalandırmak istiyoruz. Ümit ediyorum ki lobi ve tanıtım çalışmalarımız olumlu sonuç verecek ve sonunda kongreyi İstanbul’a getirmeyi başaracağız’” dedi. Kapanış konuşmasında ise, tüm üyelere seslenerek geniş katılımdan dolayı mutluluğunu dile getirdi ve katılımcılara teşekkürlerini sundu.

ÇOK KAPSAMLI VE İŞLEVSEL BİR TÜZÜK GELİYOR

Genel kurula katılan üyeler yeni Yönetim Kurulu’nu oylarken, aynı zamanda yaklaşık bir yıldır üzerinde çalışılan yeni tüzüğü de salt çoğunlukla kabul ettiler. Genel Kurul’a katılan Derneğin Kurucu Başkanı ve üyesi Halil Tınaztepe (Shangri-La Bosphorus İstanbul Hotel / Head Concierge ) oyunu kullandıktan sonra Tüzük Komisyonu Başkanı olarak sonuçlandırdığı yeni tüzük hakkında bilgiler verdi.

Bir önceki dönem Yönetim Kurulu’nun kendisinden yeni bir tüzük hazırlaması konusundaki isteklerini tüzük komisyonu kurulması koşulu ile kabul ettiğini söyleyen Halil Tınaztepe verdiği demeçte, “Demokratik ve hepimizin ortak fikirlerine dayanan bir tüzük ortaya çıkmış olması amacıyla bir tüzük komisyonu kurulmasını talep ettim. Ardından komisyonun kapılarını tüm üyelere açtık. Dernek içinde 6 üyenin komisyona katılma talebi ile hep beraber kolları sıvadık” dedi.

Çok kapsamlı ve işlevsel bir tüzük yazdıklarını dile getiren Tınaztepe, sözlerine şöyle devam etti: ‘‘İlk kurulduğumuzda 12 sayfa olan tüzüğümüzü, yaklaşık 60 sayfaya çıkardık. İlk kez 11 sayfalık bir Disiplin Kurulu Yönetmeliği hazırladık ve tüzüğe ilave ettik. Dernek Anayasası niteliğinde olsun istedik. Paris’teki dernek merkezimiz olan Uluslararası Komitenin bizden istediği bir takım katı maddeleri, yeni tüzüğümüze eksiksiz olarak yerleştirdik. Konsiyerj (Concierge) hizmeti standartlarının en üst seviyeye çıkması için tüzüğümüzü harfi harfine uygulayacağız. Ülkemizi ve görevli olduğumuz otelleri ilk kurulduğumuz günden beri yaklaşık 100 yıldır olduğu gibi yine turizm sektöründe en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Ayrıca, Uluslararası Komitenin Genel Sekreteri olan, hem Londra’da Head Concierge olarak görev aldığı otelde hem de UIuslararası Komite içindeki kritik görevinde ülkemizi en iyi şekilde yıllardır temsil eden Sayın Burak İpekçi’yi anmadan geçemeyeceğim. Tüzük çalışmalarımızın son 1 ayında Türkiye’ye gelip, tüzüğümüzün Uluslararası Tüzük ile tam entegrasyon sağlaması noktasında büyük katkı sağladı. Buradan kendisine hem şahsım hem de derneğim adına teşekkür ederim. Sonuç olarak bu yeni tüzük, güzide derneğimize hayırlı uğurlu olsun.’’

Adnan Öner ve İlkay Aytuğ Akşahin

LE VAPEUR MAGIQUE’E PLAKET

Genel Kurul’a ev sahipliği yapan Le Vapeur Magique teknesine seçim sonunda plaket takdim edildi. Plaketini Başkan Adnan Öner’in elinden alan Kurumsal İletişim Müdürü Sayın İlkay Aytuğ Akşahin, böyle değerli bir derneğin bu önemli Genel Kurul Toplantısına ev sahipliği yapmaktan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, bu plaket ile kendilerinin onore edildiklerini söyledi. Bu değerli plaketi, tüm Le Vapeur Magique ekibi adına aldığını söyleyerek Başkan Adnan Öner’e ve tüm Les Clefs d’Or Türkiye üyelerine teşekkür etti.

Les Clefs d’Or
Merkezi Paris’te bulunan, 80 ülkede 4 binden fazla aktif üyesi bulunan Les Clefs d’Or, “Arkadaşlığın hizmeti!”-“In Service Through Friendship” sloganıyla küresel bir ağ olarak turizmin doğru deneyimlerle gelişmesine katkı sağlıyor.

Les Clefs d’Or Türkiye ise 2002 yılında kuruldu. Önemli oteller ile 50 bin civarında konuğa hizmet verebilen Türk üyeler, dünyadaki diğer üye meslektaşları gibi yakalarındaki çapraz altın anahtar simgeleri ile tanınıyor.

Bilgi ve iletişim için: http://www.lesclefsdor.org/countries/turkey/