KÇÖ bekleyen sektörlere 7 bin 500 ton patates soğan…

Erdoğan
Erdoğan: Turizmde hedeflerin üzerindeyiz!

Last Updated on 14 Nisan 2021 by Yaşar Çelik

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ayının ilk iki haftasında kısmi kapanma kararı alındığını duyurdu. Birçok sektör gibi turizm sektörü de kısa çalışma ödeneğinin devam etmesini beklerken Cumhurbaşkanı Erdoğan, her zaman olduğu gibi ters köşe yaparak “İhtiyaç sahiplerine dağıtmak üzere, 7 bin 500 ton patates ile kuru soğan alınarak 15 ilimize sevk edilmiştir” açıklaması yaptı.

Turizm sektörü temsilcileri yaklaşık 2 aydır kısa çalışma ödeneğinin neden kesilmemesi gerektiğini anlata durdular. Özellikle deneyimli turizmci Deniz Tüfekçi’nin yazısı KÇÖ sürecini turizm sektörü açısından gayet iyi özetlemektedir. Rusya’nın uçuş yasağı sonrası toplanan kabine toplantısı sonrası yapılan açıklama ile hükümet tüm bu seslere kulağını kapattı…

Bu yazıya kaynaklık eden deneyimli turizmci Deniz Tüfekçi KÇÖ hakkında en son ne demişti? Tüfekçi, cami avlusundan bahsetmişti ama turizmcinin payına patates soğan bile düşmedi. İşte Tüfekçi’nin o yazısı…

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNİ KESEREK TURİZMCİYİ CAMİ AVLUSUNA TERK EDEMEZSİNİZ

Bu yazıyı konudan haberi olan Bakanımıza yazmıyorum. Benim bildiğim hemen her şeyi aynı koşullarda işini yürütmeye gayret eden aynı zamanda bir meslektaşımız olarak Bakanımız da biliyor.

Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetin maliye bakanına sayın bakanımızın anlatamadığı, karşısında duvar ören ilgililere anlatmak istiyorum sıkıntıyı.

Neden uygulamaya konmuştu KÇÖ?

Bunun hangi koşullarda konduğunu KÇÖ müjdesinin verildiği günlerde sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuna açıklamıştı.

  • 31 martta KÇÖ’nin sona erdirildiği günümüzde acaba o günün koşullarına göre herhangi bir iyileşme var mı?
  • Merak ediyorum, acaba ne iyiye gitti de bu ödeme sonlandırıldı? Sınırlar mı açıldı? Pandemi koşullarında ülkemizde ya da başka ülkelerde, uluslararası boyutta iyileşme mi ortaya çıktı? Seyahat kısıtlamaları mı kalktı? Hasta sayısında, virüs kapmış kişi sayısında bir iyileşme mi var?
  • Hasta sayısına baktığımızda, işler o kadar vahim boyuta varmış ki, Avrupa’da birinci, dünya ölçeğinde ise Hindistan’ın ardından ikinci sıradayız.3 Nisan tarihinde WHO yayınında bunu gösteriyor.
  • Bırakın bir yıl önce başlayıp, daha hafif koşullarda bile sürdürülen KÇÖ ödemesi, geçmişe göre daha kötü koşullarda sağlık sorunlarıyla baş etme zorunda kalan ülkemizin turizmcileri bu karar ile yalnızlığa, açlığa, terkedilmektedir.
  • Hükümetin turizmcileri cami avlusuna bırakma tercihi hem insanlığa hem turizme, hem de ülkemizin nadide turizm emekçilerine, yatırımcılarına, işletmecilerine reva görülmemelidir.
  • Hükümetimizin başı sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanlar kurulundaki ilgili Bakanlar, durumu en ince ayrıntısına kadar tüm boyutlarıyla anlattığına emin olduğum Bakanımızın taleplerine sessiz kalmamalıdır.
  • Bu ülkenin nadide turizm çalışanlarının yeri cami avlusu değil, terk edilmişlik değil ülkenin baş tacı olmalıdır.
  • Bu ülkenin öz evlatları turizmcileri terk etmeyin.