Rusya’da turistik vize uygulaması için değişikliğe onay

Last Updated on 19 Mayıs 2021 by Turizm Günlüğü

Rusya’da “turistik vize” için yeni düzenleme yasası, parlamentonun alt kanadı Duma’da kabul edildi. İşte detaylar…

Rusya pandemi sonrası beklenen “normalleşme” döneminde daha fazla turisti ülkeye çekebilmek için önemli bir attı. Turistik vizelerle ilgili yeni düzenleme yasası, parlamentonun alt kanadı Duma’da kabul edildi.

Yeni yasa ile turistik vizeler 6 ay süreli verilecek.

“Yabancılar için turist vizesi alma sürecini basitleştirme yasası” uyarınca, turistler resmi otoritelerde onaylanmış listede bulunan bir otel veya diğer konaklama tesisinde yapılan rezervasyonlarını belgeleyerek kolaylıkla vize alabilecek.

Diğer ülkelerle karşılıklılık esası dikkate alınarak, şu an 1 aylık olarak verilen turistik vizelerin süresi çok girişli ve 6 aylık olarak düzenlenecek.

Turkrus.com’un haberine göre yasa, usulen Federasyon Konseyi’nden onay alıp Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalandıktan sonra yürürlüğe girecek.

ELEKTRONİK VİZE BEKLENİYOR

Rusya’nın pandemi sonrası dönemde elektronik vizeye de tam olarak geçmesi bekleniyor.

Rusya Federasyonu, 1 Ocak 2021’den itibaren yürürlüğe koymayı planladığı yabancı ülke vatandaşlarına yönelik elektronik vize uygulamasını koronavirüs pandemisinde yaşanan gelişmeler nedeniyle askıya aldı.

Yılbaşında Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Ülke güvenliğinin sağlanması, halk sağlığının korunması ve koronavirüs enfeksiyonunun yayılmasının önlenmesi amacıyla elektronik vize düzenleme işlemi, Rusya Hükümeti’nden özel emir gelene dek askıya alındı” ifadelerine yer verilmişti.

1 OCAK 2021’DE BAŞLAYACAKTI

Elektronik vize uygulaması, Türkiye ve AB ülkeleri de dahil 52 ülkenin vatandaşları için 1 Ocak’tan itibaren başlayacaktı.

Elektronik vize, Rusya’nın her yerine kısa süreli ziyarette bulunmak isteyenlerin vize alma sürecini basitleştirme amacı taşıyor. 60 gün geçerlilik süresi olacak tek seferlik elektronik vizeyle 16 gün Rusya’da kalınabileceği belirtilmişti. Şimdi 6 aylık vize uygulaması ile bu konuda da yeni düzenleme bekleniyor.