Türkiye’den seyahat edenlere PCR test zorunluluğunu kaldıracak

Last Updated on 31 Mayıs 2021 by Turizm Günlüğü

Ukrayna Sağlık Bakanı Viktor Lyaşko Ukrayna’nın Türkiye’den ülkeye seyahat edenlere PCR testi zorunluluğunu kaldırmayı planladığını söyledi.

AB sınırlarını sınırlama olmaksızın geçebilecek ülkeleri belirleme kriterlerinin Avrupa Birliği tarafından değiştirilmesiyle bağlantılı olarak, Ukrayna da bu kriterleri revize edecek.

Sağlık Bakanı Viktor Lyaşko, Ukrayna’nın Türkiye’den geleceklerin COVID-19 için zorunlu olan PCR testi yaptırmadan ülkeye girmesine izin vermeyi planlandığını söyledi.

Ukrhaber’in aktardığı habere göre Lyaşko; “Örneğin Türkiye, Ukraynalılar için PCR testi sunma zorunluluğunu kaldırdı. Bu nedenle Türkiye’den ülkemize gelenler de PCR testi sonucu gösterme zorunluluğundan kurtulmuş olacak” dedi.

Lyaşko, AB sınırlarını kısıtlama olmaksızın geçebileceğiniz ülkeleri belirlemeye yönelik AB kriterlerinde yapılan değişikliklerle bağlantılı olarak, Ukrayna’nın da bu kriterleri revize edeceğini kaydederek; “Bakanlar Kurulu kararlarında değişiklikler yaptık ve bunları merkezi yürütme otoriteleriyle koordine ediyoruz. Ukrayna, Kültür Bakanlığı ile birlikte turistik açıdan cazip olan ülkelerin bir listesini sunacağız. Dışişleri Bakanlığı bu ülkeleri açıklayacak” dedi.