AtlasGlobal için karar açıklandı

AtlasGlobal'in iflasıyla ilgili yeni karar

Last Updated on 18 Haziran 2021 by Turizm Günlüğü

AtlasGlobal’in iflası mahkeme tarafından kabul edildi.

Atlasjet Havacılık A.Ş. pandemi öncesi, şirketin sahibi Ali Murat Ersoy tarafından 13 Şubat 2020 tarihinde iflas için başvurmuştu.

Bu iflas ile birlikte yaklaşık 2 bin çalışanın ödenmeyen maaş ve tazminatları nedeniyle pandemi öncesinde mağdur edilmişti.

17 Haziran 2021 tarihinde Saat 14:00’de Bakırköy Adliyesi’nde gerçekleşen duruşmada, Atlasjet Havacılık A.Ş.’nin iflasına karar verildi.

Bu karar ile İstanbul Ticaret Odası’na, iflas davasının da Bakırköy İcra ve İflas Müdürlüğü’ne aktarılmasına karar verildi.

ŞİMDİ NE OLACAK?

AtlasGlobal çalışanları tarafından kurulan Atlaszedeler Platformu, Av. Arif Tuymaz ve Av. Şehnaz Taygur tarafından duruşmada temsil edildi.

Airlinehaber’in aktardığı habere göre duruşma sonrası Hava-Sen Sendika Avukatı Şehnaz Taygur bir açıklama yaptı.

Şu andan itibaren kurulacak “iflas masası” ile alacakların tahsil edilebilmesi için Atlasjet ve iştiraklerinde bulunan şirketler ve mal varlıkları “iflas masası” tarafından icra yoluyla satışı sonrası alacaklılara dağıtılacak.

Eski çalışanlar açısından ise, “iflas kararı” ile birlikte, çalışan alacaklarını bir bölümünü Ücret Garanti Fonu’ndan talep etmek için başvuruda bulunacaklar.