THY Air Serbia ile codeshare anlaşmasını genişletti

Last Updated on 8 Temmuz 2021 by Turizm Günlüğü

Türk Hava Yolları (THY) ve Sırbistan’ın bayrak taşıyıcısı Air Serbia mevcut kod paylaşımı anlaşmasını genişletti.

THY ve Air Serbia arasındaki kod paylaşımı anlaşması iki havayolunun merkez olarak kullandığı havalimanlarından daha fazla iç ve dış destinasyonu kapsayacak şekilde güncellendi.

İki havayolu şu anda birbirlerinin Belgrad (BEG) ve İstanbul (IST) uçuşlarına kendi pazarlama kodlarını yerleştiriyor.

Yeni anlaşmanın ardından Air Serbia uçuş kodunu (JU), Türk Hava Yolları’nın İstanbul Havalimanı (IST) üzerinden Amman (AMM), Kahire (CAI), Kyiv Borispol (KBP), Odessa (ODS) ve Tel Aviv’e (TLV) yurt içinde ise İzmir, Antalya, Bodrum, Ankara, Gazipaşa, Adana, Dalaman, Gaziantep, Kayseri, Konya ve Trabzon ekleyecek.

Türk Hava Yolları ise Belgrad üzerinden Banja Luka (BNX) ve Tivat (TIV) Air Serbia uçuşlarına TK kodunu ekleyecek.

Air Serbia Ticari ve Strateji Genel Müdürü Jiri Marek konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Karşılıklı iş ilişkilerimizi genişleterek, ülkelerimiz arasındaki kültürel ve ekonomik bağların geliştirilmesine ve güçlendirilmesine daha fazla katkıda bulunacağımızdan memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Haber Aero’nun aktardığı habere göre, bu son kod paylaşımı anlaşması, Air Serbia’nın Belgrad ve Lüksemburg arasındaki bağlantıyı iyileştirmek için Luxair ile Özel Anlaşması imzalamasından birkaç gün sonra geldi.

Anlaşmanın bir sonucu olarak, Luxair yolcuları BEG üzerinden Air Serbia’nın Atina (ATH), BNX, Podgorica (TDG) ve Üsküp (SKP) gibi destinasyonlarına uçabilecekler.