5 milyon turistle rekor kırdı

Last Updated on 3 Ağustos 2021 by Turizm Günlüğü

Rusya Federasyonu’na bağlı Kırım’a rekor turist akını, şimdiden 5 milyonu geçti…

Rusya Federasyonu’na bağlı Kırım Cumhuriyeti rekor seviyede turist ağırladı. Bu yılın ilk yedi ayında yarımadayı 5 milyondan fazla yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Kırım Başkanı Sergey Aksenov, 2021 yılının ilk yedi ayında 5 milyon 67 bin turistin Kırım’da tatil yaptığını, bu rakamın 2019’un aynı dönemine göre %27 daha fazla olduğunu söyledi. Bölgedeki konaklama tesislerinin ortalama doluluk oranın bazı yerlerde %82’yi aştığını sözlerine ekledi.

Kırım Cumhuriyeti’nin sadece bu dönemde turizm gelirler 2 milyar Ruble’yi geçti.

Haberrus.com haberine göre Aksenov, yarımadaya gelen turistlerin %60’ının Kerç Boğazı üzerine yapılan Kırım Köprüsü’nden araba ve otobüslerle, %32’sinin hava yoluyla, %8’inin de yine Kerç Boğazı üzerinden demiryolu ile geldiğini söyledi.

İKİ AYDA 3 MİLYONDAN FAZLA TURİST

Sadece Haziran ve Temmuz aylarında yarımadayı 3 milyondan fazla turist ziyaret etti. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre iki kat daha fazla ve 2019’dakinden %13 daha fazla.

Sergei Aksenov, bölge için Federal Vergi Servisi’ne atıfta bulunarak, turizm endüstrisinden bütçeye altı ay boyunca doğrudan vergi gelirlerinin 2 milyar rubleyi aştığını, bu da 2020’de aynı dönemde alınan miktardan %54.9 daha fazla olduğunu sözlerine ekledi.

SOVYET SONRASI DÖNEMİN TURİST REKORUNU KIRIYOR

Kırım Başkanı, Kırım yarımadasında otel ve sanatoryum çalışanlarının Covid-19’a karşı aşı çalışmalarının devam ettiğine dikkat çekti. Bazı konaklama tesislerinde şimdiden personelin yüzde 60’ının bazı tesislerde ise personelin yüzde 100’ünün aşı yaptırdığını belirtti.

Kırım, Rusya Federasyonu’na bağlanmasının ardından Sovyet sonrası dönemin turist rekorunu kırıyor.

Yarımadaya turist akışında iki yıl üst üste tarihi rekorlar kırıldı. 2018 yılında bölgeyi 6.8 milyon kişi, 2019 yılında 7.4 milyon kişi ziyaret etti.

2025’E KADAR 10 MİLYON TURİST HEDEFİ

2020’de sezon pandemi nedeniyle normalden daha geç başladı, buna rağmen Kırım’ı 6.3 milyondan fazla kişi ziyaret etti.

Bu yıl için tahminlere göre bölge yaklaşık sekiz milyon insanı misafir edecek ve 2025 yılına kadar turist akışının yılda 10 milyon kişiye ulaşması bekleniyor.