Rusların Türkiye’deki harcamaları açıklandı

2024'te Seyahat İçin Para Biriktirecekler

Last Updated on 4 Ağustos 2021 by Turizm Günlüğü

Rus bankaları, Rusya’nın uçuşlara izin vermesiyle Türkiye’ye akın eden Rusların ne kadar harcama yaptıklarını hesapladı.

RBK tarafından düzenlenen araştırmaya katılan Rus bankaları, banka müşterilerinin yurt dışındaki kredi kartı harcamaları dikkate alındığında tatil için Türkiye’yi tercih ettiğini açıklarken; Rusların Türkiye’deki tatil beldelerinde yaptığı harcamaların gün geçtikçe artmasına rağmen pandemi öncesi hacimlere ulaşması için önünde hala uzun bir yol olduğunu da vurguluyor.

VTB Bank, Türkiye ile uçuşların yeniden başladığı 22 Haziran’dan 20 Temmuz’a kadar, banka müşterilerinin yurt dışı harcamalarının bir önceki aya göre yüzde 36 artarak 2.4 milyar Ruble’ye ulaştığını belirtirken, Russky Standart Bankası, 22 Haziran – 25 Temmuz tarihleri arasında müşterilerinin yurt dışında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 daha fazla harcama yaptığını, ancak 2019 yılına göre yüzde 45 daha az para harcadığını da ekledi.

İncelenen dönemde banka müşterilerinin yurt dışında kredi kartıyla yaptığı işlemlerde ortalama tutarlar 12 bin 88 Ruble olurken, 2020’de ortalamalar 11 bin 616 Ruble, 2019’da ise 7 bin 856 Ruble olarak kaydedilmişti.

MKB Bankası, Haziran – Temmuz 2021 arasında yurt dışı harcamalarının yüzde 30 arttığını doğrularken, işlem sayısının da geçen yılın aynı dönemine göre iki kattan daha fazla artığını ekledi.

Öte yandan harcamaların 2019 yılına göre yüzde 21 daha düşük olduğunu belirten MKB Bank, yurt dışında kartla yapılan işlem sayısının da yüzde 38 daha düşük olduğunu ifade etti.

Gazprombank’a göre, 22 Haziran’dan 20 Temmuz’a kadar döviz cinsinden ödeme hacmi 2020’nin aynı dönemine göre yüzde 185, kartla işlem sayısı ise yüzde 167 artarken, baş döndüren oranlara rağmen yine de 2019’a kıyasla bu rakamların en az yüzde 19 daha düşük olduğu vurgulandı.

Araştırmaya katılan Rus bankaları, turizm için en popüler destinasyonları farklı şekillerde tanımlarken, yine de tüm bankalar, müşterilerinin Türkiye’deki harcamalarında büyük artış kaydettiklerini de doğruluyor.

Kaynak: Gazetemru.com