Sokağa çıkma yasağı geri mi geliyor?

Yeni koronavirüs tedbirleri

Last Updated on 16 Ağustos 2021 by Yaşar Çelik

Herkesin merakla beklediği bu soru resmi olarak kabine toplantısında cevabını bulacak olsa da vaka artışları ve ölüm sayıları yasakların geri döneceğine işaret ediyor.

Yasakların geri gelebileceğine ilişkin Eylül ayı öngörülüyor. Uzmanlara göre aşı olmayanların kafe, restoran, lokanta, sinema, konser, tiyatro vb. gibi kapalı alanlara alınmaması gündemde.

Sorulara ilişkin tüm gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşecek olan Kabine Toplantısında.

Yeni tip koronavirüs Covid-19’da artan vaka sayıları, yoğun bakım ünitelerindeki doluluk oranları ve ölüm sayılarıyla birlikte değerlendirilerek verilecek olan nihai karar ile birlikte birçok kritik başlık cevabını bulacak.

KABİNE TOPLANTISI ERTELENDİ

2 Ağustos’tan bu yana yaşanan yangın ve sel felaketleri nedeniyle birçok bakanın afet bölgelerinde olmasından dolayı kabine toplantısı bugünde ertelendi.

Önümüzdeki süreçte yapılması beklenen kabine toplantısında koronavirüs başlığı altında ilk olarak normalleşme sürecinde artan vaka sayılarının durum haritası çıkarılacak. Özellikle Kurban Bayramı’ndan sonra 20 bin seviyesine ulaşan vaka sayıları sonucu akıllarda oluşan “Yeni tedbirler olacak mı?” sorusunun cevabı merak ediliyor.

AŞI OLMAYANLAR İÇİN KARAR NE OLACAK?

Bir süredir tartışmalara neden olan ve birçok farklı sesin çıktığı ‘covid-19 aşısı olmayanlar’ın durumu da merak edilenler arasında bulunuyor. Bu kesime herhangi bir kısıtlama ya da tedbirin gelip gelmeyeceği kabine toplantısında netleşecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘zorunluluktan yana değilim‘ dediği aşı olmayan kitleyle ilgili aşılama oranının nasıl arttırılacağı, herhangi bir sosyal kısıtlamanın gelip gelmeyeceği de bu görüşme sonrasında karara bağlanabileceği ifade ediliyor.

KURALLAR NETLEŞECEK

Hükümetin turizm sezonu boyunca genel pandemi tutumunda bir değişiklik yapmayacağı belirtiliyor. Ancak Eylül ayının ikinci yarısından sonra ‘kapalı mekan’ kuralları daha net ortaya çıkacak. Ekim-Kasım aylarında sosyal alanların, okulların, kamu binalarının ve iş yerlerinin kapalı mekanlarının aşılı ve aşısızlar için nasıl kullanılacağına dair kurallar ise sonradan listelenecek.