Turizmde sonbahar hareketliliği aşıya bağlı

İstanbul Havalimanı

Last Updated on 19 Ağustos 2021 by Yaşar Çelik

Yeni tip coronavirus Covid-19 pandemisi ve yangın felaketlerinin ardından sezon için son birkaç haftası kalan turizm sektörü sonbahar umudunu aşılama hızının artması ve yeni doz aşıya bağladı.

Milliyet’ten Duygu Erdoğan’ın haberine göre Yaz döneminde devam eden yerli ve yabancı turist talebi, turizm bölgelerini yeniden hareketlendirdi. Bölgelerde Rusya ağırlıklı bir turist profili var. Ayrıca Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden de turist akışı sürüyor. Sonbahara girişte de hareketli olması beklenen turizmde bu hareketin arkasında; aşılama hızının artması ve yeni doz aşı tanımlamaları olduğu söyleniyor.

“Bu dönemde başımıza gelen en iyi şey aşılamadır”

Sektör profesyonelleriyle konu hakkında konuşan Duygu Erdoğan’ın haberinde dikkat çeken o açıklamalar şöyle:

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca: Yabancı turist açısından kasım sonuna kadar belli bir doluluk seviyesinde kalacağımızı öngörüyoruz. Açık olan tesisler talep görmeye devam ediyor. Rusya, ağırlıklı grup olarak dikkat çekerken, pek çok çeşitli ülkeden misafir ağırlıyoruz. Yerli turist ise okulların açılacağı öngörüsüyle biraz azalıyor. Ancak yerini çocuksuz aileler, arkadaş grupları gibi henüz tatile çıkmamış, daha sakin bir tatil arayışında olan kesimler dolduracak. Bu yıl oldukça iyi dönüşler alıyoruz. Görünen o ki, Türkiye’de turizm çeşitliliğinin verdiği güçle kış ayları da iyi geçecek.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler: Kasım sonuna kadar açık olan tesislerde dolulukların iyi gideceğini düşünüyoruz. Ancak asıl hedefimiz 2022. Turizmciler olarak kayıpların telafi edilmesine yönelik umudumuzu ise hiç düşmeyen aşılama hızı ve bu konudaki farkındalık destekliyor.

Meeting Point Turkey CCO’su Kamil Özil: Sonbaharda hareketliliğin süreceğini söyleyebiliriz. Ancak yapılan rezervasyonlar genellikle en geç 4 haftaya kadar oluyor. İnsanlar önlerini görmek istiyor. Bu nedenle yine son dakika talepleri şekillendirici olacaktır.

Anex Tour Genel Müdürü Vural Karasu: Geçen yıla göre iyileşme çok daha iyi. Aşının turizm sektöründe çok iyi durumda olması, ülke genelinde giderek artması ve hızlanması yurt dışında çok olumlu tepkiler alıyor. Biz de herkese, her ortamda anlatıyoruz.