İngiltere’nin kararı Türkiye’de sezonu uzatır

İngiltere Pazarında Arz Fazlası Korkusu

Last Updated on 23 Ağustos 2021 by Yaşar Çelik

Bu yıl 8 ayda 4,5 milyon turist ağırlayan Antalya, İngiltere’nin Eylül ayında Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarması halinde sezonun yıl sonuna kadar uzayacağını tahmin ediyor.

Bu olursa sezon sonunda en az 8 milyon tatilcinin ağırlanması bekleniyor. Mevcut pazar hareketliliğini değerlendiren turizm sektörü temsilcileri ise turizm çalışanlarının aşılanmasının ve güvenli turizm sertifikasının rakamları olumlu etkilediğini belirtiyor.

Özellikle İngiltere pazarından Eylül ayı için sevindirici haber beklediklerini ifade eden turizmciler “Türkiye’yi kırmızıdan turuncu kategoriye alırlarsa sezonun uzayacağı aşikar. İngilizler uzun zamandır tatile çıkmıyor ve bizim için önemli bir pazar. 2020 yılı rakamlarını geçtik. İyi bir kışa başlayacağımızı düşünüyorum. 2020’nin en az iki katını alacağız. Sezon yıl sonuna kadar uzar” açıklamasında bulunuyor.

Bu yıl direkt uçak seferlerinin olması nedeniyle çok sayıda Orta Doğulu turistin akınına uğrayan sektörün İngiltere pazarından beklediği bu karar çıkacak mı hep birlikte göreceğiz.

Türkiye’de PCR testi zorunluluğu 6 Eylül’de başlıyor