Türkiye yıl sonuna kadar kaç Rus turisti ağırlayacak?

ATOR’dan 2024 Yaz Sezonu İçin Türkiye Açıklaması
Rusya Seyahat Acentaları Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze

Last Updated on 8 Eylül 2021 by Turizm Günlüğü

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Türkiye’nin yıl sonuna kadar yaklaşık 4.5 milyon Rus turisti ağırlayacağını öngördüklerini açıkladı.

Türkiye’nin yıl sonuna kadar 4 – 4.5 milyon Rus turisti ağırlaması bekleniyor. Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze gazetecilere verdiği demeçte, Türkiye’nin geleneksel olarak Ruslar için en popüler yurt dışı seyahat destinasyonu unvanını koruyacağını söyledi.

2020’DEN DAHA FAZLA 2019’DAN DAHA AZ

Lomidze, “Sürpriz yok, en popüler yabancı destinasyon Türkiye. Ön tahminlere göre yıl sonuna kadar 4 – 4.5 milyon Rus turist ağırlayacak. Bu rakam, 2020’den daha fazla, ancak 2019’dan daha az. 2019’da 6 milyona yakın turistimiz gitmişti. Yaz ayları ve ilaveten Eylül’ü alırsak şu ana dek Türkiye’yi 2.3 – 2.4 milyon kişi ziyaret etti. Bu da 2020’den fazla” dedi.

Lomidze bu sezonu “başarılı” olarak niteledi, “Türkiye 15 Nisan’dan 22 Haziran’a kadar kapalıydı ve sezon ciddi oranda kısaltılmıştı. Ancak hala 1 numaralı destinasyon ve 2019’un seviyesine ulaşamamasına rağmen sezon başarılı sayılabilir” dedi.

Lomidze, Türkiye’nin charter uçuşlara izin verilen birkaç destinasyondan biri haline geldiğini hatırlatarak, “Toplu destinasyonlar arasında hiçbir ülke böyle bir şansa sahip olmadı. Bu nedenle, Türkiye’deki tur paketlerinin fiyatı diğer yabancı destinasyonlara göre daha ucuz kaldı ve böyle olmaya devam ediyor” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN ÇOK GERİSİNDE KALDILAR”

Rus yetkili, geri kalan rakip ülkelerin Türkiye’nin seviyesine ulaşmadığını ve aradaki farkın oldukça büyük olduğunu da sözlerine ekledi ve şöyle devam etti:

“Pandemi öncesi, geçmiş yıllarda en gözde ilk on ülke Akdeniz destinasyonlarından oluşuyorsa, bu yıl her şey farklı durumda. Turistik amaçlı gidebileceğiniz 40 ülke açıldı ama bu ülkelerin ezici çoğunluğu turist sayısı açısından Türkiye’nin çok gerisinde. Uçuş sayısı az olduğu için şansları yok.”

Kaynak: turkrus.com