Bakan Ersoy turizmde çeşitlilik için derinlere daldı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

Last Updated on 10 Eylül 2021 by Turizm Günlüğü

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Muğla Datça’daki koyda bulunan Osmanlı savaş gemisinin batığına dalış yaptı.

Gemi batığının bir Osmanlı savaş gemisine ait olduğu tespit edildi. 18. yüzyıla ait geminin boyunun yaklaşık 22-24 metre olduğu belirlendi.

Yapılan kazı çalışmalarında geminin iskele ya da sancak tarafına ait ahşaplarının kumun altında büyük ölçüde korunduğu görüldü.

“DALIŞ TURİZMİNİ POPÜLER HALE GETİRMELİYİZ”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Su altı kazılarında dünyada birinci de olsak bunu daha çok artırmamız gerekiyor. Dalış turizmini dünyada popüler hale getirirsek fayda sağlamış olacağız” dedi.

Bakan Ersoy, gerçekleştirdiği dalış öncesi TRT Haber muhabirine şu açıklamalarda bulundu:

“Türkiye sualtı arkeolojisinde Dünya’da önde gelen ülkelerin başında, birinci sırada yer alıyor. Türkiye genelinde çok önemli batıklar var.

Bugün Bodrum Müzemizin araştırma kazı başkanı ile birlikte bir dalış yapacağız.

“GEREKEN DÜZENLEMELERİ YAPACAĞIZ”

Bu batıklar vesilesiyle Türkiye’de dalış turizminin de yaygınlaşmasını istiyoruz çünkü hak ettiği payı alamıyor şu anda… Bununla ilgili yönetmeliklerde bazı değişiklikler yapılması gerekiyor. Uzmanlarla gereken düzenlemeleri yapacağız.

“DALIŞ TURİZMİNDE TÜRKİYE’Yİ POPÜLER HALE GETİRECEĞİZ”

Hem kazıları daha aktif hale getireceğiz hem özellikle dalış turizmini açısından Türkiye’yi Dünya’da popüler hale getireceğiz.

“KAZI SÜRELERİNİ 2 -3 KATINA ÇIKARMALIYIZ”

Bu su altı kazıları için önümüzdeki yıl itibariyle bütçemizi daha da artırıp, kazı sürelerini uzatmamız gerekiyor. Süre olarak en az 2 – 3 katına çıkarmamız gerekiyor.

Bu kazıları belli bir sürede tamamladıktan sonra dalış turizminde Dünya’da popüler hale getirmemiz lazım. Hem içeride hem dışarıda daha popüler hale getirebilirsek dalış turizmini, sonuçta faydasını sağlamış olacağız.”