Dört Rus turistten biri yaz tatilinden memnun kalmadı

Last Updated on 29 Eylül 2021 by Turizm Günlüğü

Rusların yüzde 23’ü yaz tatilinden memnun kalmadı.

Rusya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi’nin (VTSIOM) düzenlediği anket sonuçları, neredeyse her dört Rus turistten birinin bu yıl tatilinden memnun kalmadığını gösterdi.

Ankete katılanların bu yaz tatillerinden memnun kalmamasının temel nedenini istedikleri yere gidememeleri olarak belirtirken, VTSIOM Hükümet İlişkileri Direktörü Kirill Rodin, araştırmaya göre Rusların yüzde 40’ının tatillerinden memnuniyetsizliklerinin ana nedeni olarak istedikleri yere gidememeleri olduğunu vurguladı.

Aynı zamanda ankete katılanların yüzde 13’ü memnuniyetsizliğin ana nedeninin dinlendikleri yerdeki çok yüksek fiyatlar olduğunu söylerken, Rusların yüzde 9’u kötü hava koşulları nedeniyle tatilinden zevk almadığını belirtti.

Rusya’da yaptığı yaz tatilinden memnun kalan katılımcıların yüzde 16’sı en çok doğayı, temiz havayı ve iklimini sevdiğini vurgularken, yüzde 14’ü yaz tatilinde yeni deneyimler sayesinde tatilinden mennun ayrıldığını, yüzde 8’i ise konaklama hizmetlerinin kalitesinden dolayı memnun bir şekilde evine geri döndüğünü açıkladı.

Gazetemru.com’un haberine göre VTSIOM; ayrıca Rusların yüzde 43’ünün Rusya’daki tatil kalitesinin iyiye doğru değiştiğine inandığını kaydederken, Rusların yüzde 75’inin 2021’de ülkedeki tatillerinden memnun olduğunu, öte yandan yüzde 23’ü ise memnun kalmadığını vurguladı.

Tatilinden memnun kalan Ruslar, yaz tatilini Kırım, Krasnodar Bölgesi ve yurt dışında geçirirken, bu yıl Rusların fiili tatil harcamalarının daha önce planlanan 40 bin Ruble ortalamasından daha düşük olarak 38 bin 858 Ruble olarak meydana geldiği gözlemlendi.