Atatürk Kültür Merkezi açılıyor

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi (AKM)

Last Updated on 18 Ekim 2021 by Yaşar Çelik

Bakımsızlık nedeniyle 2018 yılında yıkılan Atatürk Kültür Merkezi (AKM), yeni yüzünü 29 Ekim 2021 tarihinde ziyaretçilerine gösterecek.

Yapılan son rötuşlarla birlikte 16 Ekim’de ışıkları yakılan AKM, yeni binasıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. Yıldönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla görkemli bir törenle kapılarını açacak.

Grammy ödüllü trompet sanatçısı Chris Botti 2 Kasım’da AKM’de!

Opera ve tiyatro salonu, kültür sokağı, sanat galerisi, kütüphane, çocuk sanat merkezi, çok amaçlı salonlar, akustik konser salonları, kafe ve restoranlarıyla sanatseverlerin hizmetine sunulacak olan yeni AKM, Grammy ödüllü trompet sanatçısı Chris Botti’yi de 2 Kasım’da ağırlayacak.

Seramikten dev bir küre

Toplam 95 bin metrekare inşaat alanı bulunan AKM’nin girişinde 15 bin özel seramik parçasından oluşan dev bir küre yer alıyor. Çelik konstrüksiyona sahip alan 2 bin 40 kişi kapasiteli opera salonu olarak dizayn edildi. Dev salon aynı zamanda 118 kişilik bir orkestrayı da alabilecek büyüklükte. Opera salonunun ışık, ses ve akustiği ise en son teknoloji malzemeler kullanılarak tasarlandı.

805 kişi kapasiteli tiyatro salonu

Opera binasının yanı sıra en son teknoloji malzemeler kullanılarak tasarlanan dev bir tiyatro salonuna da sahip olan AKM, burada 805 kişi ağırlayabilecek. Kültür Sokağı ise içerisindeki kafe, restoran, sanat galerisi, çocuk sanat merkezi, kütüphane ve çok amaçlı salon ile sanatseverlere merhaba diyecek.

#AKMyeniden hashtag’i ile açılışa günler sayan AKM, @akmistanbul Instagram hesabıyla da sosyal medyada en yeni etkinlikleri takipçileriyle paylaşacak.