Rus turistin kış sezonu için yeni gözdesi oldu

Last Updated on 12 Kasım 2021 by Turizm Günlüğü

Zorunlu tatil günleri ve kış sezonuyla birlikte Rusların en çok ilgi gösterdiği yurt dışı destinasyonu olan Mısır’ın tatil beldelerine uçuş sayılarında rekora gidiliyor.

Turizm haber ajansı Tourprom’un paylaştığı habere göre, Mısır’ın tatil beldelerin büyük çoğunluğunun Rusya’dan gerçekleştirildiği uçuşlarda rekor uçak seferi sayısına ulaşıldığı belirtilirken, popüler tatil beldesi Hurgada’ya 6 Kasım’da 110 uçuş gerçekleştiği bildirildi.

Hurghada Uluslararası Havalimanı’na her 13 dakikada bir uçak indiğine işaret edilen haberde, tatil beldesinin Rus turistlerle dolduğu da aktarıldı.

BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ TUR TALEBİ

Mısır tatil beldelerine Ruslar tarafından benzeri görülmemiş bir tur talebinin olduğuna işaret eden Tourprom, benzer bir durumun Mısır’daki başka bir tatil beldesi Marsa Alam’da da kaydedildiğini, bölgedeki havalimanının günde 80 uluslararası ve iç hat uçuşu kabul ettiğini iletti.

Marsa Alam Uluslararası Havalimanı tarafından verilen bilgiye göre günde aynı zamanda Almanya’dan 18 yolcu uçağının indiği belirlenirken, İtalya’dan 6, Çekya’dan 13, Polonya ve Ukrayna’dan 20, İsviçre’den 3, Macaristan ve Belarus’tan da birer uçuş gerçekleştiği aktarıldı.

Turizm sektörü temsilcilerinin RIA Novosti’ye verdiği demeçte, Rusların önümüzdeki iki hafta boyunca Mısır tatil beldelerine planlanan turların tamamını satın aldığını vurgularken, sadece birkaç yer kaldığını itiraf etti.

Rusya’nın en büyük seyahat acentelerinden Intourist’in basın servisi, acentenin tüm Mısır turlarının 20 Kasım’a kadar satıldığını vurgularken, Mısır’a bu tarihlerde tur satışı yapmadıklarını belirtti.