Ucuzlukta birinci tercihlerde ikinci sırada

Ruslar Haziran ayında tatil için nereleri tercih ediyor?

Last Updated on 25 Kasım 2021 by Turizm Günlüğü

Rusya vatandaşı turistler yılbaşında en ucuz tatili Türkiye’de yapacak. En ucuz yılbaşı tatili Türkiye’de fakat ilk tercih değil

İzvestiya Gazetesi, Moskovalı bir çiftin Kemer’de 3 yıldızlı bir otelde her şey dahil bir tatil için harcayacağı para miktarının 24 bin 700 Ruble, yani 337 Dolar olduğunu yazdı. Beş yıldızlı otellerde ise bu miktar 69 bin Ruble’ye çıkıyor.

Yılbaşı tatili için Mısır ya da Dubai’yi tercih edecek turistler ise kesenin ağzını biraz daha açmak zorunda. Habere göre, Mısır tatili 48 bin, Dubai tatili ise 86 bin Ruble seviyesinde. Tatilde Sri Lanka’ya kadar uzanmak isteyenler ise 96 bin 500 Ruble harcayacak.

MISIR İLK SIRADA

Ancak habere göre, aradaki fiyat farkına rağmen Rus turistlerin yılbaşı tatili için ilk tercihi Mısır. Gazeteye konuşan Rozovıy Slon tur acentesi temsilcisi satılan turların yüzde 50’sinin Mısır istikametinde olduğunu belirtiyor. İntourist, TUI Russia ve Tez Tour’un sattığı turlarda da Mısır ilk sırada.

Rus turistlerin en çok tercih ettiği ikinci destinasyon Türkiye. Burada ise Antalya’nın yanı sıra İstanbul öne çıkıyor.

Turkrus.com’un aktardığı haberde paket tur satın almadan seyahat eden turistler arasında İstanbul tercihinin ağır bastığına da değinilmekte. Buna göre, yılbaşı için İstanbul’a 15 bin Ruble’ye gidiş-dönüş uçak bileti bulmak mümkün. Kara Cuma tabir edilen indirim günlerinde fiyat bu sınırın da altına düşüyor.