Yılbaşı Gecesi İstanbul’da Gidilecek 8 Mekan Önerisi

Aqua Restaurant

Last Updated on 12 Aralık 2023 by Turizm Günlüğü

Her sene yılbaşını güzel bir yerde eğlenerek geçirmenin hayalini kurup bir türlü fırsat bulamayanlardanım. Fakat yılbaşı bana hep romantik atmosferi ve heyecan verici konseptiyle büyüleyici gelmiştir. Dönem olarak tam da yoğun çalışma temposunun arasında kaybolmuşken aradan çıkıp kısa süreliğine de olsa bizlere nefes aldıran yılbaşı, eğlenmek ve kafa dağıtmak için bire bir. Bu yüzden yılbaşında keyifli vakit geçirebileceğiniz mekanları tespit ederek yılbaşı programı yapmaya çalışıp da yapamayanlara kopya vereyim istedim. İşte Yılbaşı Gecesi İstanbul’da Gidilecek 8 Mekan Önerisi haberimiz. 

Tuğra Restaurant / Yılbaşı Gecesi İstanbul’da Gidilecek 8 Mekan Önerisi

1) Tuğra Restaurant (Çırağan Sarayı)

Çırağan Sarayı’nın saray kısmında konumlanan bu lüks mekan büyüleyici boğaz manzarası, enfes lezzetleri ve her şeyi sizin için düşünülen hizmet anlayışıyla sıradan günlerin akşamlarında da mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir yer. Fakat yılbaşı konseptine büründüğünde apayrı bir ortam sunabiliyor.

Çırağan’da yılbaşı genel olarak çok özenle karşılanıyor. Fakat eğer Osmanlı Saray Mutfağı düşkünüyseniz ve fasıl dinlemek hoşunuza gidiyorsa kesinlikle Tuğra Restoran adresiniz olmalı. Türk Sanat Müziği ve Saray Müziği eşliğinde lezzetli bir akşam yemeği yemek ve kaliteli içkiler içmek için birebir. Ayrıca yılbaşı için özel hazırlanan meze, atıştırmalık ve tatlılar da size eşlik edecektir. Yemek sonrasında saatler ilerledikçe sarayın sahil şeridi olan Pier Lounge’da tur atabilir ve İstanbul Boğazı ile dans eden havai fişek gösterilerini en ön sıradan izleyebilirsiniz.

Le Fumoir Cigar Lounge / Yılbaşı Gecesi İstanbul’da Gidilecek 8 Mekan Önerisi

2) Le Fumoir Cigar Lounge (Çırağan Sarayı)

Listenin ikinci sırasını yine bir Çırağan’lıya vermek istedim, çünkü Le Fumoir seçkin bir yılbaşı akşamı geçirmek isteyenler için bire bir. Akşamın erken saatlerinde başlayan caz resitali özel kokteyllerin arasında yavaş yavaş DJ performansına dönüyor, anlamıyorsunuz bile. Çırağan mutfağından çıkma özel ürünleri tatma şansınızın olacağı Le Fumoir, Tuğra restorana göre biraz daha hareketli bir yılbaşı vadediyor diyebiliriz.

Hakiki Küba purolarını, muhtemelen çok az yerde bulabileceğiniz içkilerle birlikte deneyimleyebilirsiniz. Fakat uyarmamda fayda var, yılbaşı akşamında yemekli bir organizasyon istiyorsanız Le Fumoir sizin için doğru yer olmayabilir. Fakat yine de atmosferi, eğlencenin giderek artan dozajı ve lüks hizmet anlayışıyla Le Fumoir yılbaşının en seçkin adreslerinden.

İmkanınız olur da yılbaşı gecesini otelde konaklayarak geçirebilirseniz, otelin sunduğu yılbaşına özel konaklama seçeneklerine göz atmanızı öneririm. Çok daha geniş bir programı sizlere sunuyor olacaklardır. Ayrıca eğer öyle bir fırsatınız olursa, 1 Ocak günü sunulan yılbaşı brunch’ını sakın atlamayın. Yaklaşık 300 çeşit lezzetten oluşan bu brunch’a hayran kalacaksınız!

Okuma önerisi:

İşte en iyi otellerin 2022 yılbaşı programları

Otellerin 2023 yılbaşı programları

Aqua Restaurant

3) Four Seasons Hotel Bosphorus

Listeye Çırağan Sarayı’nın kapı komşusuyla devam edelim. Four Seasons otel de Aqua Restoran ve balo salonunda düzenlediği yılbaşı partileriyle ünlü. Eğer ‘ben yılbaşında lüksüme düşkünüm’ diyenlerdenseniz yukarıdaki iki seçeceğin hemen arkasına benim yaptığım gibi Four Seasons Bosphorus’u ekleyin derim. Otel genelde Aralık ayıyla birlikte yılbaşı havasına giriyor ve çeşitli etkinlikle düzenliyor. 31 Aralık günüyse sunduğu üst düzey deneyimle unutulmaz bir gece yaşamanız işten bile değil. Boğaza sıfır konumu, üstün hizmet anlayışı, ünlü ve becerikli şeflerin elinden çıkma lezzetleri ve yılbaşı etkinlikleriyle benim yılbaşı listemde şimdiden yerini alıyor.

The Wall Saloon & Performance

4) The Wall Saloon & Performance

Şimdi sizi otellerin atmosferinden çıkarıp çok daha hareketli anlar geçirebileceğiniz bir yere götüreyim. Kadıköy’ün gözde eğlence merkezlerinden The Wall.

Sürekli sahne performanslarına ev sahipliği yapan bu mekanda yılbaşı partisi boyunca bangır bangır müzikler eşliğinde eğlenebilir, pub mutfağından atıştırabilir ve içkiler içebilirsiniz. Yılbaşı için özel içkiler de hazırlayan mekan yılbaşında ağırladığı özel konuklarla da gecenize anlam katacaktır. Fakat aman dikkat edin, mekandan çıktıktan sonra kulaklarınız bir süre duymakta zorluk çekebilir. 🙂

Klein Phonix Park

5) Klein Phönix İstanbul

Maslak Atatürk Sanayi sitesinde 2 bin 500 kişilik devasa bir alanda yılbaşını çılgın bir kalabalıkla kutlamaya ne dersiniz? Elektronik müzik severlerin adresi Klein Phönix yılbaşında efsane canlı müzik ve DJ performanslarıyla damaklarda tat bırakıyor. Aynı The Wall gibi kulaklarınıza dikkat etmeniz gereken bu mekanda çılgınlar gibi eğlenebilir ve yılbaşının dibine vurabilirsiniz.

Okuma önerisi: İstanbul’un her zevke hitap eden en iyi barları

Uluorta ulus

6) uluOrta Ulus

Yemekli canlı müzik restoranı olan uluOrta’da yılbaşı listesinde öne çıkanlardan. Seçkin sanatçıları konuk eden restoran sahne performansları ve canlı müzikle birlikte lezzetli yemekler de sunuyor. Yılbaşı gecelerinde sundukları geniş ve lezzetli yılbaşı menüsünü deneyimleyebilir ve eğlenceli bir yılbaşı geçirmek isteyen kalabalıkla birlikte gecenize keyif katabilirsiniz.

Ulus 29

7) Ulus 29

Yine bir Ulus’luyla devam edeceğim çünkü Ulus 29’u atlasaydım olmazdı. Ulus Parkı’nın içinde konumlanan ve İstanbul Boğazı’nı tepeden seyretme imkanı sunan 29, normal zamanlarda da kesinlikle görmeniz gereken yerlerden biri. Fakat yılbaşında işler biraz daha renkleniyor. Her mekanda sunulan müzik hizmetlerinden başka ne olabilir diye düşünebilirsiniz fakat 29, yılbaşı gecelerinde cemiyet hayatından ve ünlülerden pek çok simayla aynı ortamda vakit geçirebileceğiniz bir yer oluyor. Muhteşem konumu ve yılbaşı lezzetleriyle de listenizin bir köşesinde bulunabilir.

Etiler Kallavi

8) Etiler Kallavi

Sizi standardın biraz dışına çıkararak son önerimi yapmak istedim. Listedeki diğer seçeneklerden en başta konsept olarak ayrılan Kallavi’yi yılbaşı gecelerinde deneyimlemenizi isterim. Seçkin mezeleri, lezzetli ana yemekleri ve canlı fasıl programıyla rakınızı yudumlarken kendinizi bambaşka bir atmosferde bulabilirsiniz. Daha sakin ama alttan alta keyifli bir yılbaşı geçirmek istiyor; yılbaşını dostlarımla çilingir sofrasının etrafında sohbet ederek geçireyim diyorsanız Etiler Kallavi tam size göre. Ayrıca geçen yıllarda ağırladıkları konuklarla sahne performansı da sunduklarını hatırlatayım.

Önemli Hatırlatma

Plan yapmadan önce mekanları arayıp yılbaşı programlarını teyit etmenizi öneririm. Özellikle Corona dönemlerinde daha mütevazi yılbaşı programları düzenliyor olabilirler, hayal kırıklığına uğramanızı istemem. Fakat mekanları arayarak doğrulama yaptıktan sonra, içinize sinen bir program sunan varsa yukarıda önerdiğim mekanların hepsini gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Ayrıca otellerin yılbaşı programlarına dahil ettiği konaklama seçeneklerinden de faydalanabilirsiniz.

Şimdiden mutlu yıllar! (: