Intra Travel’ın Başkan Yardımcısı Cüneyt Sadıç oldu

Cüneyt Sadıç / Yerinde Rehber Bulmanın Zorlukları ve Türkiye’deki Rehberlik Gerçekleri
Cüneyt Sadıç / Yerinde Rehber Bulmanın Zorlukları ve Türkiye’deki Rehberlik Gerçekleri

Last Updated on 20 Ocak 2022 by Yaşar Çelik

42. yılını kutlayan Intra Travel’ın Başkan Yardımcısı Cüneyt Sadıç oldu.

Kurulduğu 1980’den bu yana turizm sektörüne yön veren seyahat acentalarından olan Intra 2014 yılında yeniden yapılanmış ve farklı Pazar ve sektörlere hizmet veren acentalarını Intra Holding çatısı altında toplamıştı.

Bünyesinde bulunan farklı acentalar ile İtalya, İspanya ve Latin Amerika başta olmak üzere tüm pazarlarda faaliyet gösteren Intra Holding “büyük buhranlar büyük fırsatlar yaratır” inancı ile 2022’yi krizi fırsata çevirme yılı ilan etti.

Bir yandan şirket içi eğitimleri arttırarak yeni ürünler geliştirmeyi hedeflerken, diğer yandan da Anglosakson ve Almanca konuşulan ülkelerde tanıtım ve pazarlama faaliyetlerini yoğunlaştırma kararı alan Intra Holding, bunun ilk adımı olarak ta güçlü ekip kadrosuna, Ocak 2022 itibarı ile Cüneyt Sadıç’ın da Intra Travel’ın Başkan Yardımcısı olarak katıldığını duyurdu.

Ocak ayı itibarı ile görevine başlayan Cüneyt Sadıç, yeni görevini şu paylaşımla sektör paydaşlarına duyurdu:

“Sevgili Dostlarım ve Meslektaşlarım,

Pek çoğunuzun bildiği gibi turist rehberi olarak adım attığım, sonrasında ise yöneticilik serüvenimin başladığı turizm sektörüne ek olarak, uzun yıllardır öğretim görevlisi kimliğim ile Marmara Üniversitesinde geleceğin turizmcileri ile bilgi ve tecrübelerimi paylaşmakta, köşe yazarı olarak ise Milliyet’te sektörün sorunlarını dile getirmekteydim.

İş planlarımı üniversite ve yazmaya daha çok zaman ayırmak amacıyla revize ederken, değerli dostum Intra Travel Başkanı Ertuğrul Karaoğlu aradı, 2022 ve sonrası için projelerini paylaştı. Projelerden ve sevgili Ertuğrul’un ikna gücünden etkilenmemek mümkün değildi. Öylede oldu.

Ocak ayı itibarı ile Intra Travel Başkan Yardımcısı olarak katıldığım büyük Intra ailesi ile beraber bu yeni proje ve yatırımları birer birer hayata geçirme düşüncesi beni gerçekten heyecanlandırmakta.

Bu heyecanımı sizlerle de paylaşmak istedim.

2022 yılının sektörün tüm paydaşları için başarılarla dolu bir yıl olması dileklerimle

Sevgi + Saygı
Cüneyt SADIÇ”


Cüneyt Sadıç Kimdir?

Gazeteci, Akademisyen ve Turizmci

Istanbul Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra, Boğaziçi, Anadolu ve Marmara Üniversitelerinde lisans, yükseklisans ve doktora öğretimi aldı.

Lise yıllarında çalışma kamplarında gönüllü grup liderliği yaparak başladığı ve de gönül verdiği turizme, üniversite yıllarında aldığı Profesyonel Turist Rehberi Kokartıyla Almanca ve İngilizce rehber olarak devam etti.

Alman ve Amerikalılara arkeolojik ve dini turlarla bütün Türkiye’yi gezdirdi. Yurtiçi ve dışında Türkiye ile ilgili yazılar yazdı.

Üniversite sonrasında turizm sektöründe faaliyet gösteren uluslararası ve yerli firmalarda üst düzey yöneticiliğinin yanı sıra, turist rehberliği mesleğine de sürdürdü. Uluslararası turizm meslek kuruluşlarında görev aldı.

Akademik kariyerine 2007 yılından bu yana Marmara Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak devam eden Cüneyt Sadıç’ın, yurtiçi ve yurtdışında turizm konusunda yayınlanmış makaleleri mevcuttur. Konuşmacı olarak katıldığı toplantı, seminer, eğitim ve çalıştaylarda da, turizm basını, turizm pazarlaması, turist rehberliği konularında görüşlerini paylaşmaktadır.

Milliyet Tatil ekinde başladığı yazılarına, 2017’den bu yana Milliyet Gazetesi’ndeki Seyyah-ı Alem köşesinde kesintisiz devam etmekte, aynı zamanda Milliyet Arkeoloji dergisi yazar kadrosunda da yer almaktadır.

Turizm sektörüne yön veren ulusal ve uluslararası farklı dernek, oda, birlik ve vakıflara üye olan, bir kısmında da yönetim kurulu üyeliği de yapmış olan Cüneyt Sadıç aynı zamanda Dünya Turizm Gazetecileri ve Yazarları Federasyonu’nun aktif üyesidir.