“2022’in yükselen destinasyonlarından biri de Ürdün olacak”

Destination Options Yönetim Kurulu Üyesi Hossam Magayrah, Destination Options Yönetici Ortak Meral Tuncer ve Destination Options Kurucu Ortak Ece Delen

Last Updated on 10 Şubat 2022 by Yaşar Çelik

Destination Options Kurucu Ortağı Ece Delen, EMITT 2022 Fuarı kapsamında 2022 yılına ve pandemi sonrası döneme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DMC firması Destination Options’ın Kurucu Ortağı Ece Delen ilk olarak, pandemi sürecinde tüm destinasyonların kapalı olması nedeniyle yurt içinde “ingoing” alanında faaliyet gösteren acentalara yöneldiklerini ve bu alandaki operasyonlarını güçlendirdiklerini, villa kiralama, yat kiralama alanındaki faaliyetlerine ağırlık verdiklerini söyledi.

DUBAİ VE TUNUS’TA KENDİ EKİBİNİ KURDU

Pandeminin yol açtığı dezavantajları avantaja çevirmek için pandemi sürecinde sektördeki ve kendi eksiklerini gözden geçirdiklerini belirten Ece Delen; “Destination Options olarak pandemi sonrası ve 2022 yılı için hizmet sundukları destinasyonların sayısını artırma kararı aldıklarını, Dubai ve Tunus’ta ise kendi ekiplerini kurduklarını” açıkladı.

DESTINATION OPTIONS 18 DESTİNASYON İÇİN PAKET TUR SUNACAK

Pandeminin yol açtığı seyahat kısıtlamalarının azalmasıyla, 2022 yılında Destination Options olarak toplamda 18 destinasyonda hem Türk Hava Yolları’yla hem de destinasyonların milli havayolu firmalarıyla protokol fiyat anlaşmalı uçaklı paket tur sunacaklarını ifade eden Ece Delen; 2022 yılında Destination Options’ın hizmet sunacağı destinasyonları; Dubai, Ürdün, Tunus, Fas, İtalya, Fransa, Kuzey Makedonya, Güney Kore, Japonya, Avusturya, Almanya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Yeni Zelanda, Avustralya olarak sıraladı.

DESTINATION OPTIONS ÜRDÜN’DE KENDİ KONAKLAMA TESİSİNİ HİZMETE AÇTI

Destination Options olarak pandemi öncesinde de Ürdün operasyonlarıyla öne çıktıklarını ve bu destinasyonun spesiyalisti konumunda olduklarını hatırlatan Ece Delen; Ürdün Wadi Rum’da Destination Options olarak kendi konaklama tesislerini, otel – kamp alanını hizmete açtıklarını açıkladı.

2022 ÜRDÜN YILI OLACAK

Ürdün’e yönelik kapasite ve yatırımlarını artırdıklarını ifade eden Ece Delen, 2022 yılında Ürdün’ün yükselen ve yoğun talep gören destinasyonlar arasında yer alacağını öne sürdü.

“2022 yılı Ürdün Yılı olacak” diyen Destination Options Kurucu Ortağı Ece Delen, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Ürdün’ün özellikle pandemi sonrasında Türk seyahat severler için öne çıkan ülkelerden biri olacağını düşünüyoruz. Avrupa ve Asya ülkeleri seyahat kısıtlamaları alanında daha sıkı kısıtlama ve uygulamalara giderken; Ürdün daha esnek davranıyor. Yılın 12 ayı boyunca orada tatil yapabiliyorsunuz, yüzebiliyorsunuz, gezebiliyorsunuz.

ÜRDÜN NEDEN TERCİH EDİLECEK?

Ürdün, turizm çeşitliliği bakımından birçok potansiyeli bünyesinde barındırıyor. Ürdün, Dünya’nın en eski kültür tarihine ev sahipliği yapıyor. Deniz – kum – güneş anlamında Dünya’nın en güzel denizlerinden birini sunuyor. Sağlık turizmi alanında, Dünya’nın en şifalı sularından olan Ölüdeniz’i sunuyor. Ulaşım tarafına baktığınızda da Türkiye’den birçok havayolu firması Ürdün’e direkt uçuş düzenliyor.

Ürdün Kraliyet Hava Yolları (Royal Jordanian) direkt uçuyor. Pegasus Hava Yolları, Ankara’dan direkt uçuş düzenliyor. Diğer yandan Türk Hava Yolları var… THY’nin Akabe’ye uçması önemli bir avantaj… Sadece 1.5 saatte, vizesiz, istediğiniz zaman Ürdün’e gidebiliyorsunuz.

Destination Options olarak, 2022 yılında da tüm bu değerlendirmeler sonucunda hem THY hem de Ürdün Kraliyet Hava Yolları ile özel anlaşmalarımızı gerçekleştirdik. Acentalarımıza çok uygun koşullarda ve kaliteden ödün vermeyecek şekilde uçaklı paketler geliştirmeye başladık.”

Destination Options Kurucu Ortağı Ece Delen son olarak; yurt içinde villa ve yat kiralama alanındaki faaliyetlerine de devam edeceklerini belirtti.

 

Destination Options Kurucu Ortak Ece Delen ve Destination Options Yönetici Ortak Meral Tuncer