INTHA, Emitt 2023 için önerilerini sıraladı

EMITT 2023 tarihi için düzeltme kararı
EMITT 2023 Turizm Fuarı'nın tarihleri için düzeltme

Last Updated on 24 Şubat 2022 by Yaşar Çelik

Dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olarak gösterilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, EMITT 2022’ye bir eleştire de Uluslararası Otelciler Derneği (INTHA)’den geldi.

Uluslararası Otelciler Derneği (INTHA)Yönetim Kurulu Üyesi Betül Çiçek imzalı gazetemize gönderilen açıklamada EMITT fuarının bölgesel gücüne vurgu yapılırken, fuarın daha da güçlenmesi için ilgili yerlere önerilerini sunmaya hazır olduklarını belirtildi.

EMITT 2023’e ilişkin Uluslararası Otelciler Derneği (INTHA)Yönetim Kurulu Üyesi Betül Çiçek tarafından yapılan açıklama şöyle…

“9-12 Şubat 2022 tarihinde gerçekleşen dünyanın en büyük 5 turizm fuarı arasında yer alan Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı – EMITT 25’ inci kez İstanbul’ da yeri aldı. Turizm severler için etkili bir fuar geçmiş olmasını ümit ederiz.

Bu tarz önemli fuarların doğru strateji ile açılmasına istinaden, Türkiye’de istenen düzeyde turizm tanıtımlarının yapılacağına inanıyorum. Çünkü tek tek bir araya gelmekte zorlanacağımız yurt içi ve yurt dışındaki turizm profesyonelleri ile bu tarz kitleleri toplamak için belirli günlerde belirli bir yerde yapılan fuarların etkisi büyüktür.

Fakat bu tarz fuarların ciddiyetine STK, belediye, oteller, turizm tanıtım büroları v.b. yerlerin katılımı ve herkesin aynı ortak amaçta, turizm geliştirme ve ülke tanıtım gündemlerinde buluşması gerekmektedir.

Yapılan fuarlara sahip çıkmak, amacını iyi anlamalı ve nasıl faydalı olacağına dair her sene bir öncekinden daha ileride adımlar atmalıyız. Bu sene hollerin sayısının azaltmış olduğunu gördüm, pandeminin etkileri tabiki vardır fakat önlemler alarak eski büyüklüğünde gerçekleştirilmeli ve yapılmadan önce sağlam iletişimler kurulmalıydı. Türkiye’nin turizm potansiyelini ön plana çıkaracak en büyük fırsattır Emitt Türkiye için.

Türkiye’nin tüm illerinin stantları olmalı ve incoming ve outgoing olarak holler ayrılmalı, Türkiye’nin her yerinde bu acentaların gelmesi sağlanmalı. Thy, Pegasus gibi Türkiye’nin her yerine uçan ve dünyayı bizler ile bizleri dünya ile buluşturan hava yollarının muhakkak yer alması gerektiğini düşünüyorum. Yurt dışından getireceğimiz acentalar ile muhakkak B2B görüşme yapmaları konusunda sistemde kayıt açmalıyız ve bizler ile iletişim kurmalarını sağlamalıyız. Turizm’de çalışan hepimiz birer turizm elçisiyiz. O sebeple ülke tanıtımı, bölge tanıtımı, otellerin tanıtımı, kültürlerimizi tanıtımı konusunda hepimize görev düşmektedir. Yapılması düzeltilmesi gereken konularda hep beraber hareket etmeliyiz.

Çağın gerektirdiği dijital dünya düzenine uygun şekilde bu büyük fuarımız o düzene uygun hale getirmeliyiz. EMITT fuar alanında dev ekranlarda her bölgenin en alımlı yerlerinin gösterimleri yapılmalı, belli bir gününde en sevilen sanatçılarda 1’er saatlik söyleşiler yapılabilir, sevilen sanatçılar 1 saatlik sahne alabilirler. Turizm tartışmaları, sohbetlerinin yerini bu şekilde görsel ve insanların daha sıkı iletişim kurabilecekleri ortamlara bırakılması gerektiğini düşüyorum. Turizm işinin en büyük kaynağı iletişimdir çünkü. B2B görüşmelerin artırılması için alanlar daha büyük tutulması gerektiğini düşünüyorum.

Emitt’in dünya çağında yer bulmuş Dubai’ deki ATM, Berlin’ deki ITB gibi olmaması için hiçbir sebep yoktur.

Tüm dünyanın konuştuğu turizm misafirperverliğimiz, turizm profesyonellerinin yer aldığı ülkemizde dünyayı buraya çekme yolunda hepimizin birer görevi olduğunu düşünüyorum. Oturduğumuz yerde şikayet etmeyerek hepimiz sürece dahil olmalıyız. Tüm dernek, birlik, turizme dair oluşumların fikirlerini, önerilerini, buluştukları ortak paydaları bu tarz fuarları düzenleyicilere sunmaları gerektiğini düşünüyorum. Ortak paydalar da buluşmaz isek dünya turizminden istediğimiz ölçüde paydaları alamamaya devam edeceğiz.

INTHA olarak 2023 yılında Emitt’ den beklentilerimizi, gördüğümüz eksikliklerimizi gerekli düzeltmelerin yapılması konusunda gerekli yerlere ileterek neler yapabiliriz konusunda elimizden gelen desteği veriyor olacağız.”

Betül ÇİÇEK
Uluslararası Otelciler Derneği
Yönetim Kurulu Üyesi