Rus havayollarından bilet iadeleri için açıklama…

Last Updated on 28 Şubat 2022 by Turizm Günlüğü

Rusya’da faaliyet gösteren Tutu.ru çevrimiçi seyahat servisi, Rusya’nın Ukrayna topraklarına girmesinin ardından Batılı ülkelerin yaptırımları sonrası iptal edilen uçuşlarda biletlerin zorunlu iade koşullarını açıkladı.

Rus havayolu şirketlerinin iptal edilen uçuşlarda müşterilerine diğer güzergahlarda yeniden rezervasyon veya bilet paralarını tam geri ödeme fırsatı sunduğunu belirten Tutu.ru yetkilileri, bu havayolu şirketleri arasında Aeroflot, Rossiya, Azimut, Nordwind ve Red Wings olduğunun altını çizdi.

Pobeda, S7 Airlines, Smartavia ve Yakutia ise yalnızca alınan uçak biletlerini tam geri ödeme yapmaya hazır olduklarını belirtirken, bazı havayollarında bu geri ödemeler otomatik olarak gerçekleşiyor.

Yetkililer, satın alınan biletlerde geri ödeme talepleri için havayolu şirketinin internet sitesinde veya mobil uygulamasında başvuru yapması gerektiğini vurgularken; tutu.ru tarafından yapılan açıklamada, bilet iade süresinin 30 güne kadar sürebileceği, sürelerin başvurunun havayolu şirketleri tarafından değerlendirilmesine bağlı olacağı aktarıldı.

Haftasonundan itibaren Rusya’nın, İngiltere, Bulgaristan, Çekya, Polonya, Romanya, Slovenya, Letonya, Litvanya ve Estonya ile hava sahası kapalı durumda.

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı’ndan (Rosaviatsiya) yapılan açıklamada, söz konusu ülkelerin uçaklarına getirilen yasaklama kararının, Rus uçaklarının bu devletlerdeki uçuşlarının yasaklanmasına cevap olarak verildiği belirtildi.

Gazetemru.com’un haberine göre kararın transit uçuşları da kapsadığı kaydedildi.

İngiltere, hava sahalarını Rusya’ya kapatma kararı almıştı.

Rusya da karşılık olarak İngiltere, Bulgaristan, Çekya, Polonya ve Romanya’ya hava sahasını kapatmıştı.

27 Şubat Pazar günü Rusya’ya hava sahasını kapatan Avrupa ülkelerine Finlandiya da katıldı.