Katar’da mutlaka görmeniz gereken 10 yer

Qatar Tourism Banana Island

Last Updated on 29 Mart 2022 by Yaşar Çelik

Katar’da başkent Doha dışına yapılacak en iyi 10 günübirlik gezi rehberini sizler için hazırladık. Qatar Tourism, Doha dışında ziyaret edilecek cazibe merkezlerinden bir kısmını bir araya getirdi.

Yalnızca 90 dakika mesafedeki ikonik yerler ve gizli kalmış hazineler sizi bekliyor. Tüm mesafeler Doha’nın merkez West Bay bölgesinden hesaplanmıştır.

Qatar Tourism, FIFA 2022 Dünya Kupası Katar™’a katılan tatilcileri ve taraftarları Doha dışına yapacakları günlük gezilere ve başkentin ötesindeki Katar’ı keşfetmeye çağırıyor.
Ziyaretçiler, 90 dakikalık bir futbol maçıyla aynı sürede Doha’dan uzaklaşıp büyüleyici çöl kumullarında, UNESCO miras alanlarında, antik kaya oymalarında, su parklarında, altın kumsallarda, eko çiftliklerde, yemyeşil mangrov ormanlarında ve daha birçok yerde muhteşem maceralara atılabilirler.

Qatar Tourism’in Operasyon Direktörü Berthold Trenkel: “Doha’dan iki adımlık mesafede, harika ve aile dostu kültür ve doğa gezileri yapılabiliyor. Burası yalnızca bir şehir değil; yarımadamızın gizli hazinelerini tüm dünya tanısın istiyoruz. Buradaki tatilin güzelliği, farklı deneyimlerin bir arada yaşanabilmesi. Muazzam cazibe merkezlerimize ulaşmak arabayla en fazla 90 dakika sürüyor. Bu da Dünya Kupası’nda izlenecek bir futbol maçıyla aynı süre anlamına geliyor. Ülkede 24 saatten fazla kalacaklar için, Doha dışına günübirlik bir gezi, Katar tatilinin unutulmaz bir parçası olabilir.

İşte Qatar Tourism’in bir araya getirdiği, Doha dışına yapılabilecek en iyi 10 günübirlik gezi rehberi:

1. Banana Island Resort

Parıldayan hilal şeklindeki Banana Island’a ulaşım sadece tekneyle gerçekleştiriliyor. Doha şehir merkezindeki Al Shyoukh Terminali’nden 25 dakikalık bir yolculuğun ardından varılan plaj, şehir hayatının koşuşturmacasından kaçmak için ideal yerlerden biri. Günübirlik veya gece konaklamalı gelinebilen Banana Island Resort Doha by Anantara’da lagün havuzu, spa, golf sahası, sinema ve çeşitli restoranlar yer alıyor. Doha’ya uzaklık: 25 dakika

Heenat Salma Farm

2. Heenat Salma Farm

Organik ve doğal ürün tutkunları, eko-duyarlı bir deneyim için Heenat Salma Farm’ı muhakkak ziyaret etmeli. 30’dan fazla ürünün, meyve ve sebzenin yetiştirildiği; süt, yumurta, bal ve et üretilen tarım çiftliği Heenat Salma, bir misafirperverlik, eğitim ve refah merkezi. Ziyaretçiler, ateş etrafında kurulu geleneksel çadırlarda konaklayabilir, birliktelik hissini doya doya yaşayabilirler. Burada ayrıcahavuz, wellness odası, kütüphane ve şeflerin sade, sağlıklı ve besleyici menülerini hazırladığı bir de mutfak bulunuyor. Doha’ya uzaklık: 40 dakika

Mor Ada (Purple Island)

3. Mor Ada (Purple Island)

Genellikle Mor Ada olarak bilinen Bin Ghannam Adası, mangrov ormanlarıyla dolu bir gizli mücevher. Adanın ismindeki “mor” ise, iki bin yılı aşkın zaman önce, Roma hükümdarlarının kıyafetlerinde mor rengini tercih etmesi ile bu bölgede Kassitler döneminde başlayan boya endüstrisinden geliyor. Mor Ada’yı ziyaret etmek için en güzel saat gün batımı saatleri. Bu esnada kayak yapabilir, en güzel gün batımı fotoğrafını yakalamak için ada etrafında yürüyüşe çıkabilirsiniz. Doha’ya uzaklık: 45 dakika

4. Baladna Park

Doha’nın eteklerinde yeşil bir sığınak diyebileceğimiz Baladna Park; çocuk macera alanı, çarpışan tekneler, evcil hayvanların yer aldığı hayvanat bahçesi ve sürüngen mağarası ile eğlence dolu bir aile günü için biçilmiş kaftan. Park, bölgedeki en büyük sığır çiftliklerinden ve %100 yerli bir işletme olan Baladna Farm tarafından işletiliyor ve Katar’ın sakinlerine ve restoranlarına taze süt ve süt ürünleri sağlıyor. Çiftlik, halka açık. Ziyaretçiler, hayvanları sert iklim koşullarından koruyan bu tesiste sağım sürecine de tanıklık edebilirler.
Doha’ya uzaklık: 45 dakika

5. Dhal Al Misfir Mağarası

Ülkenin nefes kesen doğal alanlarından biri olan, 40 metre derinliğindeki Dahl Al Misfir, Katar’ın ulaşım sağlanabilen en büyük mağarası olarak kabul ediliyor. Yaklaşık 300 bin ila 500 bin yıl önce oluştuğu tahmin edilen mağara, yarımadanın ortasındaki alçıtaşlarından dolayı ay ışığı benzeri bir ışıltı yayıyor. Jean Nouvel’e Katar Ulusal Müzesi’nin tasarımında ilham veren kristal kümeleri “çöl gülleri” de işte bu minerallerden oluşuyor.
Doha’ya uzaklık: 55 dakika

6. Al Jassasiya Kaya Oymaları

“Petroglif” (taş yazı) olarak bilinen bu 900’e yakın oymanın tam olarak ne zaman oluştuğuna dair bir kanı yok. 1957 yılında keşfedilen bu oymalar 700 metrelik bir alana yayılmış durumda ve devekuşu, yelkenli, kase gibi figürler barındırıyor. Kimilerine göre bu sanat eserleri en az 2000 yıllık. Kimileri ise oymalara en fazla birkaç yüzyıllık tarih biçiyor. Her iki senaryoda da oymalar, Katar’ın antik ve gizemli tarihine karşı büyük heyecan yaratıyor. Doha’ya uzaklık: 1 saat

7. Al Zubarah Kalesi

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Al Zubarah Kalesi, geleneksel Arap kalelerinin bozulmamış örneklerinden biri. Kalenin duvarları, bir zamanlar güçlü imparatorlukların bölgede hakimiyet kurmak için yaptığı savaşlara şahitlik eden, geçmişin ışıl ışıl kentine bakıyor. Bölgeye gelen ziyaretçiler, bu tarihi döneme ait eserler içeren bir müzeyle karşılaşacaklar. Müzede gülleler, madeni paralar ve inci dalgıçlarının bu nadide mücevheri bulmak için daldıkları 14 metre derinlikte kullandıkları ağırlıklar da dahil olmak üzere çok sayıda tarihi eser yer alıyor. Al Zubarah’a giden yolda, Katar’ın mütevazi geçmişinin büyüleyici bir parçası olan hayalet şehir Al Jumail’in kalıntıları da bulunuyor.
Doha’ya uzaklık: 1 saat 15 dakika

Hilton Salwa Beach Resort & Villas

8. Hilton Salwa Beach Resort & Villas

Katar’ın güneybatı ucunda, ülkenin en iyi korunmuş gizemlerinden biri yer alıyor. Güneş, kum ve deniz aşıkları için adeta bir nirvana olan Hilton Salwa Beach Resort, 3.5 kilometrelik yumuşacık beyaz kumsallara ve peyzajlı bahçelere ev sahipliği yapıyor. Orta Doğu’nun en büyük tema parklarından Desert Falls da bu tesiste yer alıyor. Parkta, Sea Caves Su Parkı’ndan Desert Street Circuit Go Karting’e kadar 56 adet sürüş ve kaydırak içeren 18 farklı eğlence alanı bulunuyor. Doha’ya uzaklık: 1 saat 20 dakika

9. East-West / West-East

Richard Serra’nın Katar çölündeki nefes kesen kamusal sanat enstalasyonu, bir kilometrelik alana yayılan dört adet 14 metre yüksekliğinde çelik levhadan oluşuyor. Çölün yumuşak kahverengi tonlarıyla tam bir tezat oluşturan bu çarpıcı enstalasyonu ölümsüzleştiren çok sayıda fotoğraf, Instagram hesaplarında ışıldıyor. Alanda ayrıca Umbrella Rock Dağı, Zekreet Kalesi ve Film Şehri olarak da bilinen, atıl durumda bir film seti de bulunuyor.
Doha’ya uzaklık: 1 saat 20 dakika

10. İç Deniz (Khor Al Adaid)

Dünyada, çöl kumullarının deniz kıyısıyla buluştuğu çok az yer var. Katar’ın güneyinde yer alan Khor Al Adaid ya da bilinen diğer adıyla “İç Deniz” işte bu yerlerden biri. Akşamüstünü en güzel şekilde değerlendirmek isteyenler, yalnızca 4×4 araçlarla ulaşılabilen bu bölgeyi ajandalarına muhakkak eklemeliler. Ziyaretçiler muhteşem kareler çekmek için gezilerini gün batımına veya gün doğumuna denk getirmeliler. Ilık sulara dalmadan önce kaplumbağalara, Arabistan orikslerine ve flamingolara dikkat!
Doha’ya uzaklık: 1 saat 30 dakika

Katar Hakkında:

Dünya nüfusunun %80’inin altı saatlik bir uçuşla ulaşabildiği Katar; Orta Doğu’nun kalbinde bulunan, Basra Körfezi’nin çevrelediği bir yarımadadır. 2022 yılında Numbeo tarafından dünyanın en güvenli ülkesi seçilen Katar, tüm gezginlere kucak açıyor; 95’ten fazla ülkeden Katar’a vizesiz giriş yapılabiliyor. Katar, kolayca erişilebilen ve inanılmaz bir çeşitliliği bünyesinde bulunduran turistik mekanlara sahiptir. Ancak bununla da sınırlı değil; Katar, Balina Köpek Balığı ve görkemli bir ulusal hayvan olan Arap Antilobu da dâhil olmak üzere çok sayıda fauna ve floraya ev sahipliği yapıyor. Katar’da yaşanan birçok deneyim, kültürel özgünlük ve modernitenin benzersiz bir mozaiğini oluşturuyor. Katar, ikonik müzelerden gökdelen restoranlarına; heyecan verici çöl maceralarından, FIFA 2022 Katar Dünya Kupası™ gibi dünyaca ünlü birçok etkinliğe kadar, her gezgine ve her bütçeye uygun seçenekler sunuyor. Katar’ı transit geçecek olan gezginler, Qatar Airways ve Discover Qatar tarafından sunulan, Qatar Tourism tarafından desteklenen en iyi fiyatlara sahip kısa süreli konaklama paketleri ile bir taşla iki kuş vurabilir ve tatil sayılarını ikiye çıkarabilirler.

Qatar Tourism Hakkında:

Qatar Tourism kuruluşu; Katar’ın turizm olanaklarının tanıtımından ve geliştirilmesinden sorumlu olan ve sektörün katlanarak büyümesini hedefleyen resmi bir devlet kurumudur. Katar, dünyanın dört bir yanından insanların sanat, kültür, spor ve maceraya dair eşsiz seçenekleri deneyimlemek için bir araya geldiği, ailelere ve iş amaçlı misafirlerine Hizmet Mükemmelliği anlayışıyla hitap eden bir destinasyondur. Qatar Tourism, turizm değer zincirinin tüm öğelerini güçlendirmeyi, yerel ve uluslararası ziyaretçi talebini artırmayı, iç yatırımlar çekmeyi ve yerel ekonomide çarpan etkisi yaratmayı amaçlamaktadır. Qatar Tourism 2030 Stratejisi, 2030 yılına kadar ülkeye yılda 6 milyondan fazla uluslararası ziyaretçi çekmek gibi iddialı bir hedef belirleyerek, Katar’ı Orta Doğu’nun en hızlı büyüyen turistik destinasyonu haline getirmeyi amaçlamaktadır.

Web sitesi: www.visitqatar.qa
Twitter: @VisitQatar
Instagram: @VisitQatar