Rusya’da Mart ayının en popüler yurt dışı destinasyonları belli oldu

Yaz Tatilinde Uçak Bileti Almak İçin En Uygun Zamanlar
Yaz Tatilinde Uçak Bileti Almak İçin En Uygun Zamanlar

Last Updated on 1 Nisan 2022 by Turizm Günlüğü

Rusya’da faaliyet gösteren online bilet rezervasyon portalı Tutu.ru, Mart ayında Rus turistler arasında uçak bileti satışlarında en çok talep gören yurt dışı destinasyonlarını açıkladı.

Rusya’da faaliyet gösteren online bilet rezervasyon portalı Tutu.ru, Mart ayında kendi imkanlarıyla seyahat eden Rus turistler arasında uçak bileti satışlarında en çok talep gören yurt dışı destinasyonlarını açıkladı.

1 Mart ile 22 Mart arasındaki dönemde tatilcilerin uçak bileti rezervasyon aktivitelerini analiz eden uzmanlar, en fazla talep gören yurt dışı destinasyonunun toplam dış hat uçak bileti rezervasyonlarındaki payı yüzde 20.6 olan Özbekistan olduğunu söylerken, bu ülkeye tek yön uçak bileti için fiyat ortalaması 17 bin 300 Ruble olarak kaydedildi.

İkinci sırada bilet fiyatı ortalaması 28 bin Ruble’ye ulaşan Ermenistan yer alırken, bu ülke toplam rezervasyonun yüzde 15’ine sahip oldu.

Üçüncü sırada ortalama bilet fiyatının 14 bin 900 Ruble’yi bulduğu Kırgızistan yer alırken, bu ülke seyahat severlerin yüzde 13.2’si tarafından seçildi.

Gazetemru.com’un haberine göre; toplam dış hat uçak bileti rezervasyonlarında Türkiye’nin payı Mart ayında yüzde 12.7 olurken, Türkiye’yi yüzde 6’lık payla Azerbaycan izledi.

Dış hat uçak bilet rezervasyonlarında en popüler 10 destinasyon arasında Kazakistan ve Belarus da yer alırken, bu destinasyonlar turistlerin yüzde dördü tarafından seçildi.

Bir diğer popüler yurt dışı destinasyonu Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İsrail ve Gürcistan’ın payı ise yüzde 2 seviyelerinde yer aldı.