İşte yerli yeni e-Pasaport

Bakan Soylu'dan konsoloslukların kapatılmasıyla ilgili açıklama
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

Last Updated on 10 Mayıs 2022 by Turizm Günlüğü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da yerli e-pasaport, yerli e-mavi kart ve yerli e-sürücü belgesi tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni e-sürücü belgesi ve yeni E-pasaportlarda “Turkey” yerine ilk kez “Türkiye” ifadesi kullanılacağını açıkladı.

Bakan Soylu, yerli e-pasaporta ilişkin şunları söyledi:

E-Pasaport olarak tabir edilen yeni nesil çipli pasaportlar, aslında bizim AB’ye ve vize serbestisine girişle ilgili imzaladığımız temel şartlardan birini içeren güvenli pasaportu içeren çerçevede üretiliyordu.

2018’den itibaren Türkiye bu pasaportları kullanıyor. Bu pasaportları da Avrupa’daki bir firmadan, 18 ülke bizim gibi alıyor. Tüm dünyada pandemi nedeniyle ortaya çıkan çip tedarik krizi var. Söz konusu firma tedarikleri karşılamada sıkıntı yaşadı. Dün sayın Cumhurbaşkanımız da ifade etti, yeni yerli e-pasaport çalışmalarına başladık, seri üretim için de son aşamadayız.

HER SAYFASINDA FARKLI ŞEHİRLERE AİT GÖRSELLER YER ALACAK

İnşallah Ağustos ayında kendi e-pasaportumuzu kendimiz, dünyanın en güvenlikli pasaportunu kullanacağız. Temassız çipe ve birçok yenilik ögesine sahiptir.

Tasarımı özgün bir tasarımdır. Her sayfasında ülkemizin farklı şehirlerine ait görseller, şehre özel bitki görseli yer alacak. Daha önce 5 yıl olan yeşil pasaporttaki geçerlilik süresi yeni e-pasaportta 10 yıla çıkıyor.

Çipli olan pasaportta Kız Kulesi var. İkinci sayfasında pasaportumuzun özellikleri gözükmektedir. Değişken mikro yazılar vardır. Kendine ait özel çizgileri bu pasaportun vardır. Resim koruma için özel boyası söz konusudur. İnşallah yetiştirebilirse resimler de renkli olacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yerli e-pasaport tanıtım toplantısında yaptığı açıklamalar şu şekilde:

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1523923153025646592?s=20&t=IhIAEs3F8zlGKRX8HNVi4A