Malezya Türk turist için atağa geçti

Malezya Türk turist için atağa geçti
Malezya Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul ofisi, Malezya’yı Türk seyahat severlere daha iyi tanıtabilmek adına pandemi sonrası önemli bir adım attı.

Last Updated on 8 Haziran 2022 by Yaşar Çelik

Malezya Turizm Tanıtma Kurulu İstanbul Ofisi yetkilileri, Malezya’ya turist gönderen seyahat acentalarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Malezya Turizm Tanıtma Kurulu İstanbul Ofisi, Malezya’yı Türk seyahat severlere daha iyi tanıtabilmek adına pandemi sonrası önemli bir adım attı. 2002 yılından bu yana faaliyet gösteren ofisin çalışmaları neticesinde, pandemi öncesinde Türkiye’den yılda yaklaşık 18 bin seyahat sever Malezya’ya seyahat etmekteydi. Bu sayıyı daha da arttırmak ve Malezya’yı Türk seyahat severlere daha iyi tanıtabilmek adına, Malezya Turizm Tanıtma Kurulu İstanbul Ofisi, Malezya’ya Türkiye’den turist gönderen seyahat acenteleri ile bir araya gelerek önemli bir adım attı.

Malezya Turizm Tanıtma Kurulu İstanbul Ofisi Direktörlüğüne yeni atanan Mrs. Norliza Jahaya ve Tanıtım Müdürü Çağrı Sağlık
Malezya Turizm Tanıtma Kurulu İstanbul Ofisi Direktörlüğüne yeni atanan Mrs. Norliza Jahaya ve Malezya Turizm İstanbul Tanıtım Müdürü Çağrı Sağlık, Delta by Marriott Hotel Levent’te seyahat acentalarının temsilcileri ile bir araya geldi.

Yeni direktör göreve başladı

Uluslararası turizm faaliyetlerinin hızlanmaya başladığı bu günlerde Malezya Turizm Tanıtma Kurulu İstanbul Ofisi Direktörlüğüne yeni atanan Mrs. Norliza Jahaya öncülüğünde Malezya’ya Türkiye’den turist gönderen seyahat acentalarının temsilcileri ile Delta by Marriott Hotel Levent bir araya geldiler.

Çağrı Sağlık, “seyahat acentalarına desteklerimiz devam edecek”

Malezya’yı ziyaret etmek isteyenler için hazırlanan yeni uygulamalar konusunda seyahat acentalarına bilgi veren Malezya Turizm İstanbul Tanıtım Müdürü Çağrı Sağlık, “değerli turizm sektörü paydaşları ile Malezya’nın tanıtılmasına yönelik ortak yapılabilecek çalışmalar ile ilgili bilgilendirme ve karşılıklı görüş alışverişi yapmak amacıyla yemekli bir toplantı organizasyonu” yaptıklarını söyledi.

Malezya Turizm İstanbul Tanıtım Müdürü Çağrı Sağlık
Malezya Turizm İstanbul Tanıtım Müdürü Çağrı Sağlık

Sağlık, yaptığı sunumda kısaca şunları belirtti;

“Tüm dünyada Turizm sektörünü fazlasıyla etkileyen pandemi dönemi sonrasında Malezya olarak sınırlarımızın tam anlamıyla ziyaretçilere açıldığını bildirmek isteriz. 1 Nisan 2022 tarihi itibarıyla turistik geziler için açılan Malezya sınırlarından o günden itibaren giriş yapan Türk vatandaşlarının sayısı ise bizim için ümit verici bir noktadır” dedi.

Malezya’nın pandemiden ekonomik olarak en çok etkilenen ülkelerden biri olduğunun altını çizen Sağlık, 2022 de yavaş yavaş da olsa bir toparlama için hükümetin harekete geçtiğini belirti. Bu bağlamda Malezya turu satan seyahat acentalarına daha önce olduğu gibi yeni dönemde de desteklerinin olacağını belirtti.