Rusya – Türkiye uçuşları da tehlikede!

Rusya'dan Türkiye'nin turistik bölgelerine yapılan uçuşlarda iptaller yaşanmaya devam ediyor. Rusya Türkiye uçuşları Son dakika

Last Updated on 11 Ağustos 2022 by Turizm Günlüğü

Dost ülkeler de sonbaharda Rusya’ya hava sahasını kapatabilir. İşte detaylar…

Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO), bir sonraki genel kurulunda “Rusya’nın sivil havacılıktaki ihaleleriyle” ilgili rapor sunacağını ve yeni yasaklamalar gelebileceğini açıkladı.

Uzmanlara göre Türkiye uçuşları da tehlikede…

Turkrus.com’un Novıye İzvestiya Gazetesi’nden aktardığı habere göre, ICAO tarafından yaklaşık 200 ülkeye yapılan bildirimde, “Rusya’nın Uluslararası Sivil Havacılık Konvansiyonu (Chicago Konvensiyonu) ihlalleri” hakkında bilgi verildiği belirtildi.

ICAO’nun 27 Eylül – 7 Ekim tarihleri arasında “Rusya’daki sivil havacılığı” ele alacağı, bu toplantıların ardından, “Rus hava yolları tarafından işletilen yabancı üretim uçakların güvenlik standartlarını karşılamadığı” yönünde karar çıkmasının beklendiği aktarıldı.

Daha önce ICAO tarafından Rusya’ya yapılan başvuruda, yaptırımlar kapsamına giren Airbus ve Boeing uçaklarının yeniden teciliyle ilgili bilgi talep edilmişti.

Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Tayland, İsrail, Ermenistan ve Rusya’dan uçakları kabul eden diğer ülkelerin de Rusya ile uçuşları sonlandırmaları için girişimde bulunulduğu belirtiliyor.

AIM Group uzmanı Andrey Patrakov, Novıye İzvestiya Gazetesi ile gerçekleştirdiği söyleşisinde, ICAO’nun ülkelerin sivil havacılık alanında Rusya ile iş birliğine gitmelerini yasaklayamayacağını söyledi.

Patrakov, bu konudaki kararın her ülkenin sivil havacılık yönetimleri tarafından alınabileceğine dikkat çekti.