212 Photography Istanbul fotoğraf yarışması

Last Updated on 24 Ağustos 2022 by Turizm Günlüğü

Sürdürülebilir bir sanat ve kültür geleneği oluşturmak üzere 2018 yılında yola çıkan 212 Photography Istanbul, beşinci yılında uluslararası  sanatçıları ağırlamaya hazırlanıyor.

6–16 Ekim 2022 tarihleri arasında festival takipçileri ile buluşacak olan 212 Photography Istanbul’un geleneksel hale gelen uluslararası fotoğraf yarışması için başvuruları 16 Eylül’e kadar devam ediyor!

Her yıl alanında dikkat çeken ve ufuk açan isimlerin jürisinde yer aldığı 212 Uluslararası Fotoğraf Yarışması başvuruları almayı sürdürüyor. Her yaştan amatör ve profesyonel fotoğrafçının katılımına açık olan yarışma, fotoğraf etrafındaki diyalogu çeşitlendirmeyi hedefliyor.

212 Photography Istanbul Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın bu yılki jürisinde Unseen Amsterdam Direktörü Roderick van der Lee, fotoğrafçı Ahmet Sel, sanatçı, tasarımcı ve küratör Erik Kessels, British Journal of Photography (1854 Media) Yayın Direktörü Izabela Radwanska Zhang gibi uluslararası isimler yer alıyor.

Kazananın 5000 Euro ile ödüllendirileceği yarışma, aynı zamanda Türkiye’de gerçekleştirilen en kapsamlı uluslararası fotoğraf festivali. 212 Photography Istanbul, uluslararası katılıma açık yarışması ile ulaştığı farklı seslerin ve sosyal, kültürel ve sanatsal olguların izini coğrafyadan ve önyargılardan bağımsız sürüyor.

16 Eylül’e kadar devam edecek olan başvurular ve Uluslararası 212 Fotoğraf Yarışması hakkında detaylara www.212photographyistanbul.com adresinden ulaşılabilir.