İstanbul’un popüler Instagram durakları

Turizm merkezi İstanbul'da mutlaka görmeniz gereken 3 eser
Ayasofya Camii / Görsel: Depositphotos / Turizm merkezi İstanbul'da mutlaka görmeniz gereken 3 eser

Last Updated on 28 Eylül 2022 by Yaşar Çelik

Çağın en çok kullanılan uygulamalarından biri olan Instagram’ın içerisinde yaptığımız ufak bir gezinti mutlaka gitmemiz gerektiği söylenen mekanlarla dolu.

Instagram keşfetinde ufak bir gezintiye çıktığınız zaman karşınıza binbir türlü mekan önerileri ile elbet karşılaşıyorsunuzdur. Kimisi ilginizi çekiyor ve sevdikleriniz ile gitme isteği uyandırıyor. Peki bunca seçenek içerisinde hangilerine mutlaka gitmeliyiz?

Sizin için tüm detayları araştırdık ve o yerleri özenle seçtik. Kaydetleri hazırlayın. (:

Nakkaştepe Millet Bahçesi
NAKKAŞTEPE MİLLET BAHÇESİ

Muhteşem boğaz manzarasını ayaklarınızın altına seren, alabildiğine geniş bir alanda her türlü aktiviteyi yapabileceğinizi hayal edin. Mesire, piknik ve spor alanları, tenis kortu, biyolojik göleti, açık ve kapalı çocuk oyun alanı, doğa kaşif atölyesi, ZippLine (70 TL), macera parkuru, uçan yol ve manzara seyir terası ile hizmet veren Nakkaştepe Millet Bahçesi’ne giriş ücretsiz. Araç ile girişin 20 TL olduğu, İstanbul’un ilk millet bahçesine erken saatlerde gitmekte fayda var.

  • www.uskudar.bel.tr/nakkastepe-millet-bahcesi
Yerebatan Sarnıcı / Görsel: Depositphotos
YEREBATAN SARNICI

1500 yıllık İstanbul’un en değerli tarihi miraslarından biri olan Yerebatan Sarnıcı, restorasyon sonrası kapılarını tekrardan ziyaretçilerine açtı. İçerisine ışık ve ses gösterileri de eklenerek büyüleyici atmosferin havası daha da artırıldı. Bunların yanı sıra heykellerde eklenerek son dokunuşlar sizin için kusursuz bir şekilde tamamlandı. Giriş ücretinin yerli ziyaretçi için 50 TL, öğrenci-öğretmen-askeri personel için 20 TL, yabancı ziyaretçi için 190 TL olduğu Yerebatan Sarnıcı’nda müzekart geçmiyor. Haftanın her günü 09.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açık.

  • @yerebatansarnic

Sahra Gülal sizler için Yerebatan Sarnıcı hakkında tüm detayları ele aldı. Baştan sona bilgi sahibi olmak için tıklayın: Yerebatan Sarnıcı nerede, nasıl gidilir, giriş ücreti ne kadar?

Çamlıca Kulesi
ÇAMLICA KULESİ

Avrupa’nın ve Asya’nın kesişim noktasında bulunan ve aynı zamanda Avrupa’nın en yüksek kulesi olan Çamlıca Kulesi, sahip olduğu manzarası ile görenleri hayrete düşürüyor. Panoramik asansör ile bir dakikada 44 kat çıktıktan sonra tüm İstanbul’u 360 derece izleyebilirsiniz. İçerisinde bulunan restoran veya kafeye oturarak unutulmayacak vakitlere imza atabilirsiniz.

  • @camlicakule
Pera Palas Hotel / Görsel: Depositphotos
PERA PALAS HOTEL

Sade, vakur ve iddialı duruşuyla boy gösteren bu bina, tanıklık ettiği olaylar ile adeta kalbimize işleniyor. İçeride attığınız her adım bir anlam taşıyor. Otelin en kıymetli misafiri Mustafa Kemal Atatürk… Odasını belirlenen saatler arasında giderek bizzat görebilirsiniz. Ayrıca bir Netflix yapımı olan “Pera Palas’ta Gece Yarısı” dizisinin birkaç sahnesi tam olarak burada çekildi. Türkiye’nin ilk müze otelini giriş ücretsiz olarak 10.00-11.00 ile 15.00-16.00 saatleri arasında gezebilirsiniz.                     popüler Instagram durakları

  • @perapalacehotel
Emaar Skyview Cam Teras / Görsel: Depositphotos
EMAAR SKYVIEW CAM TERAS

Kadıköy’ün nefes kesen manzarasına yüzlerce metre yukarıdan, 360 derecelik görüş alanıyla tanıklık edebileceğinizi biliyor muydunuz? Kız Kulesi’nden Galata Köprüsü’ne, Haliç’ten Adalar’a kadar, İstanbul’u gökyüzünde tekrar keşfedeceksiniz. Address Otel’in 47 ve 48. katında yer alan Emaar Skyview, yıllar geçse de hatırlamanıza sebep olacak bir anı olarak kalacak. Girişler 3-14 yaş ve öğrenci için 100 TL, yetişkinler için 115 TL. Cam terasta yürüyüş 25 TL.                                                  popüler Instagram durakları

  • @emaarskyview
Museum of Selfies
MUSEUM OF SELFIES

Trump Alışveriş Merkezi’nde bulunan selfie müzesi, fotoğraf çekilmeyi seven Instagram tutkunları için en doğru adres! Sosyal medyada sık sık gördüğümüz renkli arka planlar ve konsept odalar buraya ait. Dünyaya tersinden bakacak, altın banyosunda keyif yapacak, emoji havuzunda yüzecek, Game of Thrones tahtında oturacak ve sürükleyici pek çok uygulama ile eğleneceksiniz! İçerisinde 2 saat kalacağınız bu müzeyi pazartesi hariç 12.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Girişler 5-14 yaş ve öğrenci için 35 TL, yetişkin için 55 TL.

  • @museumofselfies.ist

Tourism Diary MAG 6. Sayı İstanbul Gezi Rehberi

İstanbul ile ilgili daha fazla seyahat rotası için Tourism Diary MAG 6. Sayı İstanbul Gezi Rehberi ‘ni okumayı unutmayın. Dergimizi Turkcell Dergilik, Magzter ve Dijital Basın platformlarından hemen indirin.

Değerlendirme
Şenay Ceylan
Önceki İçerikErzurum’da spor tesisleri için ihale düzenlenecek
Sonraki İçerikAntalya gastronomi şöleni için gün sayıyor
Şenay Ceylan
İzmir doğumlu olan Ceylan, Uşak Üniversitesi Yeni Medya bölümünde 4. sınıf öğrencisi olarak eğitim hayatına devam ediyor. Üniversitedeki eğitim sürecinde her dönemi başarı ile tamamlamış ve bu süre zarfında kendini sürekli geliştirmiştir. 2019 yılında T.C. Zafer Ajansı'nın Online Ticaret ve Pazarlama faaliyetlerinde önemli bir rol oynamıştır.Medya kariyerine YouTube ve DLive platformlarında içerik üreticilerine editörlük yaparak adım atan Ceylan, bu süreçte önemli deneyimler kazanmıştır. Dünya Basın Federasyonu'nun (World Press Federation) bir üyesi olan Ceylan, şu anda turizmgunlugu.com'un YouTube kanalını ve Instagram hesabını yönetiyor.Dijital editörlük ve içerik üreticiliği konusundaki deneyimini ve tutkusunu, turizmgunlugu.com ve Tourism Diary MAG dergisi gibi platformlarda daha da geliştirme fırsatı bulmuştur. Ceylan, hem kendi yeteneklerini hem de bu platformların başarısını artırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor.
istanbulun-populer-instagram-duraklariInstagram akışında her kaydırdığımızda karşımıza çıkan mekanları kaydeder fakat gidip gitmeme konusunda kararsız kalırız. Çünkü hakkında tam anlamıyla bilgi sahibi değiliz. Bu yüzden gidip pişman olmayacağınız yerleri sizler için araştırıp, önemli bilgileri tek tek yazdık. Bu mekanlar arasından gittiğiniz varsa değerli görüşlerinizi yazabilirsiniz!Daha fazlası Tourism Diary MAG "İstanbul" sayısında :)