İstanbul’da öne çıkan 5 otel restoranı

İstanbul'da öne çıkan otel restoranları / Görsel: Depositphotos

Last Updated on 24 Eylül 2022 by Yaşar Çelik

İstanbul yiyecek & içecek alanında lüksün her türlüsünün bulunabileceği yegâne destinasyonlardan biri. Yiyecek & içecek alanındaki çeşitliliği ve hız kesmeyen yeni yatırımlarının sayesinde, kaliteli vakit geçirirken unutulmayacak lezzetler tatmak isteyenler için pek çok seçenek var.

Bana göre bu seçenekler içinden otel restoranları her zaman bir adım önde oluyor. İşte sizin için İstanbul’da öne çıkan 5 otel restoranı:

Mikla

Mikla

İlk sıraya Mikla’yı yazmasak olmaz. 2005 yılında ünlü şef Mehmet Gürs’ün ‘Yeni Anadolu Mutfağı’ prensibiyle hazırlanarak kapılarını açan Mikla için Türkiye’de Fine Dining konseptinin öncüsü desek yanlış olmaz. The Marmara Pera otelde konumlanan Mikla geleneksel tariflerle yenilikçi teknikleri harmanlayarak ortaya harika bir iş çıkarıyor. Dünyanın en iyi 50 Restoranı listesinden neden hiç çıkmadığını anlamak çok da zor değil.

Nobu

Nobu

Dünyaca ünlü şef Nobu Matsuhisa ve ünlü oyuncu Robert de Niro’nun ortaklığıyla Temmuz 2021’de kapılarını açan lüks Japon zincir restoranı Nobu, bu listenin ikinci sırasında olmayı fazlasıyla hak ediyor. Ambiyansı, konumu ve lezzetleriyle eşsiz deneyimler yaşayacağınız Nobu İstanbul’da hem restoranın imza lezzetlerini tadabilir hem de menüdeki lokal detayları keşfedebilirsiniz. İstanbul’un bu taze restoranı The Ritz-Carlton’da konumlanıyor.

Agatha

Agatha Restoran

Yemeğinizi yerken kendinizi 1 yüzyıl öncesinde hissetmek istiyorsanız Agatha restoran tam size göre. Osmanlı döneminin açılan ilk oteli olan ve Atatürk dâhil pek çok meşhur insanın zamanında konakladığı Pera Palace’da konumlanan Agatha, sizi başka yerde bulamayacağınız bir atmosfere sokabilir. Her ne kadar mutfağı son zamanlarda çok iyi yorumlar almasa da Agatha, İstanbul’da en azından bir şansı hak eden bir otel restoranı.

Shang Palace

Shang Palace

İstanbul’un göbeğinde yükselen bir Çin restoranı. Ünlü lüks otel Shangri-La Bosphorus’ta bulunan Shang Palace’ı kesinlikle görmelisiniz. Çin mutfağının eşsiz lezzetlerini İstanbul Boğazına nazır bir restoranda tatmanın keyfine bayılacaksınız. Çin mutfağı her ne kadar genelde önyargıyla karşılansa da, bu önyargıyı bir kenara bırakın ve yalnızca deneyiminize odaklanın.

Bonus: Yine Shangri-La otelde konumlanan IST TOO’yu da denenecekler listenize eklemenizde fayda var.

Novikov

Novikov

İstanbul’un çiçeği burnunda otel devi Mandarin Oriental Bosphorus, yiyecek & içecek tutkunlarına harika bir deneyim sunmak için Novikov’u açtı! Lüks ambiyansı ve Doğu-Batı mutfaklarının senteziyle oluşturduğu menüsüyle Novikov, gastrofiller için harika bir seçenek. İtalyan, Akdeniz ve Asya mutfaklarının füzyonunu yapan Novikov, ayrıca uluslararası standartlarda bir hizmet almak isteyenler için de doğru adres.

İstanbul’da yiyecek & içecek denince seçenek bitmez… Daha bu listeye eklenebilecek çok fazla restoran olmasına rağmen hem sizi çok sıkmamak hem de listenizi çok kabartmamak adına bu seferlik bu seçkiyi burada bitiriyorum.

Bu restoranlara yenilerini eklemek isterseniz kendinizi İstanbul sokaklarına atın ve lüks semtlerde konumlanan otellerin çok da bilinmeyen restoranlarını keşfe dalın. Bulduklarınıza şaşıracağınıza garanti verebilirim!

 

Tourism Diary MAG 6. Sayı İstanbul Gezi Rehberi

İstanbul ile ilgili daha fazla seyahat rotası için Tourism Diary MAG 6. Sayı İstanbul Gezi Rehberi ‘ni okumayı unutmayın. Dergimizi Turkcell Dergilik, Magzter ve Dijital Basın platformlarından indirebilirsiniz.