Air Astana’ya onuncu kez Skytrax Ödülü

Last Updated on 26 Eylül 2022 by Turizm Günlüğü

Air Astana, onuncu kez Skytrax’ın “Orta Asya ve BDT’nin En İyi Havayolu” Ödülü’nü aldı.            Air Astana’ya onuncu kez Skytrax Ödülü

Kazakistan’ın bayrak taşıyıcı havayolu Air Astana, onuncu kez “Orta Asya ve BDT’nin En İyi Havayolu” ve ilk kez “Orta Asya ve BDT’de En İyi Hizmet” kategorilerinde prestijli Skytrax ödüllerine layık görüldü.

Ödüller, 23 Eylül 2022’de Londra’da düzenlenen Skytrax Ödülleri töreninde tüm kazananlara takdim edildi.

AIR ASTANA CEO’SU FOSTER: ÇALIŞANIMIZIN HER BİRİNE TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM

Air Astana Başkanı ve CEO’su Peter Foster, “Air Astana, 20 yıl önce kuruluşundan bu yana güvenlik, verimlilik ve üstün müşteri hizmetleri konusunda istikrarlı bir şekilde büyümeye devam etti. Bugün bir kez daha Skytrax’tan, en yüksek mükemmellik standartlarına bağlılığımızı ve özverili yolcularımızın takdirini mükemmel bir şekilde yansıtan ödüller almaktan onur duyuyoruz. Bu gurur verici olayda profesyonellikleri ve özverileri için yaklaşık altı bin çalışanımızın her birine teşekkür etmek istiyorum” dedi.

SKYTRAX ÖDÜLLERİ CEO’SUNDAN AÇIKLAMA

Skytrax Ödülleri CEO’su Edward Plaisted “Air Astana bu yıl onuncu kez aynı ödüle layık görüldü. Havayolunun yönetimi ve çalışanları bu başarıdan ve “Orta Asya ve BDT’deki En İyi Havayolu” ve “En İyi Hizmet” ödüllerini kazanmaktan gurur duymalıdır. Geçtiğimiz iki yıl havacılık için çok zorlu geçti. Bu nedenle, bu ödül Air Astana’nın müşterilerine sunmaya devam ettiği yüksek kaliteli hizmetin bir göstergesidir” dedi.

SKYTRAX ÖDÜLLERİ

Skytrax Ödülleri’nin kazananları, yıllık bir yolcu anketi ile belirlenmektedir. Eylül 2021 ile Ağustos 2022 arasında 300’den fazla havayolu değerlendirildi. Bu ankete İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Rusça, Japonca ve Çince dillerinde 100 milletten 14 milyondan fazla kişi katıldı. Anket katılımcıları havayolunun web sitesini, check-in ve biniş prosedürlerini, kabin temizliğini, uçak içi eğlence sistemlerini, uçuş görevlilerinin görünümünü ve hizmetini, yemek kalitesini, koltuk konforunu ve daha fazlasını değerlendirdi.

AIR ASTANA’NIN ALDIĞI ÖDÜLLER

Air Astana, 2011 yılında ilk kez Skytrax “Orta Asya ve Hindistan’ın En İyi Havayolu” ödülünü aldı ve bunu bir yıl sonra BDT ve Doğu Avrupa’da dört yıldızlı Skytrax ödülü alan ilk havayolu olarak takip etti. 2013’ten 2015’e kadar Air Astana, “Orta Asya ve Hindistan’da En İyi Hizmet” dalında Skytrax Ödülü’ne layık görüldü ve 2021’de Skytrax tarafından COVID-19 sertifikası aldı.      Air Astana’ya onuncu kez Skytrax Ödülü