Bakan Ersoy: Rus turistlerin nakit sorunu yok

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'dan müzisyen Onur Şener cinayetine ilişkin açıklama: 'Bakanlık olarak takip edeceğiz'
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'dan müzisyen Onur Şener cinayetine ilişkin açıklama: 'Bakanlık olarak takip edeceğiz'

Last Updated on 28 Eylül 2022 by Turizm Günlüğü

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Mir sisteminin uzun vadeli çözümü için çalışmaların sürdüğünü belirtirken, Rus turistlerin nakit sorununun bulunmadığını dile getirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 16 Eylül’de başlayan ve 23 Ekim’e kadar devam edecek Türkiye Kültür Yolu Festivalleri ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Mehmet Nuri Ersoy, Avrupa’da yaşanan enerji krizi sebebiyle kış aylarında beklenen turist akını konusuna temkinli yaklaştı.

“MAGAZİNEL BULUYORUZ”

Burada gelecek turistin ana veriyi değiştirmeyeceğini dile getiren Ersoy, “Çok turistin geleceği yönündeki ifadeleri magazinel buluyoruz, biz yoğun tanıtım ve iyi hizmete odaklandık, bunun dışındaki şeyleri doğru bulmuyorum. Beklentiye girmek doğru değil” dedi.

Turizmcilerin belirsizliği tam aksine bir engel olarak gördüğüne dikkat çeken Ersoy, Rus turistlerin ödeme aracı olarak kullandıkları Mir sisteminin uzun vadeli çözümü için ilgili kurumların çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Bakan Ersoy, zaten Rus turistlerin nakit sorununun bulunmadığını dile getirdi.