Yurt dışına çıkan Ruslara tur operatörlerinden uyarı

Rusya’da 5 Milyon Kişiye Yurt Dışına Çıkış Yasağı

Last Updated on 28 Eylül 2022 by Turizm Günlüğü

Rusya’da faaliyet gösteren tur operatörleri, ülkede ilan edilen kısmi seferberliğin yurt dışına seyahatlerde kısıtlama anlamına gelmediğini vurgularken, ancak seferberlik kapsamında olan ve celp kâğıdı gönderilen vatandaşları uyardı.

Kısmi seferberlik nedeniyle ülkeden ayrılmak isteyen Rusların havalimanlarında kuyruk oluşturduğu ve birçok vatandaşın çıkmasına izin verilmediği iddialarını yanıtlayan tur operatörleri, Rusların çoğunun sınırdan çıkarken herhangi bir sorunla karşılaşmadığını duyurdu.

Russian Express tur operatörünün basın servisi tarafından yapılan açıklamada, sınırdan geri çevrilme gibi bir durumun söz konusu olmadığı vurgulanırken, ancak seferberliğe tabi olan ve Rusya Silahlı Kuvvetleri tarafından kendisine bildirim gönderilen bazı Rus vatandaşlarının pasaport kontrollerinde sınırdan geri çevrilebileceğinin de altı çizildi.

Benzer açıklama, dev tur operatörleri Anex Tour ve Intourist tarafından da yapılırken, Intourist, bazı durumlarda vatandaşlara turun ne zaman rezerve edildiğini sorduklarını ve dönüş biletlerini ibraz etmelerini istediklerini ekledi.

Aynı zamanda Space Travel tur operatörü başkanı Artur Muradyan, müşterilerinin yurt dışına çıkışlarında yazılı yasaklarla karşılaştıklarını aktarırken, ayrıca bazı turistlerin para kaybetmekten korktukları için turları iptal ettiklerini söyledi.