Yüksel Türemez adaylığını açıkladı

TÜRSAB Boğaziçi BTK Başkanı Yüksel Türemez

Last Updated on 6 Ekim 2022 by Turizm Günlüğü

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Boğaziçi BTK Başkanı Dr. Yüksel Türemez düzenlediği toplantıda bölge acentalarıyla buluştu. Türemez, BTK Seçimleri öncesi yeniden adaylığını açıkladı. Yüksel Türemez adaylığını açıkladı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Boğaziçi BTK Başkanı Dr. Yüksel Türemez Boğaziçi BTK Seçimleri öncesi bölge acentalarıyla buluştu.

Düzenlenen toplantıda Yüksel Türemez bölge acentalarına seslendi ve yeniden adaylığını açıkladı.

Konuşmasına Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Memleket İsterim” şiiriyle başlayan Türemez tüm katılımcılara değerli zamanlarını ayırıp geldikleri için teşekkür etti ve bu ay sonunda bitecek olan göreviyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yüksel Türemez, “pandemi nedeniyle turizm sektörün büyük kayıplar verdiği bir başkanlık dönemini Yönetim Kurulu olarak başarılı bir şekilde tamamladıklarını” belirtti.

TÜRSAB Boğaziçi BTK Başkanı Dr. Yüksel Türemez konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

“Pandemi nedeniyle sektör yüzde 80’ler oranında iş kaybı yaşadı. 2022 yılı itibariyle toparlanmaya başlayan sektörümüz bu sorunlu dönemde kendi çabalarıyla ayakta kalmayı başarmıştır. Bu zorlu süreci bölge başkanı olarak birçok güzel projeyi tamamlama şansı elde ettik.

FIRAT TURU PROJESİ

Fırat Kalkınma Ajansı ile “Fırat Turu” projesini TÜRSAB olarak destekledik ve çalışmalarda bulunarak tamamladık. Bu projeyle bölgeye tur yapacak üyelerimizi teşvik ettik. Hem bölgenin turizmden daha fazla pay alabilmesi hem de üyelerimizin yapmış oldukları turlarına Fırat Kalkınma Ajansı’nın teşvik vermesini sağlamış olduk. Bu proje diğer birçok kalkınma ajansının örnek alabileceği önemli bir çalışmadır.

“MESLEKİ EĞİTİM ÇALIŞMALARINA DESTEK VERMEK İÇİN ÇALIŞMALARDA BULUNDUK”

Pandemi nedeniyle sektörümüzde istihdam sorunu yaşanmaktadır. Sorunun kaynağı pandemi nedeniyle sektör değiştiren kalifiye iş gücüdür. Bu sorunun çözümü için üniversitelerin yeni mezun öğrencilerinin sektöre kazandırılması için mesleki eğitim çalışmalarına destek vermek için çalışmalarda bulunduk.

Birçok üniversitede seminerlere katıldık ve kongre organizasyonlarında destek sağladık.

TÜSİAD, İRO gibi kurumlar ziyaret edilerek sektörel konularda bilgi alışverişi yapılmıştır.

Kısaca zorlu bir süreci Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımla takım çalışması yaparak başarılı bir şekilde tamamladık.

“BİR DÖNEM DAHA ADAYLIĞIMI KOYUYORUM”

Bir dönemin bitişi yeni ve daha güzel bir dönemin habercisidir. Pandemi nedeniyle yapmak istediğim birçok projenin sürekliliğini sağlamak adına bir dönem daha adaylığımı koyuyorum.

27 Ekim’de yapılacak olan BOĞAZİÇİ BTK Seçimleri’nde sektörümüzün tüm ihtisas alanlarında başarılı çalışmalar yapmış olan bir ekiple adaylığımızı açıklıyoruz. Yönetim Kurulu’ndaki bu takım arkadaşlarıma başkan adayları olarak tek tek teşekkür ediyorum. Gelecek dönem için iddialı olarak geliyoruz.

“İLK PROJEMİZ SAĞLIK TURİZMİ ÜZERİNE OLACAK”

Bölgemiz seyahat acentesi envanterine baktığımızda son dönemde çok yoğun olarak sağlık turizmi firmasının bölgemde yoğunlaştığını görüyorum. Bu, ben ve ekibimdeki sağlık turizmi acentalarıyla yoğun bir çalışma programıyla bölgemize güzel projelerle hizmet etme fikrini yaratmıştır.

Adaylığımız sonucu başarılı olur ve seçilirsek ilk projemiz sağlık turizmi üzerine çalışmalarda bulunmak olacaktır. Bu konuda akademik makaleler hazırlayarak bunları bilimsel akademik dergiler de yayınlanması sağlayacağız. Böylece istatiksel bilgileri sektörden elde edip onların kullanımına sunmak bizim için önemli bir hedef olacaktır.

“MAVİ LİSTE İLE UMUDUNUZ OLMAK İSTİYORUZ”

Yapacak çok proje ve çalışma isteğimizle 27 Ekim 2022 de Mavi Liste olarak ben ve genç dinamik yönetim kurulu adayı arkadaşlarım sizlerin desteğini istiyoruz. Bir oy, bir umuttur. Umudunuz olmak istiyoruz.

“BU SON DÖNEMİM OLACAK”

Başkan adayınız olarak bu son dönemi kazanarak etkin çalışmalarımızla tamamlayıp başarılı olmak istiyoruz. Benim Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı olarak bu son dönemim olacak. Kısaca jübilemi gerçekleştirmiş olacağım ve birbirinden değerli takım arkadaşlarımdan birine görevi teslim etmek en büyük hedefim olacaktır.

Yüksel Türemez konuşmasının sonunda “Her bitiş yeni bir başlangıçtır” diyerek katılımcılara teşekkürlerini sundu.