FISU Üniversitelerarası Dünya Kupası 3×3 Basketbol heyecanı İTÜ ve GalataPort’ta

Last Updated on 26 Ekim 2022 by Yaşar Çelik

27-29 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek FISU Üniversiteler Dünya Kupası 3×3 Basketbol şampiyonasının eleme maçları 27-28 Ekim’de İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsünde, finalleri ise Cumhuriyetin 100. yıl kutlamalarının başlangıcı sayılan 29 Ekim’de Galataport’ta oynanacak.                               FISU Üniversitelerarası Dünya 

İTÜ’nün ev sahipliğinde yapılacak olan turnuva FISU, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TUSF), Beyoğlu Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile yapılıyor. Türkiye’nin bu yıl üstlendiği en büyük organizasyon olan 3×3 Dünya Şampiyonası maçlarını TRT Spor ve Eurosport canlı olarak yayınlayacak.

Ülkemizi 3 takım temsil edecek

6 ayrı kıtada yarışıp kendi kıtalarında dereceye giren 12 kadın 12 erkek takımın katılacağı FISU Üniversitelerarası Dünya Kupası 3×3 Basketbol Şampiyonasına ülkemizi kadın takımlarında Gazi Üniversitesi, erkek takımlarında ise İTÜ ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi temsil edecek.

FISU Üniversitelerarası Dünya Kupası 3×3 Basketbol heyecanı İTÜ ve GalataPort’ta

Eleme Maçları İTÜ Ev Sahipliğinde

Organizasyon için iki adet tesis kuracak olan Teknospor ilk tesisini eleme maçları için İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde kuracak. 2 gün boyunca kadın ve erkek takımlarının heyecanlı müsabakalarına ev sahipliği yapacak olan İTÜ’de oynanacak maçlar ile finallere kalan takımlar belli olacak.

Final Maçları GalataPort’ta Oynanacak

FISU Üniversitelerarası Dünya Kupası 3×3 Basketbol heyecanı İTÜ ve GalataPort’ta

İTÜ’de oynanacak eleme maçlarının ardından finaller Cumhuriyetimiz ‘in 100. yılı kutlamalarının başlangıcı sayılan 29 Ekim’de Galaport’ta oynanacak. Teknosporun ikinci tesisini kuracağı Galataport konumu ile bu organizasyona çok iyi ev sahipliği yapacaktır.

Xiamen’den  İstanbul’a

2015’ten beri FISU Üniversitelerarası Dünya Kupası 3×3 Basketbol Şampiyonalarına ev sahipliği yapan Çin-Xiamen’deki Huaqiao Üniversitesi sahalarından İstanbul’a taşınan organizasyonun 2024 ve 2026 yılları ev sahipliğini yine Türkiye yapacak.

Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay

TÜSF Başkanından Dostluk ve Kardeşlik Mesajı

3×3 Dünya Şampiyonası hakkında bilgiler veren Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay ‘’2024 ve 2026 şampiyonalarının da ev sahipliğin biz yapacağız. 3 şampiyona birden Çin’de olacaktı, biz üç organizasyonu birden aldık. Bundan sonraki organizasyonların da İstanbul’da olup olmadığına bu seneyi gördükten sonra karar vereceğiz. Türkiye zaten organizasyon konusunda hep çok iyi iş çıkarıyor. Buna bir yenisini ekleyeceğiz. Türkiye giderek spor ülkesi olma yolunda ilerliyor. Biz de buna katkıda bulunacağız. Genç potansiyeli yüksek olan bir ülkeyiz. Giderek bunu başarıya da dönüştürüyoruz. Özellikle gururlandığımız bir konuda farklı branşlarda aldığımız madalyaların önemli kısmının kızlarımız tarafından alınmasıydı. Kız çocuklarının da önünü sporla açmaya çalışıyoruz. İnşallah Türk Basketbolu adına, Üniversite Sporları adına ve en önemlisi de Türk Sporu’na katkı sağlayacak bir organizasyonu geride bırakacağız’’ dedi.