Turizm sektörünün profesyonelleri ATF22’de buluşuyor

GMT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral

Last Updated on 25 Ekim 2022 by Turizm Günlüğü

Antalya Turizm Fuarı – ATF22 Lansmanı DoubleTree by Hilton Antalya City Centre’da gerçekleşti. Lansmanda, GMT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral, 27-28 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan fuar hakkında detayları paylaştı.       Turizm sektörünün profesyonelleri ATF22’de

Antalya Turizm Fuarı – ATF22 Lansmanı DoubleTree by Hilton Antalya City Centre’da gerçekleşti. Lansmanda, GMT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Selçuk Meral, Antalya Expo Center ANFAŞ’ta 27-28 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan fuar hakkında detayları paylaştı. Panel programları, birebir iş görüşmeleri ve sunularla dolu dolu bir fuar gerçekleştirileceğini söyleyen Meral, fuarda sektörün her alanından katılımcı ve ziyaretçi olacağını belirtti.

GMT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral “Zorluklar karşısında birlikte her daim üst düzeyde tuttuğumuz mücadele ruhumuzun ve azmimizin son yıllardaki önemli bir örneği olan Antalya Turizm Fuarımızı ülkemiz, bölgelerimiz, şehrimiz ve sektör için 4. kez özenle hazırladık. Turizm yatırımcısının, profesyonelinin, çalışanının, bizlerin; daha iyisini nasıl yapabiliriz, birlikte daha çok nasıl gelişebiliriz sorularının cevaplarını 27-28 Ekim’de Antalya’da ATF22’de konuşacağız. İlerideki hedefimiz, uluslararası çapta gerçekleşen en verimli turizm fuarı olmak.” dedi.

“BİZ BUNUN DAHA İYİSİNİ YAPARIZ”

ATF22 300 katılımcı turizm markası, 2 bin davetli seyahat acentesi, 8 binin üzerinde planlı, yaklaşık 20 bin m2 de potansiyel 100 bin B2B birebir iş görüşmesi ve trend panelleri ile yine dopdolu ve iddialı diyerek sözlerine başlayan Selçuk Meral, Antalya Turizm Fuarı’nın nasıl doğduğunu da basın mensuplarına anlattı.

Meral, “Dondurucu sayılabilecek bir Moskova gününde ‘Biz bundan daha iyisini yaparız’ dedim. Antalya turizm açısından güçlü bir potansiyele sahip var. Antalya’nın bir fuarı olmalı ve oyunu yeniden kurgulayabilmeli’ dedik ve özgün yapısı ile Antalya Turizm Fuarı 2019 yılında ortaya çıktı. Zor yollardan geçtik, 2020 yılında pandeminin ortasında her şey durmuşken biz durmadık, yılmadık ve ATF’yi gerçekleştirdik. Her yıl büyümeye devam ettik ve bugün 20 bin metrekarelik alanda yüzlerce firmaya ve binlerce turizm profesyoneline hitap eden bir fuar konumuna ulaştık.” dedi.

TÜM PAZARLARIN AKTÖRLERİ ATF22 TEK ÇATISI ALTINDA

Türk turizminin yerinde pazarlanmasının çok önemli olduğunu belirten Meral, “Yerinde pazarlamanın sağlanabileceği bir konumda turizm sektörünü turizmin kalbi Antalya’da ağırlamak istedik. Sektöre hitap eden bütün pazarların olduğu bir fuar konsepti oluşturduk. ATF’nin içinde iç pazar, Avrupa, BDT, Balkanlar, Baltık ve Ortadoğu gibi Türk turizminin hitap ettiği tüm pazarların oyuncuları yer alıyor. Bu dünyanın hiçbir yerinde hiçbir fuar sistemi içerisinde yer almıyor. Turizm zincirinin içerisinde yer alan her bir halkanın ATF22 içerisinde muhatabını bulabileceğini dile getiren Meral, “Her bir halka en çok verimi alabileceği muhatabını Antalya Turizm Fuarı’nda bulabiliyor. Bu müthiş bir sinerji ve ayrıca sektör profesyonelleri için ciddi anlamda zaman ve maddi tasarruf.” dedi.

İKİ GÜN BOYUNCA KONUNUN UZMANLARI SAHNEDE

Ana tema bisiklet turizminin yanı sıra iki gün boyunca dünya pazarlarında son durum, destinasyonların gücü, dijital pazarlama ve iç pazar gibi başlıca konularda toplamda 10 oturum ile ATF – Antalya Turizm Fuarı sektöre bilgi paylaşımlarıyla çok önemli katkı sunacağını belirten Meral, 2019 yılında başlayan Antalya Turizm Fuarı, bu yıl da gençlere vizyon sunmak, sektöre yönelik ilham vermek ve gelecek kariyerlerinde turizme dair fikir sahibi olabilmelerine olanak sağlayacak. Bu kapsamda ATF22 de ARD Sahne ile 28 Ekim tarihinde turizmde markalaşmaya dair gençlerle 6 interaktif görüşme gerçekleştirecek.” diyerek turizm profesyonellerini bu büyük organizasyonda buluşturmak için heyecan duyduklarını dile getirdi.     Turizm sektörünün profesyonelleri ATF22’de