Otel gruplarında ve zincir otellerde yaşanan son gelişmeler

Last Updated on 11 Kasım 2022 by Turizm Günlüğü

Uluslararası ve yerli otel gruplarında, otel zincirlerinde yaşanan son gelişmeler: yeni yatırımlar, ödüller, yeni marka lansmanları…

Uluslararası ve yerli otel gruplarında yaşanan son gelişmeleri, otel gruplarının yeni yatırımlarını ve imza attıkları yeni projeleri sizler için derledik.

İşte konaklama sektöründe yaşanan son gelişmeler:


WYNDHAM HOTELS & RESORTS

Wyndham Hotels & Resorts en yeni markası; ECHO Suites Extended Stay by Wyndham’ı duyurdu.

Dünya’nın önde gelen otel şirketlerinden Wyndham Hotels & Resorts, 24’üncü markasının ismini “ECHO Suites Extended Stay by Wyndham” olarak açıkladı.

Bütçe dostu uzun dönem konaklama konseptiyle hayata geçirilen bu yeni marka altındaki ilk otellerin 2023 yılında ABD’de açılması bekleniyor.

Üzerindeki çalışmalara geçtiğimiz aylarda “Project ECHO” geçici ismiyle başlanan markanın ABD’deki proje stoku şimdiden 120 otele ulaştı. Geliştirme aşamasındaki bu otel projelerinin üçüncüsünün temeli Kasım ayı başında atıldı.

ECHO Suites markası, uzun süreli konaklayan misafirlerin “ikinci bir evden” aradıkları özellikleri, operasyonel verimlilik sayesinde düşük bir maliyetle sağlayabilmeye odaklanıyor. Sade, minimal ve modern bir anlayışla tasarlanan marka, alanların verimli kullanımı ve sağladığı temel hizmetlerin incelikle düşünülmüş olmasıyla öne çıkıyor.


HILTON HOTELS & RESORTS

Hilton, 2023 yılında Dünya genelinde 150 otel açmayı planlıyor

The Bo Vue Hotel Bodrum

Hilton, önümüzdeki yıl dünya genelinde 150 otel açmayı planlıyor.

Şirketin 2023 yılında açılışı yapılacak otellere ilişkin yayınladığı listede Türkiye’den The Bo Vue Hotel Bodrum, Curio Collection by Hilton ve DoubleTree by Hilton Şanlıurfa otelleri öne çıkıyor.            Otel gruplarında son gelişmeler

Hilton’un, Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında açılacak yeni otellerinden öne çıkanlarla ilgili detaylar için: Hilton 2023’te açılacak otellerini açıkladı


MARTI OTEL İŞLETMELERİ

Martı Otel İşletmeleri A.Ş., Finansal Raporu ve Faaliyet Raporu’na ilişkin detayları Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bildirdi.

Buna göre Martı Otel İşletmeleri’nin TL bazında cirosu yüzde 184, FAVÖK’ü yüzde 260, Euro bazında ise cirosu yüzde 61, FAVÖK’ü yüzde 104 arttı.

Martı resort Marmaris

Martı Otel İşletmeleri geçen yıl ilk 6 aylık dönemde 105 milyon TL olan cirosunu bu sene yüzde 184 oranında arttırarak 301 milyon TL’ye yükseltti, FAVÖK ise operasyonel olarak başarılı geçen yaz sezonunda yüzde 260’lık artışla 28.2 milyon TL’den 101.4 milyon TL’ye ulaştı.

Geçen yılın ayı döneminde Euro cinsinden 10.3 milyon Euro olan cirosu yüzde 61 oranında artarak 16.6 milyon Euro’ya, FAVÖK ise 2.7 milyon Euro’dan yüzde 104 artışla 5.6 milyon Euro’ya ulaştı.

Şirketin fonksiyonel raporlama para birimi olan Euro’nun Amerikan Doları karşısında değer kaybetmesiyle; finansal borçlardan kaynaklanan kur farkı giderleri, operasyonel olarak başarılı bir yıl geçirilmesine rağmen, şirket net karlılığını negatif olarak etkilemiş ve 99.6 milyon TL’lik bir zarar oluştu.

MARTI OTEL İŞLETMELERİ A.Ş.’NİN FİNANSAL TABLOLARA İLİŞKİN VERİLER:

– Ciro yüzde 184 oranında artarak 301 milyon TL’ye yükseldi

– FAVÖK yüzde 260’lık artışla 101,4 milyon TL’ye ulaştı

– Euro bazında ciro yüzde 61 artışla 16,6 milyon Euro’ya erişti

– Euro bazında FAVÖK yüzde 104 artışla 5,6 milyon Euro’ya ulaştı


DEDEMAN HOTELS & RESORTS INTERNATIONAL

Kars’ın ilk uluslararası markalı oteli Dedeman olacak

Türkiye’nin yerli ve milli otel zinciri Dedeman Hotels & Resorts International, 55 yılı aşan tecrübesi ve yenilenen dinamik kadrosuyla 2024 yılına kadar 50 otele ulaşma hedefine adım adım yaklaşırken, ülkemizin 81 ilinde Dedeman bayrağını dalgalandırma hedefi doğrultusunda bir ile daha bu bayrağı asacak olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Benzersiz kalite anlayışı, geniş hizmet yelpazesi ve “önce insan” ilkesi ile büyüme yolculuğunu sürdüren Dedeman Hotels & Resorts International’ın yeni durağı, ülkemizin güzide şehirlerinden Kars oldu.


MANDARIN ORIENTAL BOSPHORUS’A 5 ÖDÜL BİRDEN

Mandarin Oriental Bosphorus, World Luxury Awards 2022’de beş ödül birden kazandı

Dünyanın en lüks otellerinin farklı kategorilerde değerlendirilerek kazananların prestijli ödüllerle ayrıldığı World Luxury Awards 2022 sonuçları açıklandı.

Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul, farklı kategorilerde 5 ödül birden alarak uluslararası alandaki başarısını yeni ödüllerle taçlandırdı.

Beş farklı kategoride ödülün sahibi olan Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul, “Avrupa’nın En Lüks Etkinlik Oteli”, “Bölgenin En İyi Genel Müdürü”, “Dünyanın En İyi SPA Oteli”, Olea ile “Avrupa’nın En İyi Sahil Restoranı” ve Novikov ile de “Avrupa’nın En İyi Asya Restoranı” ödüllerini aldı.