Erdoğan patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Last Updated on 14 Kasım 2022 by Yaşar Çelik

İstanbul İstiklal Caddesi’nde bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 6 kişi yaşamını yitirdi, 2’si ağır 81 kişi yaralandı. 39 yaralı hastanelerdeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 5 kişinin yoğun bakımda olduğu bilgisini paylaştı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay patlamanın ‘terör saldırısı olarak değerlendirildiğini’ belirtti. Olayla ilgili yayın yasağı getirilirken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 8 Cumhuriyet Savcısı ve 2 Cumhuriyet Başsavcı Vekili’nin soruşturma için görevlendirildiğini dile getirdi.

Son dakika Taksim patlama! İstanbul Beyoğlu’nda bulunan İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana geldi. Erdoğan patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 53 yaralının olduğunu duyurdu.

Beyoğlu’nda meydana gelen patlamaya ilişkin son bilgilendirme Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Erdoğan patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 53 yaralının olduğunu duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Caddesi’ndeki patlamada 6 kişinin vefat ettiğini, 53 kişinin yaralandığını bildirdi. Erdoğan “İlk gelişmelere, valinin bize aktardığı ilk bilgiye göre burada bir terör kokusu var, bir kadının bu işte bir rol oynadığı yönünde ilk tespitler var” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

  • “Bugün saat 16.20’de İstiklal Caddesinde meydana gelen bombalı saldırıda vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.
    Türkiye’yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları, dün olduğu gibi bugün ve yarın da hedefine ulaşamayacaktır.
  • Kesin olarak bu terördür dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, valimin bize aktardığı ilk bilgi burada bir terör kokusu var.
  • (Beyoğlu’ndaki patlama) Şu an itibarıyla ilk tespitler oradaki kaçışmalar vesaire falan, bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında.
  • Devletimizin ilgili birimleri bu kalleş saldırının faillerini ve arkasındaki mahfilleri ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürmektedir.”
  • Milletimiz, İstiklal Caddesi’ndeki olayın faillerinin hak ettikleri şekilde cezalandırılacağından emin olsunlar.”

Taksim İstiklal Caddesi’nde yaşanan patlamaya ilişkin ayrıntılar şöyle:

Bakanlar Soylu ve Bozdağ İstanbul’a hareket etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamanın ardından İstanbul’a gitti.

Edinilen bilgiye göre, Bakanlar Soylu ve Bozdağ’ın programlarını yarıda keserek İstanbul’a hareket ettiği öğrenildi.

ABD’den taziye açıklaması

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, Twitter hesabından İngilizce ve Türkçe olarak taziye açıklaması yaptı:

“ABD’nin Türkiye’deki Diplomatik Misyonu olarak, bugün öğleden sonra İstanbul’da meydana gelen patlamadan derin bir üzüntü duymaktayız. Hayatını kaybedenlerin ailelerine en içten taziyelerimizi sunar, yaralılara acil şifalar dileriz.”

BTK’dan bant daraltma uygulaması

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Taksim’de meydana gelen patlama sonrası ortaya çıkan aykırı görüntülere ilişkin sosyal medya platformlarında bant daraltma uygulaması yapıldığını duyurdu.

Edinilen bilgiye göre, Taksim’de meydana gelen patlama sonrası ortaya çıkan basın etiğine aykırı görüntüler ve terör içerikleri için ilgili birimlerin talebi üzerine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), tarafından ülke geneli sosyal medya platformları için bant daraltma uygulaması yapıldı.

Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu: Bu bölgeden ve evinizden herhangi bir çıkıştan kaçının

Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nun resmi Twitter hesabından şu paylaşım yapıldı:
“Fransız toplumuna mesaj: İstanbul İstiklal Caddesi’nde öğleden sonra bir patlama meydana geldi. Her ne pahasına olursa olsun bu bölgeden ve evinizden herhangi bir çıkıştan kaçının.
Başkonsolosluk tarafından bir kriz masası açılmıştır: +90532 3110619”

Olumsuz sosyal medya paylaşımlarına soruşturma başlatıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstiklal Caddesindeki patlamayla ilgili olarak sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlarda bulunanlara yönelik soruşturma başlattı.

Beşiktaş-Antalyaspor maçı ertelendi

Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında Beşiktaş ile Fraport TAV Antalyaspor arasında oynanması gereken karşılaşma, Beyoğlu’nda yaşanan patlama nedeniyle ertelendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan patlamayla ilgili açıklama: 6 vefat söz konusu, yaralı sayımız 53

Kızılay: Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır

Kızılay’ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “İstanbul’da meydana gelen patlamanın ardından civardaki hastanelere kan sevkiyatı yapılmıştır. Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır” denildi.

TFF’den Beşiktaş-Antalyaspor için açıklama: Oynanacak ya da oynanmayacak diyemiyoruz
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi “Şu an Beşiktaş – Antalyaspor maçı için oynanacak ya da oynanmayacak diyemiyoruz. İlerleyen dakikalarda İstanbul Valiliği’nden gelecek karara göre biz de karar vereceğiz” açıklamasında bulundu.

İletişim Başkanı Altun: Medya kuruluşlarını kamu otoritelerinin açıklamalarını esas almaya davet ediyoruz

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan da patlamayla ilgili şu açıklama yapıldı:

Yaşanan olayla ilgili olarak devletimizin tüm kurum ve kuruluşları hızlı, titiz ve etkin bir şekilde soruşturma yürütmektedir.

Medya kuruluşlarını sorumlu olmaya, sosyal medya kaynaklı dezenformatif içeriklere itibar etmemeye, ilgili kamu otoritelerinin açıklamalarını esas almaya davet ediyoruz.

İstanbul Valisi Yerlikaya: 4 kişi yaşamını yitirdi, 38 kişi de yaralandı

Vali Ali Yerlikaya “İstiklal Caddesi‘nde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi, 38 kişi de yaralandı. Yaralılarımız tedavi altına alınmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” açıklamasında bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Beyoğlu’nda meydana gelen patlamaya ilişkin soruşturma başlatılarak 5 savcı görevlendirilirken, Sulh Ceza Hakimliğince yayın yasağı getirildi.

RTÜK: İstanbul’daki patlamayla ilgili ‘geçici yayın yasağı’ getirildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medyadan “geçici yayın kararı”na ilişkin görseli paylaşarak, “İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur” ifadesini kullandı.

İmamoğlu: Korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu patlama sonrası sosyal medyadan bir açıklamada bulundu. İmamoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İstiklal Caddesi’deki patlama ile ilgili Emniyet ve Sağlık ekiplerimize yardımcı olunması, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız.”

Son dakika Taksim patlama
Son dakika Taksim patlama

Taksim’den İstiklal Caddesine girildiğinde yaklaşık olarak ortalarında bir noktada gerçekleşen patlamada hayatını kaybedenler olurken çok sayıda kişi de yaralandı.

Son dakika Taksim patlama
Son dakika Taksim patlama

Edinilen son dakika bilgisine göre bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Vali Ali Yerlikaya’dan patlamaya ilişkin “Taksim İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana gelmiştir. Ölü ve yaralılarımız var” açıklaması gelirken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı terör soruşturması başlattı.

Son dakika haberler: Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde bir mağazanın önünde bilinmeyen bir sebeple patlama meydana geldi. Olay yerine Beyoğlu ve Şişli’den itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerinde çok sayıda yaralı olduğu belirtildi. İlk belirlemelere göre ölü ve yaralılar var. Yarılı sayısının 5 ila 11 arasında olduğunu ilk görüntülerden tespit ediliyor.