“İstanbul’a talepte azalma yok”

Turizm enflasyonla büyüdü
Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Başkan Yardımcısı Dmitri Gorin

Last Updated on 15 Kasım 2022 by Turizm Günlüğü

Rus tur operatörleri: İstanbul’a talepte azalma yok

Rusya Turizm Endüstrisi Birliği (RST), Rus turistlerin, Taksim saldırısına rağmen yeni yıl ve kış tatilleri için İstanbul’a tur paketi satın almaya devam ettiklerini açıkladı.

Rus medyasına konuşan RST Başkanı Dmitriy Gorin, “Turistlerden şikayet yok. Tüm tur operatörleri Rusya vatandaşlarıyla iletişimde. Satın alınan turlar iptal edilmiyor. Yeni tur paketi satışları aynı rejimde devam ediyor. Bu sene satışlar geçen yıla göre yüzde 12 arttı. Türkiye’de bu yıl şu ana kadar 4.5 milyon Rusya vatandaşı tatil yaptı. Yeni yıl ve kış tatilleri için de Türkiye geneline ve İstanbul’a satışlarda olumlu gidişat sürüyor” dedi.

Turkrus.com’un haberine göre; bazı tur operatörleri ise Taksim saldırısının ardından İstanbul’a tur paketi rezervasyonlarında iptallerin olduğunu açıklamıştı.

“YÜZDE 25’E YAKIN DÜŞÜŞ GÖSTERDİ”

Diğer yandan Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Yardımcısı Artur Muradyan ise, İstanbul’da meydana gelen terör saldırısı sonrası Rusya’dan Türkiye’ye organize tur satışlarında yüzde 25’e yakın düşüş gösterdiğini belirtirken, öte yandan Rusya’dan turist akışının önemli ölçüde düşmesinin pek mümkün olmadığını da ekledi.

Kaynak: turkrus.com