2022 yılı villa turizminin zirve yaptığı yıl oldu

Kiralık Villada Tatil’den Erdal OKURGAN
Kiralık Villada Tatil’den Erdal OKURGAN

Last Updated on 10 Aralık 2022 by Yaşar Çelik

Türkiye’de yaklaşık 14 yıldır faaliyette olan ve alternatif bir tatil sistemi olan Villa Kiralama sektörü, 2022 yılında talep açısından zirve yaptı. Villa turizmi

Sektörün kurucu firmalarından Kiralık Villada Tatil’den Erdal OKURGAN 2022 yılında hesaplananda fazla bir talep fazlalığı yaşandığını ve yüksek sezon içinde yer bulmakta zorlandıklarını belirtti.

Sektöre olan talebin pandemi öncesindekine oranla yaklaşık %50 arttığını belirten Okurgan, “Pandemi dönemine kadar belli bir çizgide seyreden sektör, pandemi sonrasında adeta patlama yaşadı” dedi.

Erken Rezervasyon ile Yerinizi Ayırtın…

Kiralık Villa
Kiralık Villa / Villa turizmi

Villada tatil yapmak isteyen tatilciler, yüksek sezonda yer bulamama ihtimaline karşı, mutlaka Erken rezervasyon yaparak yerlerini ayırtmaları gerekmekte. Konu ile ilgili tatilcilere tavsiyelerde bulunan OKURGAN sözlerine şöyle devam etti. “Bu sezon içinde tatilini son dakikaya bırakan konuklarımızın çoğuna, yer olmaması sebebi ile hizmet veremedik. Sektörümüzde yer alan kiralık villa konseptindeki tesisler müstakil özel havuzlu villa konseptinde olduğu için her hafta sadece 1 aile konuk ağırlayabilmekte, bu da bir tesisin sezon boyunca ortalama 10 ila 15 aileye hizmet verebilmesi demektir. Tesis sayısının sınırlı olması sebebi ile mutlaka ERKEN rezervasyon yaparak yerlerini ayırtmaları gerekmektedir”dedi.

Güz ve Kış dönemlerinde Mutlaka Güneyi tercih edin…

Tatil süreleri güz ya da kış dönemine denk gelen tatilciler, mutlaka iklimin daha sıcak ve ılıman olduğu Güney illerini tercih etmeleri gerekmektedir. Konu ile ilgili bilgi aldığımız OKURGAN şu faydalı bilgileri de verdi. “Tatilini Ekim ve Kasım gibi güz dönemlerinde yapabilen konuklarımız ve bu dönemlerde yoğun olarak ağırladığımız Balayı villası çiftlerimiz, bu dönemlerde Türkiye’nin güneyindeki yerleri tercih etmelerini tavsiye ederiz. Kalkan, Kaş, Fethiye, Dalyan gibi bölgelerde ısıtmalı havuz, sauna ve jakuzi gibi kış dönemlerinde tercih sebebi olacak birçok tesisimiz bulunmaktadır. Ayrıca hava sıcaklıklarının diğer bölgelere kıyasla daha yüksek olacağı kesin olmakla beraber, tatilinizden daha da keyif almanız kesindir. Bu dönemler bölge için düşük sezon olarak adlandırıldığı için fiyatlarımız da daha uygun olacaktır. Şunu unutmayınız ki bu dönemlerde Büyükşehirlere yakın yerlerdeki fiyatların daha yüksek seyrettiği görülmektedir.” dedi.

Sözlerine şu şekilde devam eden OKURGAN “2023 yılında sektörümüzde yaklaşık %30’luk bir büyüme daha beklemekteyiz. Villa kiralama sektörü yeni yılda da turizmin parlayan yıldızı olacak” dedi.

Tatilinizi eşinizle, ailenizle, arkadaş grubunuzla villa kiralayarak geçirmek istiyorsanız dolandırıcılık olaylarına karşın mutlaka TURSAB üyesi acentalar ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.