Yılbaşında seyahat edecek Rus turist sayısını açıkladı

Maya Lomidze Rus dış turizmi
Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze

Last Updated on 28 Aralık 2022 by Turizm Günlüğü

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, yılbaşında seyahat edecek Rus turist sayısını açıkladı.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, yılbaşı tatili için yaklaşık 3 milyon Rus vatandaşının seyahat etmeye hazırlandığını belirtirken, yaklaşık 600 bin kişinin ise yurt dışına çıkacağını söyledi.

Düzenlediği basın toplantısında seyahat verilerini gazetecilerle paylaşan Maya Lomidze, “Tüm önemli turistik destinasyonlarda yurt dışına seyahat eden yaklaşık Rus turist sayısı yaklaşık 600 bin kişi. Ülke içinde ise tahminlerimize göre yaklaşık 3 milyon kişi yılbaşı tatillerinde seyahate hazırlanıyor” diye konuştu.

YILBAŞI TATİLLERİ İÇİN EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÜLKELER

Gazetemru’nun aktardığı habere göre Lomidze; yılbaşı tatilleri için Rusların en çok Mısır, Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye tatil paketlerini talep ettiğini vurgularken, Maldivler ve Sri Lanka’ya turların ise çok daha az talep gördüğümü ifade etti.

YURT İÇİNDEKİ POPÜLER DESTİNASYONLAR

Ülke içinde en popüler tatil destinasyonlarının ise Krasnodar ile birlikte St. Petersburg, Karelya, Moskova ve Moskova Bölgesi olduğunu belirten ATOR Başkanı, kayak sezonunda Sheregesh’e ilginin büyük olduğunu, aynı zamanda Kazan ve Tümen şehirlerinin de rağbet gördüğünü aktardı.      Yılbaşında seyahat edecek Rus turist sayısını

Lomidze, yılbaşı tatillerinde şehir içi ve merkezden uzak olmayan otellerin doluluk oranının neredeyse yüzde 100’e ulaştığının altını çizerken, bu sonuçlara göre ülkede oda sayılarında kıtlık sinyali aldıklarını belirtti.

Genel olarak 2022 yılında Rusya’daki turist akışının 2021 yılına göre yüzde 10 artarak yaklaşık 60 milyon seyahat sayısına ulaştığına vurgu yapan Lomidze, Rusların 22 milyon seyahat sayısı ve yüzde 57’lik artışla en sık Moskova Bölgesi’ni ziyaret ettiğini, başkent Moskova’nın 18 milyondan fazla seyahat sayısıyla ikinci, Krasnodar Bölgesi’nin ise 17 milyon seyahat sayısıyla üçüncü olduğunu aktardı.