Antalya-Perm uçuşlarına başlıyor

Southwind Airlines Antalya için

Last Updated on 2 Ocak 2023 by Turizm Günlüğü

Antalya merkezli havayolu şirketi Southwind Airlines’ın Perm-Antalya hattındaki seferlerine yeniden başladığı açıklandı.

Perm’den Antalya’ya uçuşların Rus taşıyıcı Azur Air tarafından gerçekleştirildiği kaydedilirken, kış programına göre şirket, Perm-Antalya seferlerini mart ayının sonuna kadar gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Rusya’nın Avrupa’ya en yakın noktası olan Kaliningrad’ın Khrabrovo Havalimanı, kasım ayı sonunda iptal edilen Antalya’ya direkt uçuşların 5 Aralık’tan itibaren yeniden başladığını duyurmuştu.

Havalimanı basın servisi tarafından yapılan açıklamada, daha önce Kaliningrad’dan Türkiye’ye direkt uçuşların düşük karlılık nedeniyle kasım ayında iptal edildiği ve 2023 baharında yeniden başlatılabileceğinin bildirildiği hatırlatılırken, yeni alınan kararla Kaliningrad (Khrabrovo) havaalanından Antalya’ya charter uçuşlarının yeniden başladığı bildirildi.

Seferlerin 25 Mart 2023 olarak belirlenen kış sezonunun sonuna kadar süreceğine vurgu yapılırken, uçakların Antalya’da yakıt ikmali yaptıktan sonra Mısır tatil beldesi Şarm El-Şeyh’e uçacağı da kaydedildi.

Havalimanı, uçuşların Türk havayolu şirketi SouthWind Airlines tarafından 220 yolcu kapasiteli Airbus A321 uçağı ile 5 günde bir gerçekleştirileceğini açıklarken, Kaliningrad’dan hareket saatinin gece 03,00 olarak belirlendiği ve aralık ayındaki uçuşların 15, 20, 25, 31 Aralık olarak planlandığı eklendi.