Tuna Nehri’nde Nisan rotası: 9 günde 5 ülke 8 şehir

Parliament and bridges of Budapest illuminated in evening, Hungary

Last Updated on 9 Ocak 2023 by Turizm Günlüğü

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti ve en büyük şehri Prag’dan Almanya’nın en büyük üçüncü kenti Münih’e doğru benzersiz bir yolculuğa çıkıyoruz.

Mistik Prag şehrinde zamanı durdurun

“Altın Şehir, Doksanların Sol Bankası, Masal Şehri, Şehirlerin Anası ve Avrupa’nın Kalbi”. Evet, tüm bu unvanlar güzeller güzeli Prag şehrine ait. Prens Premysl ve Prenses Libuse tarafından kurulduğu iddia edilen şehir, ziyaret edenleri kendine hayran bırakıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alması da bunu kanıtlar nitelikte. Nazım Hikmet’in şiirlerine konu ettiği, mistik havası ve doğal güzellikleri ile turistlerin gözdesi olan şehir her yıl binlerce misafire ev sahipliği yapıyor.

Beautiful view to church and castle in Cesky Krumlov, Czech republic. / Görsel: Depositphotos

Orta Çağ’ın büyüleyici kentlerini ziyaret edin

Orta Çağ’ın gizemli kenti Cesky Krumlov; güzel manzarası, kiremit çatılı renkli evleri, masalsı Krumlov Kalesi, tarihi sokakları ve Vlatava Nehri ile ziyaretçilerine Hobbit Köyü hissi veriyor. “Üç Irmak Kenti” olarak bilinen Almanya’nın eşsiz şehri Passau ise Gotik ve Barok mimarisiyle dikkat çekici bir kent oluyor. Ayrıca Bavyera eyaletinin en önemli Orta Çağ şehirlerinden olan kentte Tuna nehri burada Inn ve Ilz nehirleri ile buluşarak Avrupa’nın en önemli su yolu olma özeliğini elde ediyor. Orta Çağ’dan bu yana çok iyi korunan Passau ve St. Stephan Katedrali Avrupa için önemli bir cazibe merkezi bizden söylemesi.

Avusturya’nın Wachau bölgesindeki en çok ziyaret edilen turistik yerlerden biri olan Dürnstein kasabası, aynı zamanda iyi bilinen bir şarap üretim alanı. Dürnstein’in tarihi karakterine hayran kalacaksınız.

Viyana’nın dillere destan saraylarını gezin

Bir Orta Avrupa ülkesi olan Avusturya’nın başkenti Viyana‘da Schönbrunn Sarayı ve Habsburgs Saray binaları size bir hanedan soyundan geldiğinizi hissettirebilir.

İki yakanın buluştuğu şehir Budapeşte’ye yakından bakın

Dünyanın romantik şehirlerinden biri olan Macaristan’ın Başkent’i Budapeşte; Tuna Nehri’nin ikiye ayırdığı, batı kıyısı “Budin”, doğu kıyısı “Peşte” olarak adlandırılan harika bir şehir.

Bratislava at sunset – aerial view, Slovakia / Görsel: Depositphotos

Bratislava’ya küçük ama sevimli bir seyahat planlayın

Slovakya’nın en büyük kenti olan başkent Bratislava, ölmeden önce görülmesi gereken şehirlerden bir tanesi. Neden mi? Çünkü dar sokaklarında dolaşmak, küçük meydanlarında sevdiğiniz bir aktiviteyi yapmak, sempatik ve güzel mi güzel insanlarıyla vakit geçirmek oldukça keyifli.

Beautiful landscape with Aggstein castle ruin and Danube river at sunset in Wachau, Austria. / Görsel: Depositphotos

Melk’te görsel ziyafet çekin

Kırsal alanlarında muhteşem köy manzaraları, gotik kalıntılar, Wachau vadisinde görsel şölen… Burası, bu saydıklarımızı deneyimleyebileceğiniz Avusturya’nın kuzeydoğusunda Aşağı Avusturya federal eyaletinde (Bundesland) Melk kentinden başkası değil.

The Frauenkirche is a church in the Bavarian city of Munich that serves as the cathedral of the Archdiocese of Munich and Freising and seat of its Archbishop. Görsel: Depositphotos

Münih’in ünlü yerlerini keşfedin

Berlin ve Hamburg’dan sonra Almanya’nın en büyük üçüncü kenti olan Münih, Praglı Tuna İncileri Turu’nda son durağımız oluyor. Bavyera eyaletinin en büyük şehri ve başkenti Münih’te dünya çapında ünlü bira imalathaneleri, uluslararası ve yerel markalar ve daha fazlası sizi bekliyor.

CRUISERA İLE PRAGLI TUNA İNCİLERİ

Yukarıda bahsettiğimiz tüm bu rotaları keşfetmek için yola koyulmayı düşünüyorsanız; 2012 yılından beri ‘Nehir Turları’ düzenleyen Cruisera’nın Praglı Tuna İncileri tur programıyla seyahatinizi planlayabilirsiniz. 02-10 Nisan 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek turun detaylarına buradan erişebilirsiniz.