Tutankhamun tüm gizemli tarihi ile İstanbul’da

Last Updated on 4 Şubat 2023 by Turizm Günlüğü

3 bin 300 yıllık Antik Mısır gizemlerine doğru heyecanlı bir yolculuk vaat eden ‘Çocuk Kral’ Tutankhamun’un hazinesi İstanbul’a geliyor. ‘Altın Kral’ olarak da anılan Tutankhamun’un mezarında bulunan paha biçilmez eserler, 20 Ocak 2023’te UniqExpo’da İstanbullularla buluşacak.      Tutankhamun tüm gizemli 

20. yüzyıl başında gün yüzüne çıkarılana dek 3 bin 300 yıldan uzun süre karanlıkta kalan Mısır Firavunu Tutankhamun’un mezarı ile altın ve değerli taşlardan yapılmış eşsiz hazinesinin keşfinin üzerinden 100 yıl geçti. Kralın mezar odasından çıkan mumya ve 5 binden fazla eser, tam bir asırdır akılları kurcalıyor.

Sergi mart sonuna kadar açık

Tüm dünyadan sayısız uzmanın yıllardır üzerinde çalıştığı gizemli hazine, bu kez antik Mısır, sanat tarihi ve arkeoloji meraklıları ile aileler, çocuklar ve gençleri İstanbul UniqExpo’da 1500 metrekarelik alana yayılan dev bir sergiyle etkisine alacak. Uzun yıllardır dünyayı dolaşan ve her yaştan milyonlarca insana ilham ve heyecan veren sergi, İstanbul’da da son yılların en önemli, tarih, kültür ve sanat etkinliği olacak.

Sergi Detayları

Ziyaretçiler, Çocuk Kral Tutankhamun’un mezarında bulunan hazinelerini ve Antik Mısır’ın gizemini keşfetme şansı bulacak ve ayrıca Tutankhamun’un hazinelerini ve mezar odalarını tam olarak 1922’de Howard Carter tarafından keşfedildikleri zamanki gibi deneyimlemek için bir yolculuğa çıkacaktır.

Ayrıca Sergi boyunca ziyaretçiler, Antik Mısır, Tutankhamun ve Howard Carter’ın günlüklerine dayanan video ve projeksiyon gösterileri ile bu keşfe tanıklık edecekler.

Sergi İçeriği

Tutankhamun’un Hazineleri, İstanbul UNIQ Expo’da; zemin katta, 1.500 m²’lik prestijli bir konumda, Türkiye’nin en büyük sergilerinden biri olmaya adaydır. Sergi, Firavunun gizemli hikâyesini ve yaşam öyküsünü anlatırken aynı zamanda ziyaretçilere, Antik Mısır’ın anılarını yaşatmak amacıyla yeniden yaratılmış sahnelere yer verecek.

Tutankhamun’un mezarı, duyguları harekete geçirecek günümüzün sürükleyici sanal gerçekliği ile ziyaretçilerinin beğenisine sunulacak. Bu sayede Tutankhamun’un yaşamına yakından tanıklık ederken bu gizemli yaşamı en ince ayrıntısına kadar gözlemleyebileceksiniz!

Sergi Ne Zaman Başlıyor?

Sergi 20 Ocak 2023’te mısır tarihi meraklıları ile buluşuyor.

Sergi Ne Zaman Bitiyor?

Sergi mart sonunda bitiyor.

Sergi Biletleri Nereden Alınabilir?

Mobilet, Biletix ve sergi gişesinden biletinizi satın alabilirsiniz.

Çalışma Saatleri

Pazartesi: 11.00 – 18.00
Salı: 11.00 – 18.00
Çarşamba: 11.00 – 19.30
Perşembe: 11.00 – 18.00
Cuma: 11.00 – 21.30
Cumartesi – Pazar: 10.00 – 21.30

Adres

UNIQ EXPO İSTANBUL, Huzur Mh., Maslak Ayazağa Cd. No:4, 34485 Sarıyer/İstanbul

Tutankhamun Hakkında

Antik Mısır’da tam 3 bin 332 yıl önce (M.Ö. 1332) sadece dokuz yaşındayken tahta geçen Çocuk Kral Tutankhamun, yaklaşık on yıllık kısa süren saltanatın ardından beklenmedik şekilde ölmüş, mumyalanan naaşı, günümüzde dünyanın en önemli kazı merkezlerinden biri olan Mısır, Luksor’daki Krallar Vadisi’nde alelacele inşa edilen bir mezar odasına tüm değerli eşyalarıyla birlikte konmuştu. 1922’de bozulmamış halde bulunan mezar ve içindeki değerli eşyalar, bugüne kadar Krallar Vadisi’nde gün yüzüne çıkarılan en zengin ve görkemli hazine olma özelliğini taşıyor.

20. Yüzyılın en büyük arkeolojik keşfi kabul edilen bu gelişme, antik Mısır tarihi, kültürü, el sanatları ve mumyalama tekniklerine dair mevcut bilgi ve yorumlara bambaşka bir bakış açısı kazandırmış, daha önce antik Mısır uzmanlarınca pek tanınmayan Çocuk Kral Tutankhamun’u, dünyada herkesin bildiği bir isim haline getirmişti.

Başta som altın üzerine kobalt mavi lapis lazuli, turkuaz ve akik taşlarla süslü cenaze maskesi olmak üzere mezarda bulunan nesneler, tam 100 yıldır dünyada kadın, erkek, çocuk, her milletten insanı derinden etkilemeye devam ediyor.    Tutankhamun tüm gizemli